2020-03-30 15:50

Fraudă de 2,3 milioane de dolari comisă de o reţea de români în SUA

 |  14:59
Fraudă de 2,3 milioane de dolari comisă de o reţea de români în SUA

FBI a dezvăluit joi detaliile unei ample operaţiuni deescrocherie şi fraudă fiscală prin care o reţea formată din 24 de persoane,majoritatea români, a păcălit timp de doi ani statul american de la care apretins peste 2,3 milioan de dolari.

23 dintre membrii reţelei au fost arestaţi săptămânaaceasta, în timp ce şeful lor se afla în custodia poliţiei încă din aprilie,arată un comunicat de presă al FBI.

Românii arestaţi în Chigaco s-au folosit de breşe însistemul american de colectare a taxelor pentru obţine fraudulos peste 2milioane de dolari, potrivit Realitatea TV. Românii, majoritea tineri cu vârstecurprinse între 20 şi 31 de ani, depuneau declaraţii de venit false pe bazacărora primeau ulterior rambursări de taxe şi ajutoare de la stat. O parte dindeclaraţiile de venit falsificate au fost făcute pe numelor unor români care auvizitat doar temporar Statele Unitesau care aveau drept de muncă petermen limitat.

Românii au trimis peste 440 de declaraţii de venit falsepentru anii 2007, 2008 şi 2009 şi au obţinut deja 1,3 milioane de dolari dinrambursări ilegale de taxe în ultimii doi ani.

Reţeaua a operat în metropola Chicago, unde se află unadintre cele mai mari comunităţi de români din America.

Capul reţelei, Ovidiu Isac, în vârstă de 28 de ani,racola persoane dispuse să participe la acestă fraudă financiară.Româniiprimeau banii rambursaţi de guvernul american în conturi bancare existente saudeschise special. Ovidiu Isac îi anunţa când banii erau viraţi, aceştia păstrauo parte din sumă, iar restul ajungea la şefii reţelei.

Cei arestaţi riscă pedepse cu închisoareaîntrecinci şizece ani şi o amendă de 250.000 de dolari. În plus,sunt obligaţi să returneze banii furaţi.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638936-05-03Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine