2020-08-09 12:16

Florin Iordache: PSD nu participă la şedinţa de plen pentru numirea lui Ungureanu la conducerea SIE

 |  11:05
Florin Iordache: PSD nu participă la şedinţa de plen pentru numirea lui Ungureanu la conducerea SIE

Deputatul PSD Florin Iordache a declarat, marţi, la RFI, că parlamentarii social-democraţi nu vor intra în plen la şedinţa Legislativului în care va fi votată propunerea ca Mihai Răzvan Ungureanu să preia conducerea SIE.

Florin Iordache a explicat de ce PSD nu îl votează pe Mihai Răzvan Ungureanu la şefia SIE.

"Din punctul de vedere al PSD, noi nu-l putem vota pe Mihai Răzvan Ungureanu, avem mai multe argumente (...). Pe de o parte, nu a fost o nominalizare transparentă, atât timp cât preşedintele a spus că va avea consultări şi n-au fost aceste consultări în niciun fel, cu nici un partid politic. Pe de altă parte, în legea specială, în legea SIE, se precizează foarte clar că directorul Serviciului de Informaţii Externe trebuie să treacă prin CSAT. Din informaţiile noastre, în ultimul CSAT sau în ultimele şedinţe ale CSAT nu s-a discutat această problemă. În al treilea rând, din punctul nostru de vedere, nu-l putem susţine atât timp cât acum doi ani noi printr-un vot al Parlamentului, prin moţiune de cenzură, am demis Guvernul condus de Răzvan Ungureanu şi am stabilit în acel moment că dumnealui a venit cu două luni înainte tot din zona serviciilor, a condus Guvernul pentru două luni de zile, nu a fost bun să conducă Guvernul şi acum îl repunem la conducerea Serviciului?", a menţionat Florin Iordache.

Deputatul PSD a mai spus că social-democraţii nu vor intra în plen la şedinţa de marţi.

"Nu intrăm în plen. Din punctul de vedere al PSD, ăsta este un mod în care dezaprobăm această nominalizare şi noi, PSD, nu vom intra în sala de plen. Cvorumul trebuie să-l asigure cei care-l votează. Înainte de a-l vota, trebuie să aibă 278 de membri (...). E foarte posibil să nu aibă cvorum. Neavând cvorum, şedinţa nu poate continua", a susţinut Florin Iordache.

Şedinţa Parlamentului pentru numirea lui Mihai Răzvan Ungureanu ca director al SIE este programată marţi, la ora 17.00.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-06-30Parerea ta...

CROCODILUL FLAMAND
30 Iun 2015

ha ha.....va e frica aveti multe cozi de topor....asa ca le-ati dat liber...P(erversii)-S(securisti)-D(uplicitari)
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz