2020-01-27 04:18

Frans Timmermans: I-am zis foarte clar lui Tăriceanu că nu poate să-l atace pe şeful ÎCCJ, dar el a făcut-o

 |  08:46
Frans Timmermans: I-am zis foarte clar lui Tăriceanu că nu poate să-l atace pe şeful ÎCCJ, dar el a făcut-o

Prim-vicepreşedintele CE, Frans Timmermans, a declarat, joi, că i-a spus ”foarte clar” lui Călin Popescu-Tăriceanu că într-un stat de drept nu are voie să îl atace pe şeful ICCJ, însă preşedintele Senatului a făcut acest lucru.

"I-am spus foarte clar preşedintelui Senatului: cred că într-un stat de drept nu ai voie să-l ataci pe preşedintele celei mai înalte curţi de justiţie a ţării. Aşa ceva nu se face. Dar el a făcut asta. Şi i-am spus în faţă că nu faci aşa ceva", le-a spus , joi, prim-vicepreşedintele CE, Frans Timmermans, membrilor Comisiei LIBE a Parlamentului European.

"Nu-mi place că în prezent este o confruntare deschisă între două puteri ale statului, Parlament şi sistemul judiciar, care se critică reciproc în public, în media. Asta nu e bine pentru niciuna dintre ele şi sper că toată lumea înţelege acest lucru în România", a completat Frans Timmermans.

Oficialul european a susţinut că CE nu critică statele membre, ci pe politicienii acestora.

"Noi nu criticăm ţări, criticăm politicieni. Ştiţi, ţările înseamnă mult mai mult decât nişte politicieni. Din fericire", a afirmat Frans Timmermans.

În ceea ce priveşte imunitatea, Frans Timmermans a spus că în fiecare ţară există o legislaţie privind imunitatea, dar "în aproape toate parlamentele din lume are legătură cu activităţile derulate în calitate de parlamentar". 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-06-26Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine