2020-07-03 23:21

Florin Iordache: Parlamentul României, un model în materie de reprezentare a minorităților naționale

 |  14:39
Florin Iordache: Parlamentul României, un model în materie de reprezentare a minorităților naționale

Președintele Camerei Deputaților, Florin Iordache, a declarat joi, la lansarea cărții "Grupul parlamentar al minorităților naționale 1990-2016", că Parlamentul României este un model regional și european în materie de reprezentare a minorităților naționale.

"Parlamentul României reprezintă un model regional și european în materie de reprezentare a minorităților naționale. Avem o legislație care presupune o discriminare pozitivă în acest sens, astfel încât toate minoritățile recunoscute să poate face parte din Legislativ și să fie implicate în procesul de luare a deciziilor. Aceasta s-a dovedit în timp a fi o rețetă de succes pentru că, iată, într-o Europă tot mai măcinată de conflicte etnice și de flagelul naționalist extremist, în România nu există reprezentanți ai unor partide extremiste în Parlament și nici mișcări radicaliste care să prezinte un pericol", a afirmat Florin Iordache, potrivit Agerpres.

Deputatul a susţinut că România este "un avanpost" la nivel internațional în ceea ce privește protecția minorităților.

"În acest sens, avem o vastă colecție de legi și de acte normative care reglementează drepturile minorităților naționale și cadrul de asigurare și de păstrare a identității lingvistice și culturale a membrilor acestora", a precizat Florin Iordache.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-10-27Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz