2020-06-05 21:42

G4Media: Comisia Europeană ameninţă România cu opţiunea nucleară – declanşarea Articolului 7

 |  09:06
G4Media: Comisia Europeană ameninţă România cu opţiunea nucleară – declanşarea Articolului 7

Prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a anunţat într-o scrisoare trimisă primilor patru oameni din statul român că executivul european va declanşa o procedură preliminară activării Articolului 7 din Tratatul UE (”opţiunea nucleară”) în cazul României dacă modificările la codurile penale vor intra în vigoare, anunţă G4Media.ro, citând surse politice.

Frans Timmermans invocă în scrisoarea citată pentru prima oară Articolul 7 şi arată că ”Rule of law framework” este ultimul pas pe care Comisia Europeană îl poate face înainte de declanşarea ”opţiunii nucleare” în cazul României, notează G4Media.

Timmermans arată în scrisoare că executivul european este îngrijorat de abaterile României de la cursul stabilit de MCV, dar şi de presiunea pusă pe DNA şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, şi că modificările adoptate de Parlament pe 24 aprilie la Codul penal şi Codul de procedură penală se adaugă la ”îngrijorările majore” ale Comisiei Europene.

Ambele proiecte au fost dezbătute în procedură de urgenţă şi au fost contestate de preşedintele Klaus Iohannis la CCR, care urmează să discute sesizarea în 28 mai.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-05-13Parerea ta...

CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
13 Mai 2019

adica ameninta mafia PSD nu Romania....si foarte bine face.Noi nu am intrat in UE ca sa construim un fel de Somalia cu capitala a Bucuresti sau un BULIBASA-CIORDI-STAN deghizat in democratie originala cu mafioti-baroni PSD. In sfarsit UE intelege ca in Romania exista o MAFIE POLITICO-BOLSEVICA la putere
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine