2020-01-27 05:12

Florin Iordache îi RĂSPUNDE lui Iohannis: ”Nu are drept de vot, să vină cu carnețel și pix și să NOTEZE”

 |  21:50
Florin Iordache îi RĂSPUNDE lui Iohannis: ”Nu are drept de vot, să vină cu carnețel și pix și să NOTEZE”

Social-democratul Florin Iordache îi transmite un mesaj clar lui Klaus Iohannis: poate să vină la ședințele de guvern care îl privesc dar nu poate să intervină în ordinea de zi a miniștrii. Iordache îl sfătuiește pe președinte să își ia un carnețel și un pix, să stea, să asculte și să noteze.

”Din ce am observat eu, presedintele in loc sa ajute guvernul prin declaratie, prin atitudineprin declaratii interne, nu a ajut cu nimic guvernul, mai mult a incurcat, chiar ultimul conflict care se va discuta maine cu numirea, cu revocarea, presedintele iar a blocat guvernul.

Dintr-o data, presedintele devine colaborator dupa doi ani de zile, e suspect din punctul meu de vedere, dupa ce a blocat activitatea guvernului. Da, sa-i dea Dumnezeu gandul cel bun.

Daca vine la sedinta poate sa impiedice ordonanta de amnistie si gratiere? 02.30 Fara indoiala, nu. Dvs stiti ca nu poate bloca activitatea guvernului, poate sa isi ia un carnetel si un pix si sa inceapa sa noteze, activitatea guvernului nu o poate bloca, ceea ce e pe ordinea de zi ministrii intervin, se pun intrebari. Pe de alta parte, daca nu sunt cele trei teme: politica externa, securitate, aparare, primul ministru poate sa zica: domnul presedinte, ne vedem mai tarziu, va multumim, e si asta o optiune a primului ministru.

Exista o ordine de zi care se publica, daca sunt chestiuni care il vizeaza, vine. Dar, asta nu inseamna ca daca guvernul vrea sa mearga mai departe, presedinte nu are drept de veto ca ar fi o alta implicare a presedintelui in activitatea guvernului.

 Poate sa stea cu carnetelul si sa asculte ministrii, acolo drept de dezbatere au ministri si initiatorii, el nu are posibilitatea sa aleaga” a explicat Florin Iordache la Antena 3.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-12-18

In legatura cu acest articol...

Iohannis, un nou mesaj FERM: ”Românii vor stat de drept, unii politicieni vor altceva”

Iohannis: Doamna premier m-a invitat să colaborăm. Voi merge la şedinţele de guvern
Parerea ta...

ANONIM
19 Dec 2018

OMUL HANDICAPAT CARE A DUSTRUS JUSTITIA
ANONIM
19 Dec 2018

Jeg bolsevic fara studii fara carte , fara rude apropiate. Un gunoi primitiv.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine