2020-01-25 06:27

Florin Iordache își continuă RĂZBOIUL cu Tudorel Toader: ”Ar trebui să fie mai APLICAT pe chestiuni care dor”

 |  23:10
Florin Iordache își continuă RĂZBOIUL cu Tudorel Toader: ”Ar trebui să fie mai APLICAT pe chestiuni care dor”

Florin Iordache a declarat că Tudorel Toader ar trebui să fie mult mai aplicat atunci când vine vorba de „chestiuni care dor” şi că „personal nu este foarte fericit” că ministrul Justiţiei a amânat timp de două luni ordonanţa de urgenţă pentru punerea în acord a Codurilor penale cu deciziile CCR.

„Ministrul Justiţiei cred că ar trebui să fie mult mai aplicat pe chestiuni care dor şi aceste chestiuni cum sunt deciziile CCR sunt chestiuni care dor (...) Cred că săptămâna viitoare sau cealaltă vom relua dezbaterile la Codul Penal, pentru că unele articole trebuie puse în concordanţă cu decizia Curţii.

Aşteptăm şi noi reacţia domnului Toader ca acele articole declarate neconstituţionale să fie reglementate prin OUG. Vedem săpătămâna viitoare dacă aceste articole declarate neconstituţionale vor fi adoptate, pentru că procedura parlamentară durează foarte mult. E o amânare de cel puţin două luni de zile.

Eu personal nu sunt foarte fericit, pentru că dacă am aveam această OUG, atunci ne-am ocupa de celelalte articole le-am pune în concordanţă cu decizia CCR şi am finaliza odată această dezbatere”, a afirmat Florin Iordache, vineri seară la Digi 24.

Întrebat dacă PSD îl mai susţine pe Tudorel Toader în funcţia de ministru al Justiţiei, social-democratul a spus că aceste lucruri se discută în coaliţie. El a adăugat că deşi PSD-ALDE nu va susţine moţiunea simplă împotriva acestuia, nu înseamnă că nu există nemulţumiri.

„Aceste chestiuni nu le vorbim la televizor, ci în Coaliţie. Moţiunea simplă de săptămâna viitoare nu va fi adoptată pentru că nici PSD, nici ALDE nu suntem de acord cu cei care au semnat moţiunea, dar avem şi noi nemulţumiri, respectiv o transpunere mai rapidă a deciziilor CCR. Cred că aici e atributul ministrului să vină cu acţiuni concrete. În cazul Codurilor se pot adopta prin OUG, celelalte le discutăm transparent”, a explicat Iordache, conform Mediafax.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-03-02Parerea ta...

ANONIM
02 Mar 2019

Considerați că se poate zice că individul care este parlamentar, Florin Iordache, exercită presiune asupra ministrului justiției pentru a efectua activitățile ce sunt în sarcina parlamentarilor, pentru care parlamentarii au un termen stabilit prin Constituție de de 45 de zile și pentru care dumnealui afirmă că parlamentarii și-au stabilit termene mai îndelungate decât cele sabilite prin Constituție ? Considerați că domnu Florin Iordache afirmă că împreună cu colegii dumnealui parlamentari exrcită activități parlamentare în afara termenelor stabilite de Constituție, solicitând ministrului de la justiție să rezolve dumnealui ce este în atribuțiile parlamentarilor, deși nu are astfel de atribuții prevăzute de textul Constituției, de a suplini activitatea de legiferare a parlamentarilor, în chestiunile la care face referire parlamentarul Florin Iordache ?
ANONIM
02 Mar 2019

De ce coonsiderați că parlamentarul Florin Iordache a dorit să pună în evidență aspectul că procedurile parlamentare reglementate de către parlamentari depășesc termenele pe care le stabilește Constituția pentru punerea în aplicare a deciziilor CCR de către parlamentari ? ARTICOLUL 147 ,,(1) Dispoziţiile din legile şi ordonanţele în vigoare, precum şi cele din regulamente, constatate ca fiind neconstituţionale, îşi încetează efectele juridice la 45 de zile de la publicarea deciziei Curţii Constituţionale dacă, în acest interval, Parlamentul sau Guvernul, după caz, nu pun de acord prevederile neconstituţionale cu dispoziţiile Constituţiei. Pe durata acestui termen, dispoziţiile constatate ca fiind neconstituţionale sunt suspendate de drept." ?
ANONIM
02 Mar 2019

Opinați că domnul Florin Iordache dorește să comunice opiniei publice că parlamentarii și-au votat proceduri în afara termenelor stabilite în mod constituțional , ca durată de realizare a solicitării Constituției de punere în aplicare a deciziilor CCR ?
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine