2020-07-11 17:44

Florin Cîțu a RĂBUFNIT la adresa opoziției de la tribuna Parlamentului: ”Sunteți niște ȚEPARI!”

 |  19:24
Florin Cîțu a RĂBUFNIT la adresa opoziției de la tribuna Parlamentului: ”Sunteți niște ȚEPARI!”

Deputaţii dezbat, luni, moţiunea simplă depusă săptămâna trecută, de PSD, împotriva ministrului finanţelor publice, Florin Cîţu. Ministrul i-a atacat pe cei de la PSD care au semnat moţiunea, despre care a spus sunt "cei care au gazat oamenii pe 10 august".

”Aş vrea să vă reamintesc cine sunt semnatarii acestei moţiuni. Sunt aceia care în 10 august au gazat şi au bătut români nevinovaţi. A doua zi au dat vina tot pe aceeaşi români că veniseră să dea jos Guvernul. Era lovitură de stat. Semnatarii acestei moţiuni sunt criminali în opinia mea. Pentru că şi-au permis să şantajeze acest Guvern ameninţând cu respingerea în Parlament a prelungirii Stării de urgenţă, în opinia mea au jucat poker cu sănătatea românilor încercând să îl şantajeze chiar şi pe preşedintele României.

Timp de două luni în care am implementat măsuri pentru relansarea economiei, au modificat în Parlament, într-un mod criminal şi populist, toate aceste măsuri. Spun criminali pentru că, dacă propunerile acestor iresponsabili ar fi trecut, ar fi aruncat România în haos economic. Dar cel mai josnic lucru pe care l-au făcut în această moţiune este că, fără niciun fel de respect pentru români, pentru cei afectaţi de această criză, au folosit acest virus nenorocit, care a generat victime şi în România şi peste tot în lume, pentru a-şi promova moţiunea şi agenda politică.

Acum mă adresez doar semnatarilor acestei moţiuni: cât de ticăloşi să fiţi încât să vă folosiţi de acest virus ca să atacaţi Guvernul României? Nu am pretenţia să vă cereţi scuze faţă de mine. Ştiu că mă urâţi, că mă înjuraţi pe unde apucaţi. Dar dacă aveţi un minim de respect pentru români ar trebui să vă cereţi public scuze în special familiilor îndoliate.

Semnatarii acestei moţiuni sunt cei care au bătut şi au gazat oamenii pe 10 august Nu am blocat economia Am încasat mai mulţi bani la buget decât aţi făcut-o voi tot anul 2018, pentru că firmele au încredere în noi România va fi prima ţară care va avea creştere economică, în primul trimestru Am reuşit să dăm jos România din topul ruşinii, cea mai mare inflaţie. România nu va mai fi în acest top roşu. Cei mai afectaţi oameni sunt cei cu venituri mici, şi pe ei i-aţi lovit prin acest deficit Ce aţi făcut atâţia ani: Nu aţi plătit facturi, pentru a nu creşte deficitul. Noi nu suntem ţepari!

În 2020, plătim salarii mai mari în sistemul bugetar, plătim pensii mai mari, aceste sunt cheltuieli suplimentare la buget şi le plătim Dacă PSD era un partid responsabil, nu treceaţi legi care nu au sursă de finanţare La începutul anului am îngheţat salariile demnitarilor Am construit un buffer semnificativ, am fost precaut, şi acesta a fost o plasă de salvare Pentru ce ne-am împrumutat în aprilie, pentru plata salariilor, telemunca, indeminizaţiile pentru şomajul tehnic, peste 400 de milioane de lei, pentru cei afectaţi de criza coronavirusului

Ne-am împrumutat mai ieftin decât o făceaţi voi anul trecut. Sunt singurul ministru care s-a împrumutat la dobândă negativă Nu pot să nu remarc o mare doză de masochism sau prostie, când se vorbeşte de ratingul de ţară Ne vom reveni mai rapid, economic Nu ştiu dacă moţiunea va trece, nu e importantă persoana mea, important e că românii au aflat cât de ticăloşi sunt semnatarii acestei moţiuni” a declarat Florin Cîțu de la tribuna Parlamentului.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-05-11Parerea ta...

APLAUZE
11 Mai 2020

Aplauzele noastre pentru o munca sănătoase .
COSINSCHI CONSTANTIN
12 Mai 2020

Ministru de Finante a spus adevarul.Faptele celor de la guvernare dovedesc realitate, -pe de o parte ce a lasat psd in urma sa/facturi neachitate ,rezerva statului golita,promisiuni populiste/ partea de la guvernare a prezentat clar ce a constatat in finante si economie.Nu s a mai referit la situatia dezastroasa din Sanatate ,Invatamant,Justitie ,etc.Cine si cum l a combatut ,pe Catu,verbal si cu dovezi temeinice ,in Parlament?? Nimeni!!!!!Guvernul PNL deci siMinistrul Finantelor a fost pus intr o situatie dificila de pandemia ucigasa;a fost obligat sa gaseasca resurse financiare pentru combaterea eficienta a pandemiei!!Si nu cred ca a fost usor,nu a batut din palme si ca prin minune totul s a rezolvat!!Clantai precum Ciolacu,Tariceanu ,Ponta,Vasilescu etc,arunca venin din pizma si ciuda ca acest Guvern face fata chiar si neprevazutului!!Pentru finantist ,jos palaria!A muncit si a avut curajul sa prezinte adevarul in Parlament!!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz