2019-11-13 00:00

Firea trece peste vorba lui Dragnea. Ambiții către Cotroceni, după nicio lună de la alegerea ca Primar al Capitalei

 |  21:01
Firea trece peste vorba lui Dragnea. Ambiții către Cotroceni, după nicio lună de la alegerea ca Primar al Capitalei

Câștigarea postului de primar general al Capitalei îi dă aripi Gabrielei Firea, se pare, ambițiile sale vizând acum, de ce nu, Președinția. Atât de tare se ambiționează Firea încât nu ține cont de șeful său de partid, Liviu Dragnea, care a spus că atunci când au discutat despre candidatura ei pentru București, au stabilit că nu e loc pentru asemenea variante, ci ar trebui să se concentreze pe misiunea primită.

„Doar Dumnezeu știe ce se va întâmpla în 2019”, a spus Gabriela Firea într-o emisiune la Antena 3, dând de înțeles că nu exclude o candidatură pentru Cotroceni. Și a continuat, pătrunsă de fiorul dumnezeiesc: „Noi putem să facem supoziții și să ne dăm cu părerea, Dumnezeu a știut ce ni se va întâmpla nouă în această viață și, cu siguranță, El a cunoscut faptul că eu voi ajunge primarul general al Capitalei, ceea ce eu nu am știut, dvs. nu ați știut, bucureștenii nu au știut. Nu avem noi de unde să știm atât de multe lucruri și în orice caz nu despre viitor”. Primăreasa a dat această declarație duminică, la Antena 3, întrebată fiind dacă are în vedere o candidatură la prezidențialele din 2019.

Gabriela Firea a ținut să afirme că nu joacă dublu: „În ceea ce mă privește, așa cum am dovedit, și ca secretar de stat în guvernul Isărescu, și mai ales ca jurnalist, am fost întotdeauna un om corect, un om cinstit, un om care nu am avut planuri ascunse și o agendă personală alta decât cea publică”.

Șeful PSD exclude această variantă

Cu toate acestea, ea a fost pusă la punct de șeful său de partid, Liviu Dragnea, care nu are aceeași părere privind prezidențialele. Dimpotrivă, Dragnea, contactat telefonic, a afirmat cât se poate de clar că nici vorbă de așa, și că asta ar fi fost clar încă de când s-a stabilit ca Firea să candideze pentru Primăria Capitalei: „Este mult prea devreme să discutăm asta, dar ceea ce am discutat eu cu doamna Firea, atunci când împreună am hotărât această candidatură (n.r. la Primăria Generală a Capitalei), nu cred că ne-ar da această posibilitate, pentru că respectăm foarte mult bucureștenii și nu cred că e bine să folosim postul de primar general ca o trambulină personală pentru cineva. Dar, repet, mai este mult până atunci”. Dragnea i-a transmis, astfel, că încalcă înțelegerea pe care au avut-o și să o lase mai moale cu prezidențialele.

Firea ar fi al treilea primar al Capitalei care ar candida pentru Cotroceni, după Băsescu și Oprescu. Băsescu. Este adevărat și faptul că la PSD nu se întrevede vreun candidat cu potențial suficient pentru a câștiga alegerile prezidențiale. Ponta este compromis. În același timp, nu trebuie să uităm că asta nu contează prea mult pentru partidul acestuia, pentru Dragnea și ceilalți lideri care luptă cu mare obstinație pentru compromiterea dosarelor de corupție, a deciziilor justiției și, mai nou, cele ale Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU). Și din păcate, nici plagiatul și nici procesele în care este implicat fostul premier nu i-ar împiedica pe alegătorii PSD să îl voteze.

Firea ar putea să speculeze această „slăbiciune” a lui Ponta, dar nu e sigur că nu ar putea avea soarta lui Zgonea. Cu diferența că ea nu își va pierde funcția de primar de București decât dacă demisionează. Nici Dragnea, cât e de șef, nici PSD nu pot să o înlăture, ci doar să o dea afară din partid. Și iar ne amintim că și Oprescu a dat impresia, ieșind din PSD și criticând partidele în general, că ete independent și a candidat la prezidențiale în 2009. A ieșit pe locul șase.

Peste doi ani vom afla ce clocește Gabrielea Firea încă de pe acum.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-07-04Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray