2019-11-14 03:54

Frans Timmermans, SCRISOARE de ultimă oră pentru Viorica Dăncilă

 |  22:28
Frans Timmermans, SCRISOARE de ultimă oră pentru Viorica Dăncilă

Prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, i-a trimis joi, 24 ianuarie, o scrisoare premierului Viorica Dăncilă legată de posibila OUG care să introducă recursul în anulare pentru cei condamnaţi de completele de 5 judecători de la Înalta Curte în perioada 2014-2018, potrivit G4Media.ro.

„Prim-vicepreşedintele Timmermans a exprimat îngrijorări şi a cerut clarificări referitor la câteva aspecte” în această scrisoare, a declarat pentru G4Media.ro Christian Wigand, purtător de cuvânt al Comisiei Europene.

„Comisia Europeană urmăreşte îndeaproape discuţiile despre o posibilă OUG în urma celor două decizii ale Curţii Constituţionale. Comisia a luat notă deja de decizia CCR privind completele de 5 judecători în ultimul raport MCV. Vă reamintesc că preşedintele Comisiei, Jean-Claude Juncker, s-a exprimat extrem de clar în legătură cu posibilitatea unei amnistii în timpul recentei sale vizite la Bucureşti. Aşa cum Comisia Europeană a spus în repetate rânduri, e esenţial ca România să revină pe calea corectă în lupta anticorupţie, să asigure independenţa justiţiei şi să evite alţi paşi înapoi”, a mai spus Wigand.

Premierul Viorica Dăncilă a afirmat, vineri, la începutul şedinţei de Guvern, că este o „campanie de dezinformare împotriva ţării noastre” şi că, în întâlnirile avute cu oficiali europeni, a dat asigurări că respectarea drepturilor cetăţenilor, apărarea statului de drept şi asigurarea independenţei justiţiei „sunt în centrul preocupărilor” Guvernului.

„Curtea Constituţională a constatat că au fost folosite practici în afara cadrului legal care au viciat actul de justiţie, iar această situaţie trebuie îndreptată”, a spus Dăncilă.

Viorica Dăncilă a declarat, marţi seara, la Antena 3, că este necesară adoptarea unei ordonanţe de urgenţă pentru contestarea în anulare a sentinţelor definitive date de completurile de 5 judecători ai Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) în perioada 2014-2018.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-01-25Parerea ta...

ANONIM
25 Ian 2019

TIGANCA FLORAREASA , CU VRAJITOAREA FATA BULIBASEI DIN ZALAU IN GUVERN
ANONIM
26 Ian 2019

Prim-SINISTRA ROMANIEI NU STIE SA CITEASCA DECÂT FITZUICILE PUSCARIASILOR ANALFABETI draKnea si vâlcov. Huuuuuu..! Sluga a mafiei psd-alde. Ai facut Romania de râs in Europa cu incompetentza si prostia care SE ODIHNESC IN HOITUL TAU.
CIUMA ROSIE PORCINA
26 Ian 2019

cine traduce in limba tiganeasca pentru spurcata aia analfabeta?
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray