2020-05-30 22:52

Florin Cîțu avertizează: ”Pericolul pentru români vine din Parlament!”

 |  18:52
Florin Cîțu avertizează: ”Pericolul pentru români vine din Parlament!”

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, scrie, într-o postare pe Facebook, că sectorul privat din România ”a răspuns perfect” măsurilor guvernamentale menite să reducă efectele pandemiei de coronavirus, iar, în ciuda previziunilor sumbre, România a reușit să înregistreze o creștere economică în termeni reali de 0.3% față de trimestrul 4 din 2019, ceea ce înseamnă o rată de creștere anuală de 2.7%.

”Am spus că această creștere elimină TOATE scenariile apocaliptice promovate zilnic de propaganda socialistă. De ce? Simplu. Media estimărilor analiștilor pentru creșterea economică era de -0.9%. Asta estimau economiștii/analiștii. Am spus de nenumărate ori că este mult prea pesimist și că pe baza modelelor macro pe care eu le folosesc economia României s-ar putea să fie singura cu creștere economică din UE în primul trimestru.

Este foarte important aceste detaliu cu estimările pentru că acum TOȚI analiștii/economiștii își vor reviziui estimările pe baza datelor REALE pentru primul trimestru. Scenariile apocaliptice se bazau pe o contracție de -0.9% în primult trimestru care s-a dovedit GREȘITĂ.

Modelele agențiilor de rating, analiștilor etc au greșit în medie cu 1.2% și acest lucru trebuie corectat. Mă aștept să vedem estimările revizuite în perioada următoare”, a scris ministrul Finanțelor, pe Facebook.

În același timp, Florin Cîțu a subliniat că urmează o perioadă grea pentru economia românească, mai ales în condițiile în care criza sanitară provicată de pandemia de COVID-19 nu a ajuns încă la final.

”Nu trebuie să ne oprim aici. Urmează luni dificile pentru economia României și pentru români. Am crescut deficitul bugetar pentru a aloca mai mulți bani către sănătate, șomaj tehnic, plata concediilor medicale, rambursare TVA anticipat, investiții. Iar deficitul trebuie finanțat. Doar PSD crește taxe și nu plătește facturi pentru a diminua deficitul.

În același timp criza din sănătate nu s-a terminat.

Totuși, Românii trebuie să știe că acest guvern vă lua, că și până acum, cele mai bune măsuri pentru a minimiza efectele negative ale crizei asupra bunăstării tuturor românilor. Cifrele pentru primul trimestru arată fară niciun dubiu că am luat TOATE masurile potrivite în acel moment.

Voi continua să administrez finanțele României cu responsabilitate și precauție. Banii românilor trebuie direcționați în acele sectoare ale economiei unde au cel mai mare randament. În același timp în fiecare lună fac o analiză de impact pe termen mediu și lung a relației cheltuieli bugetare/încasări.

Dar, pericolul cel mai mare pentru economia României și pentru români vine din Parlament. Proiectele populiste care reduc veniturile și cresc cheltielile bugetare pot arunca România în HAOS economic. Acest lucru trebuie să se oprească!”, a mai notat Florin Cîțu.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-05-17Parerea ta...

LILIANA
18 Mai 2020

SI NU NUMAI DIN PARLAMENT(adunatura de nulitati umane ), In toate tarile civilizate orice angajat INCLUSIV BUGETARII au fiecare FISA POSTULUI cu sarcini de serviciu , NORMELE DE MUNCA si INDICATORII STATISTICI DE MUNCA. In Romania nici un BUGETAR nu are asa ceva, PESTE 65% dintre acestia-1.400.000 bat apa in piua, freaca menta ori taie frunza la caini, pe salarii BABANE sau NESMITITE(CCR, Curtea de CONTURI, VAMA, ASF, OFICIU pentru SPALAREA BANILOR, ETC)
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine