2020-04-09 04:55

Florin Cîțu, anunț de la audierile din Parlament: Am început o anchetă la companiile de stat

 |  14:02
Florin Cîțu, anunț de la audierile din Parlament:  Am început o anchetă la companiile de stat

Florin Cîțu se află luni la audieri în Parlament, acolo unde a anunțat demararea unei anchete ce vizează companiile de stat, pentru a afla de ce acestea nu au plătit dividende pe final de an.

„Am început o investigaţie ca să vedem de ce nu au plătit companiile de stat dividende pe final de an. Handicapul pe bugetul pe 2019 a fost de 19 miliarde de lei. Nu sunt cheltuieli pe care eu le-am făcut, erau acolo”, a declarat Florin Cîţu, ministrul desemnat al Finanţelor, la audierea în comisiile parlamentare.

Chiar dacă nu a nominalizat companiile, investigaţia vizează cu siguranţă măcar două companii, Hidroelectrica şi Nuclearelectrica. Bugetul pe 2019 previziona dividende de peste 1,5 miliarde de lei de la companiile de stat, circa jumătate de miliard de la Nuclearelectrica, care nu a mai dat dividende deloc. Neîncasarea dividendelor a dus la majorarea deficitului cu 0,1% la 4,6% din PIB.

Hidroelectrica a plătit 1 miliard de lei în luna decembrie, mai puţin decât se estima iniţial, 1,25 miliarde de lei. Banii nu puteau totuşi fi plătiţi în buget decât în 2020.

Surse din Ministerul Economiei, acţionarul de drept la Hidroelectrica şi Nuclearelectrica, au precizat în decembrie pentru MEDIAFAX că de la Ministerul de Finanțe nu a venit nicio solicitare pentru a cere dividende, caz în care banii au fost lăsaţi în companii.

Ministrul Economiei Virgil Popescu a afirmat recent că Nuclearelectrica nu a dat dividende pentru ca banii să rămână în companie pentru investiţii.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-02-17Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine