2020-05-27 03:12

Florin Cîțu reclamă: Funcționarul public intră în concediu peste noapte

 |  21:15
Florin Cîțu reclamă: Funcționarul public intră în concediu peste noapte

Ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, s-a arătat revoltat de practica acordării concediilor medicale "peste noapte" pentru funcţionarii publici care sunt vizaţi de o posibilă detaşare sau care nu îşi fac treaba. El a comentat la Digi 24 acest sistem despre care a spus că trebuie să înceteze.

Florin Cîțu susține că, de multe ori, când un funcționar public e vizat de o posibilă detașare, acesta intră „peste noapte” în concediu medical. Ministurl Finanțelor susține că acestă practică trebuie să înceteze și dă vertidctul: a lucra cu funcţionari publici este "complicat": "Vorbim de criterii de performanţă, să îi facem responsabili".

"De fiecare dată când încerci să te îndrepţi împotriva lor (a funcţionarilor publici - n.r.) pentru că nu îşi fac treaba, intră singuri în concediu medical. Asta e o chestie pe care nu pot să o înţeleg: cum poate sistemul medical, dintr-o dată, să dea unui funcţionar public concediu medical peste noapte?!

Când încerci să detaşezi sau să muţi un funcţionar public, dintr-o dată se îmbolnăveşte. Detaşarea e singura sancţiune.

Asta cu concediile medicale trebuie să se oprească! Nu înţeleg cum medicii îşi asumă astfel de riscuri, să le dea funcţionarilor publici concedii medicale peste noapte - prefecţi, de la casa de Sănătate, peste noapte intră în concediu medical ca să nu poţi să îi mişti", a comentat ministrul Finanţelor la Digi24.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-01-25Parerea ta...

CIORDEALA
26 Ian 2020

Esti tare barosane . Intra in cirtite
ALYOSHA
26 Ian 2020

Domnul este medic ?
OANA
27 Ian 2020

Referitor la afirmatia domnului CATU, la functionarii publici, pai voi PNL parca sunteti votati de cei mai tineri ca sa creati locuri de munca, ceea ce PSD nu prea a facut. Sunt functionari publici care lucreaza in agentiile de plati proiecte care merg de la un judet la altul ca sa evelueze proiectele pentru ca este lipsa de personal si cei angajati acolo nu fac fata, volumul de lucru este mult prea mare, muncesc pana la ora 20 seara. Sa stiti ca si la institutiile publice se munceste pe rupte, nu se trage chilul.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine