2019-11-14 16:38

Florin Cîțu despre Vâlcov: Consilierul condamnat la 8 ani cu executare aruncă tot felul de petarde în spațiul public

 |  20:24
Florin Cîțu despre Vâlcov: Consilierul condamnat la 8 ani cu executare aruncă tot felul de petarde în spațiul public

Senatorul liberal Florin Cîțu spune, într-o postare pe Facebook referitoare la afirmațiile lui Darius Vâlcov despre prețul gazelor naturale, că un ”consilier condamnat în primă instanță la 8 ani cu executare” aruncă pe piață tot felul de petarde. El îi amintește consilierului Vioricăi Dăncilă că PSD a fost la guvernare în ultimii ani și putea reglementa situația în loc să se plângă acum că statul a pierdut miliarde de dolari la buget din cauza neactualizării prețului la gaze.

”Declarațiile lui Darius Valcov- autodenunț? Consilerul, condamnat în prima instanța la 8 ani cu executare, aruncă tot felul de petarde în spațiul public. Cel care a furat din bani publici ani de zile (așa zice o instanța) vine și (auto)denunță un jaf de proporții. Prețul de referință al gazelor naturale nu a fost actualizat din 2008 de ANRM! Unde este jaful? La acest preț se aplică redevență. Astfel, pentru că prețul de referință nu a mai fost actualizat redevență încasată de statul român a fost mai mică. Și aici apare onestul (\uD83D\uDE02) Darius Valcov și trage un semnal de alarmă. Ce nu spune Darius Valcov: - care ar fi fost prețul pentru consumatori, persoane fizice și juridice, dacă acest preț de referință era actualizat. Cu o luna în urmă Vâlcov propunea plafonarea prețului la gaze. :) - și mult mai important- din 2012 la guvernare este PSD, inclusiv Darius Vâlcov”, a scris senatorul PNL pe rețeaua socială.

Cîțu îl întreabă pe Vâlcov de ce nu a sesizat situația până acum dacă era un jaf de proporții: ”Aceste declarații sunt un autodenunț? Sunt sigur că va explica procurorilor, dar mai ales românilor, de ce nu a făcut nimic în 6 ani de guvernare , în cadrul anchetei penale pe care o cere tot el”.

De asemenea, el atrage atenția asupra faptului că ANRM, care actualizează prețul de referință, funcționează în subordinea Guvernului şi în coordonarea Primului-Ministru, printr-un consilier de stat.

Consilierul premierului Darius Vâlcov a prezentat, joi, pe Facebook, o notă de informare de la Agenţia Naţională pentru Resurse Mine (ANRM) în care se arată că bugetul de stat a pierdut peste două miliarde dolari, din cauza neactualizării prețului de referință la gazele naturale în perioada 2006-2018. "Așa arată un jaf de 2 miliarde $. Ce ar fi însemnat acești bani pentru România? Alocațiile tuturor copiilor pentru 2 ani. Sau construcția a 10 spitale mari, complet utilate, cu câte 600 de paturi fiecare. Sau construcția și dotarea a câte 3 grădinițe în fiecare localitate din România. Sau finalizarea autostrăzii Ploiești-Brașov", a scris Darius Vâlcov, pe Facebook.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-08-18Parerea ta...

CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
18 Aug 2018

si GHITZA se pisa pe toata justitia din Romania...a fugit cu ste de milioane de euro in conturi si comanda toate slugile din Romania sa danseze precum papusile cu sfori...toata politica de la noi e un TEATRU KABUKIcondus de niste mafioti de talia lui cARLOS SACALUL
Doresc sa comentezMAI VECHI...

Codul lui Vâlcov Cât de bun poate fi un Cod Fiscal dacă el este gândit și asumat de un personaj desprins direct din Codul Penal? Cum pot fi convinși românii să își plătească taxele și impozitele și să respecte legile, atunci când ditamai ministrul de Finanțe își negociază mita în cimitir, iar banii negri încearcă să îi „spele“ plasându-i în tablouri de valoare și lingouri de aur? Lăudat fără măsură de șeful său, premierul Ponta, Vâlcov ajunsese să se creadă, chiar înainte să îl salte mascații dintr-un studiou de televiziune, un fel de guru fiscal. Impozitele mai mici, TVA redusă și toate celelalte măsuri de „lapte și miere” din Codul Fiscal erau prezentate ca niște soluții magice, al căror secret, impenetrabil pentru toți ceilalți, era deținut doar de „alchimiștii” Guvernului Ponta
30 Mar 2015

PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray