2019-10-20 14:27

Florin Cîţu, ATAC la Teodorovici: S-a întors Circul Orlando! Ce vrea guvernul să impoziteze acum

 |  15:00
Florin Cîţu, ATAC la Teodorovici: S-a întors Circul Orlando! Ce vrea guvernul să impoziteze acum

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, ia din nou în colimator Biserica. Oficialul dorește din nou taxarea Bisericii, dar și a Armatei, iar experții instituției lucrează la un proiect de impozitare a tranzacțiilor efectuate de cele două entități, scrie senatorul liberal Florin Cîțu, pe Facebook.

Potrivit lui Cîțu, aceste proiecte ar urma să intre în vigoare anul viitor, dacă situația bugetară va fi gravă, iar România va fi în pericol să depășească deficitul bugetar de 3% din Produsul Intern Brut (PIB), prevăzut de tratatele europene.

„S-a întors Circul Orlando! După mult timp, m-am întâlnit cu povestitorul care îmi spune ce se mai întâmplă în MFP. Asta o să va placă. Așa zisul ministru al finanțelor i-a pus pe oameni din finanțe să calculeze veniturile care ar ajunge la buget din impozitarea activelor și tranzacțiilor bisericii și a activelor și tranzacțiilor din armata. A dat dispoziții clare că în cazul în care întreabă cineva să zică că este propunerea ANAF. Așa se răzbună el și pe ANAF. Lucrurile sunt seriose. A cerut o situație a impozitării celor două domenii în țările din UE și a avut discuții neoficiale pe acesta tema cu omologii săi din alte țări UE. S-a ars cu TVA defalcat și acum vrea să pară transparent. Impozitarea bisericii și armatei reprezintă din punctul sau de vedere, o soluție pe care să o folosească în situația în care deficitul bugetar pentru 2019 trece peste 3% datorită veniturilor la buget în scădere că urmare a crizei economice din România.

În aceste condiții este clar că TVA nu mai scade în 2019, impozitul pentru medici nu este eliminat, rămânem cu supraacciza la combustibil și supraimpozitarea contractelor part-time. Disperarea este atât de mare încât nu renunta nici la TVA defalcat, chiar dacă urmează să fim sancționați și financiar de CE”.

Teodorovici a declarat de mai multe ori că vrea să impoziteze afacerile BOR, însă nu a venit până acum cu niciun proiect concret. Prima oară, Teodorovici a vorbit despre impozitarea Bisericii anul trecut, pe când era consilier al fostului premier Mihai Tudose. Între timp, discuțiile privind impozitarea cultelor s-au accentuat în ultimul an, mai ales în contextul inaugurării Catedralei Mântuirii Neamului. Argumentele celor care doresc impozitarea cultelor sunt evaziunea fiscală efectuată de acestea la vânzări de bunuri și prestări de servicii, dar și separarea clară a Bisericii de stat, în contextul în care cultele primesc anual sute de milioane de lei de la buget, atât pentru biserici, cât și pentru salarii.

BOR este cea mai bogată instituție din România, după statul român, având active de 9-10 miliarde de dolari. Defalcat, valoarea lăcașelor de cult ar fi de circa 4 miliarde de dolari, iar un miliard de dolari ar fi activele mănăstirești.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-12-07Parerea ta...

DISCOTECARUL.
07 Dec 2018

Niciodata dl CITU nu va fi dator vandut statului roman cu 700000 de euro.....! Borfasul discotecar intre doua pahare de votca mai face cate o datorie in bugetul Romaniei jecmanit de mafia psd. orlando , negoita si gunoiul ciorbea SUNT CEI MAI MARI DATORNICI CATRE STATUL ROMÂN.
UN BUCURESTEAN
08 Dec 2018

Biserica prin BOR a depasit limitele in a face afaceri. Sa ne spuna si noua cat a castigat dupa marile pelerinaje din tara si dupa toate activele pe care le detine si exploateaza. Cheltuielile sociale ale BOR sunt mult prea mici fata de veniturile pe care la iau dupa cei vii si morti. Apoi ar trebui sa existe BOR din fonduri proprii si nu ale statului. Statul sa participe doar la restaurarea si conservarea bisericilor ca monumente istorice recunoscute oficial.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray