2020-07-14 10:53

G. Firea: 6200 de bucureșteni s-au înscris în programul de testare pentru Covid-19

 |  14:57
G. Firea: 6200 de bucureșteni s-au înscris în programul de testare pentru Covid-19

Gabriela Firea anunță că 6200 de bucureșteni s-au înscris deja pentru a fi testați împotriva noului coronavirus.

Începând de vineri după-amiază, bucureștenii s-au putut înscrie în programul de testare cu aparate Real Time PCR, împotriva noului coronavirus. Gabriela FIrea anunță că, până sâmbătă la prânz, 6200 de bucureșteni au fost tastați deja. 

Testele se fac la 20 de laboratoare amplasate în întreg Bucureştiul. Această etapă de testare se va încheia după ce se vor înscrie 11.000 de persoane.

"Va exista şi o etapă a doua a acestor testări, nu folosim teste rapide care sunt contestate în această perioadă, ci testarea este de tip antigen cu aparate de tip Real time PCR. Testarea este dintr-un exudat nazal şi faringian”, a susținut Firea, precizând că în etapa a doua vor fi incluși 10.500 de voluntari.

Patforma online testampentrubucuresti.assmb.ro, unde se pot înscrie voluntar 11.000 de bucureșteni pentru a fi testați gratuit pentru noul coronavirus, a fost lansată vineri după-amiază de Primăria Capitalei. Bucureştenii vor completa o declaraţie ce cuprinde criterii de eligibilitate şi date personale (nume, prenume, CNP, serie şi număr C.I., vârstă, sex, adresă de domiciliu, număr de telefon, adresă de e-mail, în cazul minorilor sunt necesare datele din certificatul de naştere).

Conform Primăriei Capitalei, testarea va fi gratuită, iar municipalitatea va deconta pentru fiecare persoană testată suma de 200 de lei direct către laboratoarele de stat și private afiliate proiectului.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-05-23Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz