2020-07-07 15:40

Fostul președinte răspunde acuzațiilor: Băsescu spune că nu are firme în Panama

 |  20:06
Fostul președinte răspunde acuzațiilor: Băsescu spune că nu are firme în Panama

Fostul președinte Traian Băsescu dă semne că se întoarce în spațiul public după pauza de relaxare pe care și-a luat-o de când a plecat de la Cotroceni. El s-a folosit de profilul de Facebook pentru a răspunde atacurilor împotriva sa de la posturile de televiziune Antena 3 și România TV potrivit cărora ar avea firme în străinătate.

„Să sugerezi că aş avea firme înregistrate în Panama reprezintă o minciună. Declar pentru orice român interesat că nu am avut niciodată şi nici nu am firme sau conturi bancare în străinătate”, susține Băsescu. Acesta afirmă că Antena 3 şi România TV sunt, în opinia sa, „expresia profundă a mizeriei în jurnalism”.

Fostul președinte consideră că faptul că „tandemul Antena 3/România TV duce o campanie furibundă de denigrare” împotriva sa îi arată că pe cei de la posturile de televiziune respective i-a deranjat „cumplit procesele de instaurare a statului de drept care au avut loc în ultimii 10 ani şi care, după cum constataţi, sunt greu de întors”.

„Patronii voştri, Voiculescu şi Ghiţă, şi-au dorit ca România să fie a lor, iar eu «le-am luat-o» lor şi altora ca ei şi am lăsat-o românilor la terminarea celui de-al doilea mandat”, scrie Traian Băsescu pe Facebook.

El afirmă că posturile respective pot continua campaniile mincinoase împotriva sa și a familiei sale, precum și împotriva celor care „au avut curajul” să îl sprijine până la sfârșitul mandatului, dar „niciodată” nu vor mai putea „aduce ţara la cheremul unora de teapa lui Voiculescu sau Ghiţă”.

De când a plecat de la Cotroceni, Băsescu a postat numai fotografii cu nepoții săi și s-a limitat la a transmite urări cu diverse ocazii, în rest s-a abținut  de la orice comentariu legat de teme politice sau de actualitate. El a spus că se simte foarte bine în sânul familiei și nu se grăbește să revină în prim- planul mass-media cu declarații.

Băsescu este însă invitat la emisiunea „Vorbeşte liber!“, de la TVR 1, care va fi difuzată luni seară, de la ora 21.00 și în care realizatorul emisiunii, Sorin Avram, a declarat că doreşte să abordeze cu fostul preşedinte toate problemele de actualitate. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-02-15Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz