2020-05-31 13:12

Florin Georgescu ar fi propunerea PSD pentru prim-ministru

 |  12:20
Florin Georgescu ar fi propunerea PSD pentru prim-ministru

Surse din PSD au confirmat, pentru PUTEREA, că Florin Georgescu este propunerea cu care PSD și ALDE vor merge miercuri, la Cotroceni, ca propunere de prim-ministru. Informația a fost difuzată, în premieră, de News.ro, care a citat tot surse din partidul condus de Liviu Dragnea. Informația este o mare surpriză, întrucât Florin Georgescu este cunoscut ca adept al politicilor fiscale riguroase, or, programul de guvernare propus de Liviu Dragnea este unul aventuros, care prezintă multe riscuri economice. Florin Georgescu este, în prezent, prim-viceguvernator BNR, poziție în care se află de când și-a încetat mandatul de ministru de Finanțe, în primul guvern Ponta.

Sursele citate de News.ro spun că Georgescu încă nu a luat o decizie definitivă. Așadar, este posibil să nu accepte oferta PSD.

Florin Georgescu are 63 de ani şi a fost membru al PDSR, fiind ministru al Finanţelor în Guvernul Văcăroiu, în perioada 1992-1996, iar apoi deputat PDSR în două legislaturi consecutive.

Începând cu 2004, el a fost prim-viceguvernator BNR, fiind suspendat din această funcţie pentru a fi vicepremier şi ministru de Finanţe în Guvernul Ponta, în perioada 7 mai - 21 decembrioe 2012.

Florin Georgescu a fost decorat de preşedintele Traian Băsescu în februarie 2007, odată cu întregul Consiliu de Administraţie al BNR.

„Decizia şi propunerea pe care o voi face la Cotroceni va avea ca argument un singur obiectiv al meu: cel care va conduce Guvernul să mă asigure, să-mi dea garanţia şi mie şi românilor şi, evident, preşedintelui, că programul de guvernare care a fost votat de aproape 50% din populaţie după redistribuire va fi pus în aplicare. Adică este capabil să gestioneze o echipă guvernamentală care va fi monitorizată atent. Pentru că acest Guvern nu va fi pe persoană fizică, el nu este născut din spuma mării, el este născut, va fi născut din voturile pe care românii le-au dat pe 11 decembrie”, a declarat liderul PSD.

Actualizare:

Prezent azi, la Palatul Parlamentului, cu prilejul primei ședințe a Camerei Deputaților, în noua componență rezultată în urma alegerilor din 11 decembrie, Liviu Dragnea a declarat, ca răspuns la întrebarea dacă Liviu Georgescu este propunerea PSD de premier, că premierul este propus de PSD și de ALDE, nu de presă. Anterior, precizare că noul premier va avea carnet de partid și „nu de azi, de ieri”. În calitatea de la BNR, Florin Georgescu nu poate fi membru de partid, astfel încât precizările liderului PSD pot fi considerate dezmințiri ale informațiilor referitoare la nominalizarea fostului ministru al Finanțelor.

Actualizare (2):

Florin Georgescu ar fi refuzat propunerea lui Liviu Dragnea de a ocupa funcția de premier, anunță Hotnews, citând surse politice și din BNR.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-12-20Parerea ta...

CONSTANTIN
20 Dec 2016

ASTA AR FI PRIMUL PREMIER DIN ISTORIA OMENIRII CARE E DALTONIST ! CUM SA FII PREMIER DACA NU DEOSEBESTI CULOAREA ROSIE DECEA VERDE ? CHIAR SUNTEM NEBUNI CU TOTII ?
ION
20 Dec 2016

Iată un mit. Georgescu face-tot. Realitatea este ca omul, comunistoid de cea mai oribila speța, este depășit. Un bătrân decrepit, cu reale probleme psihice. Depășit, învechit, comunist, vechi in viziune si eoncepții. Expirat.
ANONIM
20 Dec 2016

DACA NUMAI IMPOSTORI si GROPARI AU FOST PREMIERII RO DUPA 1989 CE MAI CONTEAZA UN CONTABIL IN PLUS .
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine