2019-10-16 20:51

Franţa aşteaptă revoluţia bancară a lui Eric Cantona

 |  18:15
Franţa aşteaptă revoluţia bancară a lui Eric Cantona

Franţa se pregăteşte de revoluţia bancară a lui Eric Cantona,fostă glorie fotbalistică. Supranumit “King Eric”, actualmente actor, Cantonaa lansat un apel pe internet, în luna octombrie, către concetăţenii lui, şi nunumai, să îşi retragă toţi banii din banci pe 7 decembrie în semn de protestfaţă de politica agresivă a băncilor. Potrivit acestuia, o astfel de acţiuneeste cea mai simplă metodă prin care populaţia poate da o lecţie băncilor,pentru a recunoaşte că depind de banii pe care cetăţenii îi depun înconturi.Guvernul a avertizat căprotestul acestuia ar putea arunca Franţa în haos economic

După apelul său din octombrie, grupurile de protestîmpotriva sistemului financiar au decis să coordoneze o retragere la nivelmondial pe 7 decembrie, numărul de tricou norocos al lui Cantona. Întrebat despre demonstraţiile de stradă împotriva măsurilor deausteritate ale guvernului, Cantona a declarat: "Trebuie să ne schimbămmodul în care facem lucrurile în zilele noastre. Vorbind de revoluţie, nu mărefer să ridicăm armele şi să ieşim să omorâm oameni. Revoluţia este foartesimplu de făcut în zilele noastre".

"În ce constă sistemul? Sistemul este construit peputerea băncilor. Deci poate fi distrus de către bănci. În loc de a avea treimilioane de oameni care să demonstreze cu o pancartă, cele trei milioane deoameni merg la sucursala bancii lor şi-şi retrag banii”, spune Cantona.

François Baroin, ministrul bugetului, a declarat: "Arfi amuzant dacă nu ar fi atât de tragic". Christine Lagarde,ministrul francez al finanţelor, l-a sfătuit pe Cantona să rămână laspecialitatea sa, fotbalul, şi a minimalizat acţiunea sa spunând că “nu cred căar trebui săacordăm atenţie la tot ceea ce spune”. BaudoinProt, CEO al BNP Paribas, cea mai mare bancă din Franţa, a catalogat acţiunealui Cantona ca fiind “total iresponsabilă” şi “nefondată”, adăugând că “este împotriva a orice ar putea asigura bunafuncţionare a economiei”.

Mii de persoane au subscris la manifestul lui Cantona şi mulţi dintre ei au declarat că îşi vor retrage banii.Fostul fotbalist a declarat cotidianului Liberation că el îşi va retragepersonal banii.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638951-11-13Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray