2019-05-26 02:11


Gabriel Oprea, anunț de ultim moment: Dragi prieteni, am revenit in fruntea UNPR

 |  15:44
Gabriel Oprea, anunț de ultim moment: Dragi prieteni, am revenit in fruntea UNPR

Fostul vicepremier Gabriel Oprea anunţă, într-o postare pe Facebook, că a redevenit preşedintele UNPR, partid din care s-a retras în urmă cu peste doi ani.

"Dragi prieteni, am revenit in fruntea UNPR. Astăzi, în Conferinţa Naţională Extraordinară, colegii au decis prin vot să le fiu din nou preşedinte. Le mulţumesc şi vă spun tuturor: UNPR merge înainte!", scrie Oprea, postând comunicatul prin acre este anunţată noua formă de conducere a partidului.

"Preşedintele fondator Gabriel Oprea a fost ales preşedinte al Uniunii Naţionale pentru Progresul României. Ion Răducanu a fost desemnat prin vot preşedinte executiv, iar Nuţu Fonta a fost reconfirmat în funcţia de secretar general. În funcţia de preşedinte al Consiliului Naţional a fost ales Eugen Chebac", anunţă UNPR.

Vicepreşedinţii partidului, aleşi în cadrul Conferinţei Naţionale Extraordinare, sunt: Gheorghe Emacu, Iulian Popescu, Titu Bojin, Luminiţa Adam, Mărioara Nistor, Gheorghe Bică, Mircea Manolache, George Lipoveanu, Alin Berbecaru, Ion Şerban, Daniel Manolache, Ioan Cheudan, Ionuţ Badea, Avram Cătănici, Daniela Popa, Murgu Neagu, Ioan Babuş, Constantin Tomescu, Constantin Popa. Trezorierul UNPR este Liviu Goncea, iar Luminiţa Adam şi Valeriu Pricină sunt purtătorii de cuvânt ai partidului. De asemenea, au fost desemnaţi preşedinţii departamentelor partidului.

UNPR susţine că are 26 de primari, 76 viceprimari, 16 consilieri judeţeni, 1 consilier general, 15 consilieri în sectoarele Capitalei şi 1203 consilieri locali în teritoriu.

Gabriel Oprea a anunţat în 1 iulie 2016, pe Facebook, că va părăsi Uniunea şi va rămâne senator independent, urmând să se retragă cu totul din politică la finalul mandatului de parlamentar, decizia venind pe fondul "scenariilor ireale" că ar fi negociat fuziunea PNL-UNPR la Palatul Cotroceni.

"Pentru a respinge toate scenariile ireale care se fac în legătură cu activitatea mea politică, vă anunţ că am decis ca drumul meu să se despartă de cel al UNPR şi să devin senator independent. Am decis, de asemenea, ca la finalul acestui mandat al Parlamentului să mă retrag din politică", scria atunci Oprea, referindu-se la informaţiile vehiculate de liderul PSD Liviu Dragnea, potrivit cărora el ar fi negociat cu preşedintele Klaus Iohannis o fuziune PNL-UNPR.

Fostul vicepremier Gabriel Oprea a anunţat în 23 iunie anul acesta că revine în politică şi că relansează UNPR.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-12-12

TAGURI: gabriel oprea, anunt, unpr, presedinte unpr,
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


FERICIRE MARE
12 Dec 2018

Bine ai revenit! Ce bine! Era nevoie de tine.
TUPEUL N-ARE MARGINI
12 Dec 2018

Sa vezi acum interes national la acest onorabil izmenar!
ANONIM
12 Dec 2018

Opinați totuși că anunțul este totuși o "deziluzie" pentru ''simpatizanții'' UNPR ?
ANONIM
12 Dec 2018

http://www.puterea.ro/eveniment/un-subofiter-spp-impuscat-in-camera-sa-din-incinta-bazei-onu-din-libia-174557.html Opinați că ar putea fi un eveniment ce remintește de unele din zicerile anterioare ale lui Gabriel Oprea, ce se nimeri tocmai când își anunță reîntoarcerea la UNPR ?
ANONIM
12 Dec 2018

UN CRETIN , OLIGOFREN, TICALOS MAI MARE CA TINE IN POLITICA N-A AVUT NICIODATA POPORUL ROMAN ESTI O NULITATE UMANA ,O ZOAIE POLITICA, INFRACTOR, PENAL ,PUSCARIABIL, SCHIZOFRENIC, TEMBEL ETC
ANONIM
12 Dec 2018

ESTI O MIZERIE UMANA FARA NEURONI......................
ANONIM
12 Dec 2018

Apeciați că astfel de știri contribuie la decredibilizarea partidelor politice ?
ANONIM
12 Dec 2018

DAR HOTIILE , FURTURILE SI DOCTORATELE FALSE , NU IL INTREABA NIMENI ?
MARGA
13 Dec 2018

numai tu lipseai criminal nenorocit
CONDORUL
13 Dec 2018

Ce cretini pot vota un asemenea infect ?
SUNT DE ACORD
13 Dec 2018

cu ce spune anonimul 4! Nici nu trebuie băgat în seamă LIMBRICUL DE OPREA, CA TOȚI RAHAȚII POLITICI...VORBITORI DE LIMBĂ ROMÂNĂ, NU ROMÂNI! Delectați-vă cu UN ROMÂN ADEVĂRAT, DAN PURIC.Dan Puric - interviu integral (29 minute) 2012 https://www.youtube.com/watch?v=pcjfrvvRlNg Reporterul întreabă dacă s-a schimbat CEVA în 2012. D.P. Lucrurile nu s-au schimbat, s-au agravat…noi oricum, DIN LAGĂRUL COMUNIST ÎN NOUL LAGĂR NEO-COMUNIST TRĂIM UN TIMP ISTORIC RELATIVIZAT, ADICĂ TRĂIM O SIMULTANIETATE ÎN CARE TRECUTUL NU MAI ARE IMPORTANȚĂ, NICI VIITORUL! Este ”trăiește-ți clipa” …memoria este exersată cel mult până ieri și ce-am făcut azi-dimineață! Am constatat un lucru, e o eroare: NU ÎNTOTDEAUNA VIITORUL ESTE LEGAT DE PROGRES! Eu, când mă duc la cimitir la mama și la tata și văd că omul a murit în 1945, zic ” a fost fericit”. DUPĂ 1945 încolo, a venit viitorul și a fost O INVOLUȚIE, O CĂDERE ÎN TIMP EXTRAORDINARĂ!
SE SPUNE Că,
13 Dec 2018

în dezastrele care au fost în România…1916 – Primul Război Mondial, 1918, 1929-1930 – CRIZA, 1940- 1960 = Războiul al Doilea și pe urmă ocupația sovietică în care ne-au JEFUIT! La dezastrele-astea, învecinarea cu Imperiul otoman, fanarioții…se pare că s-a întâmplat un lucru atipic din 1989…deci, până atunci ne-au jefuit: turcii, ocupațiile străine, au fost aceste două războaie mondiale, criza economică mondială, NICIODATĂ, ACEST POPOR NU A FOST JEFUIT DE CĂTRE CEI DIN SÂNUL LUI – mă refer la CLASA POLITICĂ DIN 1989-1990 ÎNCOACE, e o chestie pe care n-am declarat-o eu, a declarat-o domnul Florin Constantiniu = CEA MAI CRIMINALĂ CLASĂ POLITICĂ DIN ISTORIA ROMÂNIEI! Foarte bună remarca… Reporter: Asta este remarca generală. D.P. : Domnule, EA (clasa politică) este CRIMNALĂ, INCONȘTIENTĂ ȘI EI AU JEFUIT ECONOMIC…CU DATORIILE PLĂTITE, CU 3 MILIARDE PE CARE TREBUIA SĂ LE RECUPERĂM DE LA URSS, LIBAN ȘI IRAK…NOI, ÎN 17 ANI (interviul a fost făcut în 2012) AM AJUNS LA 30 DE MILIARDE DATORIE, SAU POATE ȘI MAI MULT…
REPORTER:
13 Dec 2018

Și crește, pe zice trece… D.P. : Da, crește…deci, sunt români dar sunt din ghetou! Problema la mine este pentru studiul de antropologie. EI, VOR TRECE…SUNT NIȘTE ȚEPE, NIȘTE GĂURI…ISTORICE! Reporter: Cum au ieșit? D.P.: Eu cred că este REZULTATUL EXPERIMENTULUI COMUNIST…ăștia sunt oamenii. Domnul Mihail Emanoilescu în ”Rostul și destinul burgheziei românești” scrisă în 1942, are o remarcă extraordinară: ”la prima generație, se poate naște un savant, se poate naște un inginer foarte bun, chiar un artist, NU MERGE LA CLASA POLITICĂ!”; ”la clasa politică, selecția este fantastic de aprigă! Îți trebuie VECHIME!”. Eminescu dădea o vechime de aproape 250 de ani. Din clasa aceea boierească…îți trebuie vechime…ei, dintr-o dată, a apărut această generați e spontanee, după 1947!
GENERAȚIA ACEASTA
13 Dec 2018

SPONTANEE dacă vezi…ei, din 1947 încoace sunt din ce în ce mai INVOLUAȚI, MAI RĂI! Să zicem așa: Dej, cu toate crimele făcute, avea grijă să scape de ocupația sovietică, la fostul președinte – trăia ideologia asta comunistă și voia să facă o forță d-asta naționalist-comunistă, dar ĂȘTIA, DE DUPĂ 89 ÎNCOACE SUNT INCALIFICABILI, INSCANABILI. Deci, este o INVOLUȚIE = EI NU SE RAFINEAZĂ ÎN TIMP, precum clasa boierească…PETRE CARP, spunea așa ”nimic pentru noi, totul pentru țară”. LA ĂȘTIA, A FOST O RĂSTURNARE DE PARADIGMĂ: ”TOTUL PENTRU NOI, NIMIC PENTRU ȚARĂ” …dar organic, firesc! Reporter: O prăbușire ontologică… D.P.: Deci, este o prăbușire nu numai economică, este vorba despre PRĂBUȘIREA FACTORULUI UMAN…DEGRADAREA…SUFLETUL ROMÂNESC A SUFERIT O LOVITURĂ URIAȘĂ! Acum în România NU mai există ÎNCREDERE, nu numai în clasa politică, ci și între oameni…e o stare de degradare, eu o văd ca pe-o involuție…știi, nu mai e ca în Fizică, Newton creează această noțiune de timp absolut, de trecut, de viitor…AU DISPĂRUT! Aproape că este o fizică cuantică…SUNT REALITĂȚI PARALELE! ODATĂ CU REALITATEA ROMÂNIEI, MAI ESTE O CLASĂ POLITICĂ VIRALĂ, CARE MACINĂ TOTUL! EI SUNT ÎNTR-O REALITATEA PARALELĂ CARE CULMEA, NE COSTĂ PE NOI!
REPORTER:
13 Dec 2018

Cu toate astea, societatea merge înainte…lumea evoluează! D.P.: Ea, cu ce evoluează? Reporter: Practic, prin niște INDIVIDUALITĂȚI (pe când INDIVIDUALITĂȚI care să genereze GENERALITĂȚI?) D.P.: Nu, eu nu cred că evoluează…este într-o plină DERUTĂ, este într-o plină DEGRADARE, într-o plină DEGENERARE…e SUFERINDĂ! Aaaa…boala evoluează! E UN CANCER EVOLUTIV! Dar eu nu văd nicio evoluție…CUM SĂ FIE EVOLUȚIE CÂND TINERII NOȘTRI SUNT ÎN STRĂINĂTATE, CÂND PUTEREA NOASTRĂ DE MUNCĂ ESTE ÎN STRĂINĂTATE…noi am luptat pentru libera mișcare, NU AM LUPTAT PENTRU FUGA DIN ȚARĂ! Deci, DEPRECIEREA ASTA LA NIVEL DEMOGRAFIC = MERGEM SPRE 16 MILIOANE, 500 DE MII! (așa că, din 2012 până acum…cred că suntem ȘI MAI PUȚINI…nu cum trâmbițează cretinii) CLASA POLITICĂ NU ARE CONȘTIINȚA FAPTULUI ACESTA…poate nici nu-i interesează! Pe ei îi interesează să le aducă valuta ăia de-acolo…MERSUL ÎNAINTE NU ÎNSEAMNĂ EVOLUȚIE, înseamnă o INVOLUȚIE! Biologic, s-a și explicat la un moment dat…din batracian, a ajuns pește! Reporter: Sper să nu ajungem să avem soarta asta, să ajungem niște mutanți sociali! Când spuneam că societate evoluează, mă gândeam la oameni precum Alexandru Tomescu, violonistul! Care a ales să rămână în România, deși putea pleca oriunde!
D.P.: DAR EL
13 Dec 2018

NU evoluează, el SE MARTIRIZEAZĂ! Reporter: Umple săli, și mai sunt ca el! D.P.: Nu, se martirizează…el este un artist care este marcat de CONȘTIINȚĂ JERTFELNICĂ …este ca o ferigă peste iarba asta care este călcată de dinozaurii ăștia, în picioare…astea sunt excepții! EXCEPȚIILE CONFIRMĂ REGULA! Dacă am avea mai mulți ca el, aici este problema! El este o bucățică de țesut sănătos, într-un ÎNTREG, aproape CIANUZAT! El nu cunoaște evoluție, el s-a născut evoluat! Tot ce se naște evoluat, își cere drepturile! S-a născut evoluat și la nivel de conștiință, în sensul că ȘTIE că țara asta trebuie ridicată în vreun fel…. Reporter: Despre MIRCEA TUDOR…cel care a făcut sistemul de scanare a Tirurilor în vamă, un sistem importat de occidentali, apreciat și implementat la adevărata lui valoare…iată un caz care a ales să rămână în România. D.P.: Pe Mircea Tudor îl cunosc, personal….suntem chiar prieteni! EL NU E INGINER, EL E O CONȘTIINȚĂ! El e din neamul acela…Odobleja, Gogu C-tinescu, este un mare inventator dar este și o mare conștiință de român! Este și el o excepție! OAMENII ĂȘTIA, CONTRAZIC SISTEMUL! Reporter: Din bucățele-astea de țesut, nu putem crea…
D.P.: BUCĂȚELE-ASTEA
13 Dec 2018

DE ȚESUT SĂNĂTOS, TREBUIE SĂ SE-ADUNE! Trebuie să se-adune ca să facă ÎNTREGUL, sănătos…dar, Mircea Tudor nu este rezultatul sistemului, este rezultatul Lui Dumnezeu! REZULTATUL SISTEMULUI ESTE DEGENERAREA, DEPRECIEREA…acum, ce se întâmplă: sistemele totalitare, să nu uităm că degradarea asta nu este numai la nivel românesc, este la nivel european! EUROPA OCCIDENTALĂ ESTE PLINĂ DE MEDIOCRII, MAI ALES LA NIVEL DE CONDUCERE, DE PREȘEDINȚI DE STAT, DE ADMINISTRAȚIE EUROPEANĂ…ăia sunt niște funcționari! AMĂRÂȚI ȘI MEDIOCRII…NU VEZI ACOLO UN CORTEX LUMINAT! Ei sunt învățați să trateze România și în general fostele țări din ghetou, la nivel BIOLOGIC: STIMUL-REACȚIE! Eu fac o chestie acuma și s-a reacționat! OMUL NU ESTE O REACȚIE! În cunoaștere, ca dat biologic, se pare că-i mai mult, mai mult decât o reacție. JEAN PIAGET, în cartea sa ”BIOLOGIE ȘI CUNOAȘTERE”, spunea un lucru uluitor: este STIMULUL, dar este și REACȚIA...dar este și CEVA mai mult! Se pare că, SUBIECTUL care este înconjurat de mediu, este mai mult decât o REACȚIE la MEDIU, e și UN RĂSPUNS!” Mare atenție!
ESTE UN RăSPUNS
13 Dec 2018

...și-atuncea, CUNOAȘTERE NU ESTE NICI ÎN SUBIECT, NICI ÎN OBIECT! ESTE ÎN RĂSPUNS! IAR RĂSPUNSUL ESTE O INTERACȚIUNE, IAR INTERACȚIUNEA spune Jean Piaget, LA NIVEL MOLECULAR, SE FACE AȘA: EL ARE O ACTIVITATE SPONTANĂ, AUTONOMĂ: ÎI PROPUNE MEDIULUI! Adică, un român, primește o directivă de la Comunitatea Europeană, și nu reacționează, LE RĂSPUNDE! Le răspunde și le zice:Domnule, chestia asta, nu se potrivește! JEAN PIAGET, un singur lucru, pentru că era un mare biolog nu poate să remarce acolo că, poporul român, un popor creștin, are o chestie și peste răspuns. UN POPOR ROMÂN CARE REACȚIONEAZĂ LA O ECONOMIE DE SUPRAVIEȚUIRE, CUM VOR ĂȘTIA CA SĂ NE FACĂ ACUMA...CONSUMERIȘTI SAU CERȘETORI! Noi, acuma reacționăm! Clasa politică, nu răspunde, că n-are de unde! EI SUNT ILEGITIMI! Mai e câte unul care răspunde ca Mircea Tudor, ca violoncelistul Alexandru Tomescu...ăștia răspund prin gena lor ! Și, mai este o categorie INSCANABILĂ care TRANSFIGUREAZĂ MEDIUL! Ăștia sunt cei care au fost în pușcării, care au transfigurat pușcăriile în mănăstiri, ca-n Miorița: ciobanul transfigurează moartea, în nuntă cerească! Transfigurarea aceasta, este un dar creștin. Capacitatea de a transfigura este lotul de dăinuire al nostru, este gena surpriză. Deci, nu te ferești din partea loviturii!
ȘTII CE îNSEAMNă
13 Dec 2018

să răspunzi? A scris Noica o carte minunată, și zicea la un moment dat...”domnule, prin 1980, cel mai citit autor este CLAUDE LEVI-STRAUSS (antropolog francez); eu l-am văzut pe la mine prin bibliotecă în cartea ”Tropice triste” scrisă sensibil, antropolog...eram prea mic ca să-mi dau eu seama de ce îi era lui milă în treaba aia...dar, el zice la un moment dat (spune Noica): ”Claude Levi-Strauss, cea mai bună carte scrisă și apreciată în Occident care a căzut jos, în genunchi de ceea ce-a spus marele antropolog. El a spus așa: a zis că Rembrandt, Russo și Kant, nu valorează mai mult decât o specie vegetală sau animală. Și Noica răspunde: să lăsăm Occidentul să-și aduleze dinozaurii, și noi să apărăm cultura, domnule! Dacă are de gând să se sinucidă... Păi, Claude Levi-Strauss săracul, dacă a gândit așa înseamnă că a gândit ca ăia care l-a asasinat pe Antoine Lavoisier (chimist, filozof și economist francez), l-au decapitat. Când l-au decapitat pe Lavoisier, toate tricotezele-alea aplaudau, și zice: domnule, i-au trebuit naturii sute de mii de ani ca să scoată așa bijuterie de Lavoisier și l-au retezat în fracțiune de secundă. El, Claude Levi-Strauss fiind de stânga, cu intelighenția asta de stânga care a făcut mutanți din ei! Atitudinal, el n-a înțeles! FINALUL CONTEAZĂ! Cum să zici tu, o asemenea aberație când un Kant se naște odată la...cum spunea Noica: domnule, Badea Gheorghe c-un Nea Gigi și c-un Nea Vasile, nu poate s-o pună de-un Balzac!
ÎN MATEMATICA NUMERELOR
13 Dec 2018

superioare ale lui GEORG FERDINAND PHILIPP CANTOR (matematician german care a creat teoria mulțimilor) , spune Cantor: poți să aduni dumneata, câte numere inferioare vrei, că NU pui de unul superior! Acumulările cantitative nu duc niciodată la salturi calitative, decât la cooperativa lui Marx. Acumulările cantitative, n-au făcut altceva decât să asfixieze calitatea, a omorât-o! Reporter: Așa s-a întâmplat în tranziția românească. D.P.: Calitatea, naște calitate...din calitate, iese calitate. Dar avem o problemă: ne scremem mult cu această calitate! De fapt, în România calitatea este suferindă din cauza cantității rebele! CALITATEA ÎN ROMÂNIA, NU ARE LIBERTATE! ÎN SCHIMB, CANTITATEA ÎN ROMÂNIA, ARE LIBERTINAJ: POATE SĂ TE ÎNJURE ORICINE, ORICÂND, E REVOLUȚIA LOR! NOI N-AM IEȘIT DIN REVOLUȚIE! S-A DAT DRUMUL LA MITOCANI PE TOATE POSTURILE...ei decid! Și calitatea, supraviețuiește! Această inversare o vedem acuma...trăim vremuri curioase! Reporter: Și-au pierdut românii simțul umorului?
D.P.: NU, ROMâNII
13 Dec 2018

nu și-au pierdut simțul umorului pentru că, în clipa în care românul și-ar pierde simțul umorului, atuncea ar însemna că noi, AM IEȘIT DIN ISTORIE! Umorul nu este bășcălie. Bășcălia este de tip ateu, ea n-are nimic sfânt. Poți să ”râzi” de Iisus Hristos, de mama, de Ștefan cel Mare, exact ce fac ăștia acuma...ca să desacralizeze, să încoloneze! UMORUL, NU RĂNEȘTE! UMORUL AVERTIZEAZĂ ȘI UMORUL, TREZEȘTE! Câteodată apare o străfulgerare de umor românesc care re-aranjează, re-rostuiește lucrurile. Umorul ne salveză! La noi, umorul este o armă. Înseamnă că inteligența, gena asta de umor, nu a fost poluată. Reporter: De ce sunt atât de triști oamenii și încrâncenați, agresivi unii cu alții? Românul era mai blând...depun mărturie oamenii acelor vremuri interbelice și care mai supraviețuiesc ici, colo...românul era blând, era liniștit...era chiar supus! Acuma, românul a devenit o fiară! Se poate vedea în stradă, foarte ușor... D.P.: Noi, nu numai că TRĂIM O DEGENERARE A ÎNTREGULUI METABOLISM DAR TRĂIM ȘI-O DEREGLARE! Sistemul nervos, din punct de vedere fiziologic, se îngrijește de re-echilibrarea noastră întotdeauna. N-ai văzut că atunci când se întâmplă o traumă, ceva...sistemul nervos e cel responsabil să re-organizeze! TOATĂ LUPTA SOCIETĂȚILOR DE TIP AUTORITAR SAU A SOCIETĂȚILOR DE TIP SECULARIZANT ESTE CA SĂ ATACE SISTEMUL NERVOS! N-ai văzut că se cultivă NELINIȘTEA?
PRIN șTIRI,
13 Dec 2018

prin actualități speciale care se ocupă de medicină legală dar sunt făcute public...știți că publicul are un sistem nervos, el este îngrijorat PESTE MĂSURĂ! Biserica spune că poți să ai griji, dar să nu fii îngrijorat! M-a întrebat un șofer de taxi, care e diferența…zic, domnule, dumneata conduci acum, te uiți în oglinda retrovizoare, îl vezi pe securistul acesta cu jeep-ul care încalcă regulile, o mai vezi p-asta, îl vezi p-acesta…dumneata ai GRIJI! Fără griji, nu poți…bun! Dar, ce înseamnă să fii îngrijorat? Îți spun eu ce înseamnă: îți pun pătură pe geam, pe toate ochiurile de geam și-atunci ai tăiat contactul cu Dumnezeu. Ești mort, ești orb…tu vrei să le rezolvi singur pe monitoare! N-ai cum! Deci, când ești îngrijorat, ți-ai tăiat raportul acesta teandric cu Dumnezeu! CUMULUL ACESTA DE GRIJI NEMĂSURATE ȘI DE NELINIȘTE, ÎL DUCE PE OM ÎNTR-O SPAIMĂ TERIBILĂ! Era un genetician american care-a spus că schimbările genomice la nivel de moleculă, în timp, duc la așezarea unei stări receptive, la anumiți viruși…adică: îl iei pe om (arată cu degetul arătător al mâinii drepte cum împunge repetitiv, ca și cum ai lovi căpățâna de român devenită berbece, în podul palmei, la nesfârșit…țac, țac…) PÂNĂ ÎL OBOSEȘTI, PÂNĂ ÎL TERMINI și-atunci, EL (românul) DEVINE CU O RECEPTIVITATE MORBIDĂ LA ORICE!
ACUM, POțI Să-I SPUI
13 Dec 2018

poporului român așa…d-asta sunt prolifice astea: că anul 2012 e cutremur, tot lucrul acesta de prost gust, ordinar…ca să-ți mute atenția…în securitate, se numește DIVERSIUNE! Ca să-ți mute centrul de interes, să nu vezi cauzele! ISTORIA ESTE CAUZALĂ! Să nu vezi cauzele…și-atunci oamenii, ei sunt reacții! Când ai un RĂSPUNS, deja ai o CONȘTIINȚĂ! CÂND TRANSFIGUREZI EȘTI ALT NEAM DE OM! EȘTI CREȘTIN! Și-atunci, IZBĂVIREA așa se face: prin RĂSPUNS, cum a răspuns Noica! Noica nu s-a lăsat atât de impresionat de tam-tam-urile alea occidentale! Întotdeauna a recunoscut lucruri foarte bune, dar așa era generația! Acum este un experiment! LA NIVEL MAJORITAR, LUMEA ARE ACEASTĂ TRISTEȚE! AȘA ESTE SETATĂ PENTRU CĂ AȘA SE LUCREAZĂ: DU-L PE OM ÎN DEZNĂDEJDE, ÎI RUPI LUMEA INTERIOARĂ! Un om care nu mai are lume interioară, este supus tuturor ordinelor! Beria în 1936, în ”PSIHOPOLITICA” spunea că trebuie scoasă religia din sufletul omului, nu mai trebuie vorbit despre suflet! SĂ ADUCI PE OM LA DEPENDENȚĂ, E UN ANIMAL! ȘI ANIMALUL REACȚIONEAZĂ PAVLOVIAN…BIOLOGIC!
NU LE-A IEșIT
13 Dec 2018

sistemul…au omorât sute de milioane, cu Beria în frunte! N-au reușit, pentru că este lucrarea lui Dumnezeu! Și-acum au încercat alt sistem… Reporter: Nu cumva e cu reacție întârziată? D.P.: Nu, epavele care au fost din sistemul comunist, au rămas epave…oameni terminați, familii distruse…acum se merge PE LINIA CONSUMERISMULUI! ÎI CREEZI OMULUI DEPENDENȚE CÂT MAI MULTE! Sunt oameni nefericiți în România că nu se găsește brânză franțuzească! Acela care nu găsește brânză franțuzească sau salam italian, e foarte nefericit! Nefericit că nu are 20 de canale, în loc de 50, are 20! Sunt tot felul de ”noi” nefericiri! Dar nu vezi nefericirea celui care are un copil bolnav și este bolnav de cancer și nu are cum să plătească operația…S-AU CREAT FALSE NECESITĂȚI! D-aia zicea Socrate: e plină piața de lucruri de care nu am nevoie ! FERICIT ESTE OMUL CARE NU-ȘI DOREȘTE! Socrate, în ”Banchetul”, face o corectură extraordinară, de fond: tot încercau ei să identifice dragostea, erosul…frumos! Că e zeul cel mai tânăr, că e zeul cel mai vechi și la un moment dat zice Aristofan o chestie, vestitul scriitor de comedii: ”Domnule, omul la început a fost androgin = și bărbat, și femeie! Și era foarte puternic și a vrut să ia puterea de la zei…un fel de păcat originar și zeii s-au supărat și i-au tăiat în două, ca pe-o plătică…bună expresia! Și de-atunci bărbatul a rămas într-o parte, femeia, într-o parte! Și de-atunci se caută bărbatul cu femeia, este o expresia a dorului! Socrate a vorbit foarte frumos și convingător, nici nu-mi mai aflu rostul!” Ce cabotin era, teribil!
”ȘI TOTUșI ARISTOFAN,
13 Dec 2018

vreau să te întreb ceva: bucățile-astea două, caută numai din LIPSĂ sau se caută că vor să facă și ceva mai bun decât ei? ” ”Ce? Întreabă Aristofan…”Păi poate un copil…” Și copilul, nu e un act de reproducere, cum fac ăștia la partidele politice, ăștia tineri care acum, sunt reproduși! 1+2=3 Un copil este pro-creație: 1+2+încă ceva pe deasupra! SISTEMELE VOR SĂ CLONEZE! Mai nou, ăștia în clasa politică seamănă cu SEMINȚELE-alea SINUCIGAȘE…care AU DISTRUS AGRICULTURA AMERICANĂ și vor să ne distrugă și pe noi! Îți dau un lot de semințe care se auto-distrug după ce-au făcut, ca tu să cumperi din nou! Ele, fac fructe mari, arătoase, dar sunt distrugătoare…fără gust, fără nimic! DISTRUG PĂMÂNTUL ȘI DISTRUG TOT SISTEMUL ECOLOGIC! Prin vânt, prin polenizare, le-au distrus și pe celelalte! SEMINȚELE SINUCIGAȘE SUNT CA-N CLASA POLITICĂ = ELE APAR TOT TIMPUL CA GENERAȚIE SPONTANEE! ĂȘTIA-S NOI, ÎI FAC ÎN LABORATOR ȘI ÎI SCOT ”PE PIAȚĂ” ȘI ASTA LA NIVEL INTERNAȚIONAL! SUNT NOI, E UN FENOMEN DE SCIENCE-FICTION! Reporter: Dar parcă dincolo, mai puțin decât la noi…
D.P.: NOOO….
13 Dec 2018

DINCOLO…SUNT DE UN RAFINAMENT DIABOLIC! S-au distrus încet și sigur, și-au distrus pădurile, noi mai avem sol! Noi mai avem pământ…pământul la noi e bun! Ei nu mai au pământ! Ei vor să ne distrugă ca să ne facă dependenți ! Reporter: Noi avem și mârlanul autentic, adică…ei, l-au rafinat între timp… D.P: LA EI, E MAI SPĂLAT PE CREIER…ĂSTA DE LA NOI E MAI VITAL CĂ ASCULTĂ MANELE, pentru că maneaua mai are un lirism, așa… Reporter: apropo, ați văzut…Le Monde a publicat un top recent în care Niculae Guță, în top 200 al celor mai apreciați cântăreți printre care și Nicolae Guță este prezent și considerat un exponent de seamă al muzicii românești. Cum îl găsiți? D.P.: Nu se răspunde la așa-ceva…eu am învățat de la Iisus Hristos să nu răspund la toți! El vrea ca eu să răspund și de-aicea o întreagă înlănțuire de dezbateri până se face o masă rotundă la Adevărul….săracul domnu Guță în lumea lui… Reporter: e șocant totuși… D.P.: Da, păi e Le Monde…rădăcina ziarului e de o anumită factură…și ei trebuie să producă așa-ceva…și-atunci, nu le răspunzi! Le urezi succesuri! Cum a zis cineva și țiganul a spus chestie genială: Să te ferească Dumnezeu de EȘECE! Lasă-i se se producă…nu se discut așa-ceva! Reporter: țigan sau rom, cum să le zicem?
D.P.: EI, NUUU…
13 Dec 2018

țigan, evident! Pentru că așa e normal! Și asta nu-i umilește! țigoinen, jitan…asta nu! AIA CU ”ROM„ CREEAZĂ CONFUZIE! ȘI AIA A FOST FĂCUTĂ SPECIAL (de jidanul scârbos Nea Flanelă, adică de Petre Roman…zic eu, nu Dan Puric!) Noi am coexistat cu ei foarte bine. Pe legea domnitorului Caragea spunea că, dacă un țigan fură o curcă, lasă-l! Știa că-i prăpădit, vai de capul lui…ei au pățit-o prin faptul că au mințit și ăia (comunitatea europeană) și ăia îi tratează în mod fascist! Noi nu i-am tratat niciodată așa…dar, nu sunt toți așa! Țigani sunt și oameni conștienți, sunt oameni maturi care-și dau seama că trebuie să-și asume…iată, au fugit din țară și ne-au făcut pe noi fasciști și ce-au pățit acolo! Reacțiile dure domnule! Ăia nu discută! Reporter: Mă întreb cum s-ar fi comentat dacă erau în România… D.P.: Aaaa….eram scoși de pe hartă! Dar ei își permit…și acolo sunt niște lucruri…ne stricăm emisunea! Acesta nu e subiect de discuție, e de divertisment! Reporter: Astfel de subiecte, din nefericire fac agenda zilei… D.P.: niciodată să nu trăiești din așa-ceva! Ți-am vorbit despre ”Principia matematica” scrisă pe la 1687 de către Newton…mai e una scrisă, mai nouă scrisă de BERTRAND RUSSELL și de ALFRED NORTH WIHITEHEAD care a avut o minte genială, care zice: Domnule, în afară de ordinea zilei, de conștiințele-astea politice care țin pagina primă a ziarelor sunt unele mult mai modeste din punct de vedere mediatic dar care au făcut marile revoluții domnule! Care? Amper, Faraday, un Edison, o lume întreagă…când Edison a murit, America întreagă a stins toată lumina, în semn de omagiu! ” Pe mine asta mă interesează: Mircea Tudor mă interesează! Destinul lui, ceea ce-a făcut omul acesta… Reporter: Și noi suntem aproape de a stinge lumina, să știți! Noi, România!
D.P.: ROMâNIA STINGE LUMINA
13 Dec 2018

dar noi nu ne bazăm pe hidrocentrale. Mie mi-a zis o doamnă, o chestie extraordinară, o doamnă în vârstă, de la Tr.Severin, după o conferință: Domnu Puric, dvs.sunteți o lumânare! Zic: sărut mâna, mulțumesc… -Nu, nu stați puțin…că n-ați înțeles rostul lumânării. Lumânarea, e mai valabilă decât Soarele. –Doamnă, cum puteți spune așa? –Domnu Puric, lăsați-mă să spun până la capăt (era din asta, interbelică)…de ce mă repeziți? Lumânarea face ce nu poate face Soarele: luminează pe întuneric!” Sfârșit.
RECRUTAT IN IASI,
13 Dec 2018

cu Dan Puric (Digi24, 7 martie 2014) https://www.youtube.com/watch?v=23FU9qc_6Z8 Reporteră: Emisiunea este despre recrutări, despre angajați, care este părerea dvs.despre statutul de salariat? D.P.: Începând cu statutul meu spre exemplu: la Teatrul Național știți cum sunt trecut în hârtii? PRESTATOR DE SERVICII CULTURAL –ARTISTICE! El este un statut de sclav, într-un ghetou de muncă post-comunist, umilitor, fără nici un fel de perspectivă…deci, eu nu mă plâng, acum discutăm: salariul meu este de 400 de euro, gândiți-vă că eu am 20 de milioane, și CÂT ARE UN MĂSCĂRICI CARE E PE LA COMUNITATEA EUROPEANĂ DE LA NOI (adică euro-parlamentar) ! Sau un medic chirurg ce salariu are…deci, un dezastru! Eu vă spun ce se întâmplă la Stat.
ÎN ZONA PRIVATă,
13 Dec 2018

nu cunosc. Dacă mă întrebați pe mine dacă am o companie, nici măcar n-am îndrăznit s-o numesc companie, ci asociație pentru că legea mă tunde…cu care am fost în toată lumea, în toată Europa, am adus atâtea lucruri frumoase României, n-am cum să-i ”plătesc” decât din spectacol minimal, restul trebuie să alerge în stânga și în dreapta, ca să supraviețuiască, adică să facă reclame, să…știu că au venit impresari francezi și mi-au zis: Statul nu vă susține? -Sub nicio formă! –Păi, de ce? – Este STAT DE TIP MAFIOT, CARE NICI UN INTERES SĂ PROMOVEZE, SĂ RIDICE! ȘI-ATUNCI, ESTE UN CHIN ÎNGROZITOR! Sigur, nu mă pricep la lucruri private, bănuiesc că sunt companii sau inițiative ale unor oameni care se descurcă…eu sunt în domeniul artei și la noi, se merge spre DE-CULTURALIZARE! Reporteră: Vă întâlniți cu oamenii în conferințe, în particular, aveți șansa-aceasta de a discuta cu oameni, poate pe unii dintre ei îi identificați ca fiind una dintre persoanele care-s robi unor corporații…poate că-i generalizarea cea mai simplă! Ce-i spuneți unui astfel de om care-și conștientizează statutul?
D.P.: Că E ROB
13 Dec 2018

al unei corporații? Reporteră: Da. E poate prins într-un cerc vicios… D.P.: Am înțeles…să aibă grijă de viața personală! La un moment dat, întotdeauna, într-o corporație SE TRAGE FOARTE TARE, până la OBOSEALĂ MAXIMĂ, până la PIERDEREA ECHILIBRULUI INTERIOR, am observat chiar și în practica asta bugetară = DACĂ-ȚI IEI PREA ÎN SERIOS ROLUL SOCIAL, ÎȚI DISTRUGI VIAȚA INTIMĂ! I-aș spune așa: ai grijă, în primul rând SĂ IUBEȘTI, pe urmă SĂ AI TIMP SĂ MEDITEZI, pe urmă, cu 4-5, ca rezultat al acestei BAZE, să vină SERVICIUL! Nu să fie inves: să-ți mănânce tot timpul liber, să-ți tratezi din cauza nevrozei de la serviciu iubita sau soția, într-un mod necorespunzător, să nu te mitocănizezi datorită emisiunilor de proastă factură, a literaturii de proastă factură, SĂ-ȚI CREEZI O INSULĂ A TA în care să crezi în bunul Dumnezeu, să respiri, să înveți să privești cerul! OAMENII MERG LA SERVICIU ȘI PRIVESC ASFALTUL! Uitați-vă la oameni pe stradă, cât de puțini privesc așa, în sus…să vadă o turlă de Biserică, un copac, Cerul…asta i-aș spune! Ca unui bun prieten… Reporteră: Îi condamnați în vreun fel pe carieriști? D.P.: Stați puțin...în clipa în care tu îți vezi de chestia asta fără scrupule și vrei să ai succes cu orice preț, atunci înseamnă că EȘTI UN OM DECĂZUT DIN DREPTURI!
REPORTERă:
13 Dec 2018

Ce legătură vedeți între munca de salariat, angajat și bani? D.P.: UNA DE IMPOSTURĂ! De exemplu, dacă eu am sala plină la Național datorită numelui meu, eu mai hrănesc 10 directori, 15 contabili și 30 de colegi! Nu este în funcție de valoare! La Londra sau în Franța, sunt actori societari care câștigă 8.000 de pountzi (înseamnă 10.000 de dolari)…mă refer în Anglia, da? Celălalt care vine cu contract limitat, are 5.000, restul gagiștii! LA NOI, TOATĂ LUMEA ESTE EGALĂ! ȘI ESTE O MARE NEDREPTATE! SUNTEM ÎN SISTEM C O M U N I S T! Reporteră: Cât de mult vedeți, cel puțin în România, începe cât de cât să prindă contur LEGĂTURA-aceasta între VOCAȚIE și PROFESIE? Are vreo șansă în momentul acesta? D.P.: NU! Nu o văd, pentru că ESTE UN PROCES DE DE-PROFESIONALIZARE, DE DESCURAJARE A VALORILOR NAȚIONALE! SECURITATEA ȚINE FOARTE BINE ÎN MÂNĂ MEDIOCRITATEA ȘI ÎȘI CULTIVĂ DOAR NON-VALORILE, DOVADĂ CĂ NICI ÎN SPAȚIUL POLITIC NU APAR, DOVADĂ CĂ TINERETUL…E HEMORAGIE DE CREIERE ȘI TALENTE ÎN OCCIDENT, ESTE O CATASTROFĂ! ÎN ROMÂNIA, NU VALOAREA ARE PREȚ, CI NON-VALOAREA! NON-VALOAREA! NON-VALOAREA ESTE FOARTE PREȚUITĂ! Și cu salariul…ce salarii obraznice au! Câți impostori sunt pe-acolo! Și-n artă, non-valoarea cu manele, cu telenovele, NU mari artiști, NU mari oameni ai României sunt prețuiți! Reporteră: Ați pomenit un pic de TINERI și vreau să vă întreb: CE VINĂ POARTĂ EI?
D.P.: EI N-AU
13 Dec 2018

NICIO VINĂ! EI SUNT VICTIMELE UNUI SISTEM ȘI-A UNEI CONSPIRAȚII NENOROCITE! ĂIA DE DINCOLO, ÎI VÂNEAZĂ…AU NEVOIE SĂ FUGĂ, SĂ FACĂ HEMORAGIE ȘI-I PUNE SĂ LUCREZE PÂNĂ LA LINȘAJ…AVEM CREARE EXCEPȚIONALE! Gândiți-vă că, în 2006 Guvernul României a primit 6 milioane de euro de la Comunitatea Europeană (de fapt tot banii noștri) pentru tineri, ca să studieze! Au terminat cu MANGA CUM LAUDE ȘI NU I-AU PRIMIT! Ce spuneți de asta? E GUVERN CRIMINAL? SĂ NU-ȚI PRIMEȘTI VALORI ȘI SĂ LE CREEZI…știți care este TRAGEDIA în România? POTENȚIALUL TINERETULUI ESTE IMENS, CÂMPUL LOR DE MANIFESTARE ESTE NUL! Trebuie să discutăm foarte onest…aici nu fac politică! AICI ESTE CHESTIE DE IGIENIZARE! SUNT NIȘTE IMPOSTORI! DE 20 DE ANI AU DISTRUS…ROMÂNIA ARE CAPACITATEA SĂ FIE ELVEȚIA! MAI MULT…UITAȚI CE AU FĂCUT DIN EA! TINERETUL ESTE VALUTA FORTE A ȚĂRII ȘI AU DISTRUS-O! PE PENSIONARI ÎI UMILESC, IAR FORȚA DE MUNCĂ A TRIMIS-O PESTE GRANIȚĂ = AVEM PESTE 3 MILIOANE ȘI CEVA DE OAMENI, UMILIȚI ȘI CARE SUNT R O B I PE PLANTAȚIILE OCCIDENTALE!
SPUN ășTIA
13 Dec 2018

că avem nivelul economic cel mai ”ridicat” din Europa! Vă dați seama ce IMPOSTURĂ, cât a fost plătit englezul acela ca să spună așa-ceva? V-ați uitat pe stradă să vedeți gradul de APATIE și de DESCURAJARE a românului? În țara asta sunt oameni deștepți, tineri fantastic de inteligenți care sunt excluși! Reporteră: și dacă tot ați spus că sunt excluși, dacă vă întâlniți într-o zi cu un tânăr, îl vedeți ambițios, valoros, inteligent, care nu-și poate anticipa la modul optimist, dpdv profesional, ce-i spuneți? D.P.: Am înțeles întrebarea: m-am gândit în timp ce-mi puneați întrebarea că, n-am întâlnit nici un tânăr optimist până acum. Am întâlnit TINERI foarte VALOROȘI dar, fantastic de TRIȘTI și DESFIGURAȚI ÎN INTERIOR. Mă întâlnesc cu generații întregi de tineri și numai eu știu cum pot să-i ridic, și încerc să-i ridic…
CE Să-I SPUN?
13 Dec 2018

SĂ NU CEDEZE! ESTE UN RĂZBOI INVIZIBIL, PUTERNIC, în care ei, ÎN APARENȚĂ, n-au nicio șansă! SĂ AIBĂ COMPORTAMENTUL PUȘCĂRIAȘILOR ȘI A DEȚINUȚILOR ROMÂNI CARE N-AU CEDAT PÂNĂ LA CAPĂT! Reporteră: Să rămână în România sau să plece? D.P.: Nu-mi pot permite să le spun așa-ceva pentru că m-am întâlnit cu băieți pe la Harvard, cu oameni extraordinari! Să se ducă oriunde în lume să nu-și piardă identitatea, și să SE ÎNTOARCĂ! AICI ÎN ROMÂNIA ESTE ROST DE LUPTĂ! NU E VORBA DE REVOLUȚIE, trebuie să se deblocheze chestia asta, așa cum m-am dus la basarabeni și le-am spus că nu este pământ nici rusesc, nici occidental-european, E PĂMÂNT ROMÂNESC! Reporteră: Dacă ar fi un tânăr care, să spunem că-și caută un mentor pentru că spuneți că să-și găsească până la urmă, să se zbată, o formulă, o variantă… D.P.: NU există ”să se zbată”…SĂ SE LUPTE! Reporteră: Și dacă ar fi una de găsire a unui mentor, de întâlnire cu el și de a discuta: are unde să-i găsească în momentul de față, în România? D.P.: Eu personal, stau să mă gândesc la întâlnirile mele. Întâlniri care mi-au modificat total viața…acum 10 ani am ajuns la mănăstire total întâmplător la Petru Vodă, unde l-am cunoscut pe Pr.Iustin Pârvu și pe Pr.Atanasie! Știți ce înseamnă să cunoașteți un părinte ca Pr.Atanasie? SĂ CUNOȘTI ROMÂNIA PROFUNDĂ!
Vă SPUN CUM
13 Dec 2018

m-am întâlnit…întâmplător! În primul rând să ai forța să-i recunoști că sunt MODELE, că sunt FORȚE EXTRAORDINARE, să te lași IMPREGNAT DE EI! Știți ce înseamnă ”impregnat de ei”? L-am întrebat: Părinte, de ce, care vă era sensul vieții în pușcărie când v-au distrus colegii, v-au maltratat familia, v-au distrus viața? –SĂ ÎNVĂȚĂM SĂ MURIM, DAN PURIC! Mi-a răspuns cu versurile lui Eminescu. M-a pus Pr.Iustin Pârvu să țin o predică și le-am zis, acolo în Biserică, la moldoveni - știți cum trebuie să vă comportați față de ispitele astea care vin peste noi? Ca Prințul Alexandru Ghica care, scos din închisoare, l-au plimbat cu duba ca să vadă realizările comuniste! Și pe urmă să se dezică în fața a mii de oameni. ”I-a zi bă prințe!” Vă dați seama mitocanul acela de Crăciun….”bă prințe, ce-ai văzut?” el nu știa că ĂLA venea din neam domnesc! Și a zis: Am văzut niște sălcii plângătoare! Eu, am greșit în timpul predicii și am zis: Am văzut niște salcâmi și s-a auzit un murmur! Am crezut că un monah mai în vârstă, care nu m-a auzit. Și după ce am terminat predica, așa se face cu mentorul, d-ră! A venit lângă mine un monah micuț, era Pr.Atanasie care a zis: Dan Puric, a zis ”sălcii plângătoare”! –Dar de unde știți dvs? –Am fost coleg de celulă cu el. Și-atunci, Prințul Ghica n-a făcut nicio concesie contextului acela ordinar! Au construit ăia blocuri unde stăm ca termitele, știți ce mă doare în Iași? MĂ DOR BLOCURILE! Iașul vechi, tradițional, era o cetate! În București, parcă se potrivesc mai bine…aici, nu, că este inimă culturală! Dacă citți Aurel Leon, unde sunt portretele marilor scriitori, pictori ieșeni, îți dai seama că atmosfera interbelică era FABULOASĂ!
AU CăLCAT-O-N PICIOARE!
13 Dec 2018

Și atunci îi spun așa: uite ce să citești, du-te către trecut, și Eminescu se ducea către trecut, spre valori! Eu, în Moldova m-am deșteptat: eram în Botoșani și mi-a zis sufleurul de-atunci (Costică Adam): tu l-ai citit pe Eminescu? – Cum să nu? Luceafărul, Scrisoarea a III-a… -Nu! Te-am întrebat dacă L-AI CITIT pe Eminescu! Și tot am zis: Luceafărul, Scrisoarea a III-a…-Nu, nu l-ai citit…vino acasă! M-a dus la el acasă și mi-a dat toată literatura lui, jurnalistica lui. Și, domnul Glăvan, Dumnezeu să-l odihnească, fiți atenți ce înseamnă inteligența Moldovei cum se transmite: era acolo și mi-a zis, ”Domnu Dănuț, Eminescu a fost și poet! –Cum domne a fost și poet? –Da, domnu Dănuț, pentru că mai întâi de toate A FOST O CONȘTIINȚĂ! Și-atunci vedeți…să le spuneți tinerilor: domnule, poți să fii tu profesionistul profesioniștilor, DACĂ NU EȘTI O CONȘTIINȚĂ….Eminescu are atâta POEZIE (arată cât niște cărți puse una peste alta, cel mult trei, cuprinse între cele două palme) și atâta JURNALISM (brusc desparte cât poate cu mâinile, de la partea cea mai de jos, până la cea ce-i depășește cu mult, capul…) PRIN JURNALISM A RE-POZIȚIONAT ROMÂNIA! D-aia a zis că a fost și poet, dar a fost o mare conștiință! Sunt mari poeți în România care-s doar poeți! Dar NU sunt CONȘTIINȚE NAȚIONALE! Visarion Belinschi a spus, când a ieșit Gogol cu mantaua, ”din mantaua lui se trage toată literatura rusă!”
EU POT Să SPUN
13 Dec 2018

când a ieșit Eminescu, din Eminescu, SE TRAGE TOATĂ CONȘTIINȚA POPORULUI ROMÂN! El a început ca sufleor a Teatrului Național și a sfârșit ca sufleor a conștiinței românești. ȘI-ACUM NE SUFLĂ CUM SĂ FIM….LA DERBEDEII ĂȘTIA CARE NE ÎNCONJOARĂ DE PESTE TOT! A AVUT UN INSTINCT DE ROMÂN ABSOLUT! Zice Cioran: România era o glumă dacă nu exista Eminescu! Unde s-a născut omul acesta, Budha…și pe umbra lui ar fi gelos!” Am dat numai un exemplu de valoare și-atunci spui tânărului acesta, la care CALITATE se racordează, ÎI DĂ PE LIMBRICII ĂȘTIA LA O PARTE, ȘI-ȘI VEDE DE TREABĂ pentru că urmează de 20-30 de ani SĂ NE FACĂ REGIUNE, COLONIE, SĂ NE ÎMPARTĂ, VOR SĂ NE SCHILODEASCĂ LIMBA…îți dai seama că este un FRONT DE LUCRU! Începe singurel să-și apere valorile! Să-l pui sub incidența lor…dă-i cărți de memorialistică și spune-i să-și arunce manualul de istorie! MINT, SUNT PLĂTIȚI! Nu citești cărțile-astea ale istoricilor contemporanilor care sunt ORDINARE!
CITEșTI CE AU SCRIS
13 Dec 2018

deținuții, ce au scris foștii partizani, ce au scris istoricii valoroși ! Și-atuncea-l axezi: EU NU JOC TEATRU LA TEATRUL NAȚIONAL PENTRU CÂT ÎMI DAU OLIGOFRENII ĂIA DE LA MINISTERUL CULTURII, AL UNUI GUVERN COMUNIST, CI DIN VOCAȚIE! Cum a făcut Notara, cum a făcut Dem Rădulescu, care-mi vorbea tot timpul de trecut. Cum să-mi bat joc de spectatorul care are trei sute de mii, trei bilete fac un milion…bani vechi și tu să joci așa! Păi ăla s-a sacrificat…și-atunci, se duce! El își jertfește din bani și din timp, tu îți jertfești din suflet și TE UNEȘTI (cu el…). ȘI AȘA SE FACE EDUCAȚIE! Reporteră: Bine, în cazul actorior, cel mai adesea, profesia chiar este o alegere și este în mare parte o alegere vocațională. Iar pe cea tehnică, se merge pe alte criterii, poate sunt din familie…din alte zone! Uneori tu, ca tânăr nu faci tu alegeri! De cele mai multe ori o face familia în locul tău.
AJUNGI
13 Dec 2018

la un moment dat, pentru că suntem mulți, foarte mulți care stăm opt ore la muncă, o mare parte din energia noastră este consumată acolo. Ce-ar trebui să ne motiveze în profesie, astfel încât să nu avem sentimentul după foarte mulți ani de muncă, a IROSIRII PERSONALE? D.P.: Să știți că și la mine, LA TEATRU, 80% SUNT FUNCȚIONARI DRAMATICI! Mai ales ăștia tineri…Beligan vine cu trei ore înainte, are 95 de ani, Dinică și Marin Moraru veneau cu 3 ore înainte, el (tânărul) vine cu 5 minute înainte, își bea cafeaua sau în turneu își comandă o ciorbă de burtă. Și le-am spus așa: niciodată n-o să faceți profesie! N-ați învățat nimic! N-au treabă! Sunt cu creerul pe youtube, LUAȚI….dar atunci, tu trebuie SĂ TAI! Și să zici: eu vin cu 2 - 3 ore înainte, fac toaleta că așa m-a învățat pe mine Dem Rădulescu, iar pe el, profesorii lui…și ăia care se lipesc de mine și de valoarea asta, MERG ÎNAINTE! Restul…lasă-i să piară! Eu, n-am internet și chestii din astea, nu mă pricep! Asta nu înseamnă că trebuie să-l satanizezi!
E UN INSTRUMENT
13 Dec 2018

bun…dar, mi-a făcut o dată o fată, o chestie pe ceea ce se numește facebook. Și vă dau un exemplu, ca să luați temperatura, cum trebuie procedat. Și aveam 90.000 de like-uri, așa se numesc, nu? Într-o zi, i-a luat foc Pr.Tănase, cel de la Valea Plopului (dacă-l știți…) cel care are 400 de orfani și îi ține săracul, și nimeni nu-l ajută! NIMENI NU-L AJUTĂ, NICI INSTITUȚIILE, NICI GUVERNUL, NIMENI! Îl ajută oamenii miloși. Și i-a ars în plină iarnă de la un incendiu, bucătăria și sala de mese unde copiii ăia orfani mâncau, acum mâncau în corturi militare. Și-atunci, am făcut un APEL: sunteți 90.000! Puneți fiecare câte un euro! Știți câți mi-au răspuns? Trei! Ș-atunci am zis: taie-l, să nu-i mai văd! Am făcut spectacol, am strâns bani…vreo 30.000 de euro, a fost un moment într-o sală mică unde nu puteai să strângi decât 2.500 euro și a venit unul cu 20.000 de euro că și-a vândut o garsonieră, i-a dat pe toți! ĂLA, OM! AȘA SE REFACE ROMÂNIA! ROMÂNIA SE REFACE PRIN MOȚII ĂIA CARE-AU LUAT-O PRIN MUNTE, NU PRIN BESTIOARELE-ASTEA CARE-AU ZIS CĂ TREBUIE RE-CREDIBILIZAT MINISTERUL DE INTERNE! MINISTERUL DE NTERNE, POATE SĂ AIBĂ OAMENI EXTRAORDINARI, DAR VĂ DAȚI SEAMA CÂTĂ AROGANȚĂ A FOST ACOLO?
AU LUAT-O ăIA
13 Dec 2018

prin zăpadă, ăla e român! Trei gesturi fundamentale: să-și pună haina pe foc, s-o ia pe fata aia și s-o acopere c-o pătură și să aducă crucea! AȘA SE ÎNVAȚĂ! UITE MODELUL! ĂLA ESTE! Nu marginalii ăștia care sunt impostori și n-au nicio treabă cu Statul Român! Nu le-a mers avioanele…numai tupeul cu care au răspuns este condamnabil! Nu i-a costat D-ră, NIMIC! Dar pe țăranul ăla care-a luat-o, putea să stea acasă, la o palincă! AȘA SE FACE ȚARA, DIN CELULE SĂNĂTOASE! ĂILALȚI, PENTRU MINE SUNT TUMORI CANCERIGENE…IAR TUMORILE SE EXTIRPĂ! ȘI NU TE OCUPI DE ELE, TE OCUPI DE COPIL, SĂ NU DEVINĂ TUMORĂ! Să devină celulă sănătoasă și celula sănătoasă de regulă e jertfită! Asta este! Reporteră: Ați spus la începutul discuției noastre că aveți zeci de oameni cu care lucrați și vreau să vă întreb: cum vă alegeți colaboratorii? N-am spus recrutați pentru că sigur îi alegeți…
D.P.: ȘTIțI CE
13 Dec 2018

se întâmplă? Eu fac un gen de teatru atipic, cu care am fost în toată lumea! Ei, săracii vin și se îndrăgostesc, ”vreau și eu să fac…” Măi băiete, eu, de 25 de ani predau gratuit! N-am cum să te plătesc! Stai și tu acolo, pe scaun și, încet, încet…dacă îți place, nu trebuie nici un viol în treaba asta! Și el se îndrăgostește, și intră! Și învață…zic: e muncă năucitoare! Ai grijă că te-așteaptă ani lungi de persecuție, de marginalizare, de nesimțire culturală! Uită-te la mine, la 55 de ani, cum sunt de vânat! Uite ce salariu am, uite câte ore trebuie să muncesc pe zi și NU CEDEZ! Poți să urmezi calea asta? Bine, dacă nu, intră în structurile lor, îți iei și tu un jeepan pe-acolo, te bagi între șmecherii ăștia! Sunt două variante. Aici ești cu sufletul pe scenă…s-a murit! Nu sunt eu Pascale care lipea afișe pe la o mie optsute și ceva…pe un viscol, micuț așa, ca un greier, AJUTOR SOCIAL…n-avea bani să-și îngroape fata, care-i murise! Teatrul s-a făcut cu jertfă! Medicina se face cu jertfă! Și poliția română…eu acum scriu o carte ”Martirii poliției”. A venit miliția comunistă și i-a băgat la arest, la Făgăraș! AU TERMINAT TOT CE-AM AVUT SOMITĂȚI ÎN MATERIE DE POLIȚIE, DE ARMATĂ!
NU ÎNȚELEGEȚI
13 Dec 2018

CĂ NE-AU DISTRUS COMUNIȘTII ELITA? ȘI ACUM NU-I DĂ VOIE SĂ CREASCĂ? V-AȚI GÂNDIT VREODATĂ CÂTĂ INTELIGENȚĂ A DAT MOLDOVA? (Da, sunt cei mai tari, dar la EXTREME: și îngeri, dar și cei mai ai dracului…mai ales prin politică! Dar totuși…în materie de religie, mai presus de Pr.Iustin Pârvu, pe care-l percep ca pe un heruvim cu ochi de serafim ACOLO-n Rai, Pr.Arsenie Boca, zis și sfântul Ardealului a fost un fel de apostol al neamului românesc!) Reporteră: Dar de ce spuneți doar de Moldova? E singura regiune care dă inteligență? D.P.: Nu, v-am spus așa pentru că spre exemplu, eu am stat în Botoșani și în Botoșani, ăia au zis: Ce bă, te bagi acolo unde agăți harta-n cui? Și am zis: da! M-a trimis destinul acolo. Iorga a zis despre Botoșani că este Florența României. Ați numărat numărul de genii pe metrul pătrat, acolo? De ce am spus de Moldova? 1.Pentru că sunt din Moldova. 2. În Moldova s-au născut mișcările cele mai importante de gândire românească.
SIGUR, șI ARDEALUL
13 Dec 2018

are importanță fantastică…fiecare colț de țară are importanță URIAȘĂ! Dar am zis de Moldova! V-ați gândit vreodată de ce este ținută așa? (arată cum chicești ceva în palmă, aproape strivindu-l….făcându-l din ce în ce mai mic, sub strânsoare…), în sărăcie, nu vorbesc că în București nu este mizerie, la PRIMARII ĂIA NESPĂLAȚI CARE FURĂ ȘI PUN BORDURI…AM DĂRÂMAT CASELE BOIEREȘTI! CE-NSEAMNĂ SĂ FII PRIMAR COMUNIST! E ca și cum eu aș dărâma Palatul Culturii sau Casa lui Dosoftei și fac Bancă! Pun o Bancă acolo…(niște farmacii ca să se dreagă românul de atâta stres și niște păcănele eventual…). Asta au făcut în ultimii 20 de ani în București FĂRĂ SĂ-I TRAGĂ NIMENI LA RĂSPUNDERE! Și-atunci, îl înveți pe copilul ajuns mare (tânăr) să îi tragă p-ăștia la răspundere, să nu lași lucrurile-astea așa, nu-i vorba de resentiment și de ură, ci SĂ-ȚI IUBEȘTI ȚARA! SĂ NU LE DAI VOIE, FACI MĂRĂȘEȘTI = PE-AICI NU SE TRECE! Ce-ați zice mâine să se dărâme Biserica Trei Ierarhi? M-ați înțeles? Doamne ferește! În București au făcut chestiile astea! ȘI LE FAC…în timp ce stăm de vorbă! NU-I PEDEPSEȘTE NIMENI!
REPORTERă:
13 Dec 2018

Bine, acum s-a mai oprit migrația dinspre Iași spre capitală dar, după cum ați sesizat și toată lumea a observat, tinerii… D.P.: În capitală încă mai mișcă lucrurile pentru că este viermuiala mare acolo! Reporteră: Recomandați cuiva să plece din provincie și să vină în Capitală să facă o carieră ? D.P.: Depinde…stați puțin…de ce profesie fac! Sun locuri unde temperatura este mult mai ridicată. El vine în București din punctul meu de vedere…că-l vede pe prima scenă a țării, nu? Că are o televiziune, dar el nu știe că televiziunea schilodește! TELEVIZIUNEA E MUTILANTĂ! LA NOI, AU RIDICAT NUMAI NON-VALORILE! UITAȚI-VĂ LA MOMENTELE DE DIVERTISMENT FĂCUTE DE TOȚI GOLANII! AU MILIOANE DE EURO…MARII ACTORI SUNT ÎNDEPĂRTAȚI! Sunteți tânără, d-ră! Dar înainte, era Toma Caragiu, Dem Rădulescu, Amza Pelea, actori de vârf! Eu n-am putut să intru cu un scenariu în televiziunea română, de 30 de ani!
NU V-AțI PUS
13 Dec 2018

vreodată problema? Și DINCOLO…am primit premiul Statelor Unite ale Americii! CE ZICEȚI DE GOLANII ĂIA CARE SUNT ACOLO? ȘI LE-AM ZIS: NU VEȚI INTRA DECÂT PE TELENOVELE CA SĂ TÂMPIȚI PUBLICUL…NU VEȚI INTRA DECÂT ÎN ZONE MARGINALE UNDE VĂ FOLOSESC CA PE SLUGI! ROMÂNII SUNT DE TIP CONTEMPLATIVI, INTELIGENȚI, IMPREVIZIBILI, D-ASTA AM AVUT UN TEATRU FABULOS DE PUTERNIC! AM AVUT MEDICI MARI, INGINERI, SAVANȚI…e altă structură, alt spațiu asociativ! NU-L CULTIVĂ! EI VOR SĂ FIM TOȚI, GRĂDINA ZOOLOGICĂ! O COOPERATIVĂ EUROPEANĂ! I-am zis ambasadorului Olandei după ce mi-a zis că am un discurs cam naționalist: ”domnule ambasador, îmi spuneți ca și cum aș suferi de o boală venerică!” Zic: naționalismul Dvs.poate…NAȚIONALISMUL MEU ESTE DE TIP EMINESCIAN! Cred că nici nu știa de Eminescu, ăla… Și-i zic: Dacă Dvs.sunteți atât de european când vă duceți la Amsterdam, în casa Dvs. și joacă Spania cu Olanda fotbal, la televizor…strigați: Hai U.E.?! Sau, hai Olanda? Și a tăcut din gură.
ADICă IMPOSTURI
13 Dec 2018

de genul ăsta…băi, ești muntenegrean, muntenegrean ești! Ești croat, ești croat! Ești ungur, ești ungur! Ești român, ești român! Nu vedeți că-i amețesc pe basarabeni, cică Republica Moldova! Bine bă, Republica Oltenia! Am fost în Basarabia acum trei luni și am dat peste o tâmpită din asta la vamă, eram clonat…și a zis: ”știți șie vă trebie? Ștampiilă ruăz….” Și am zis: nu am ștampilă roz, am ștampilă violet! Ea: ”dar nouă nu ne trebuie ștampilă viuălet..”. Zic: Dar mie îmi trebuie! Ea: da de șe ai venit mătăluță? Zic: am venit să te iau cu Basarabie, cu tot! Și mi-a zis: o clipă, să-l întreb pe șefu! Despre asta este vorba = trebuie să-l întrebăm pe șefu! Acolo m-am întâlnit cu Nicolae Dabija, cu toți românii ăia fantastici care au rămas acolo...mai români decât noi....aia e Basarabia adevărată! Reporteră: Ultima întrebare pentru că discuția noastră se apropie de final, pentru că uitându-ne la Dvs., am putea spune că se poate trăi din teatru. E corect în privința Dvs.că trăiți din teatru, sau....
D.P.: NU!
13 Dec 2018

Reporteră: Ce-a fost în cazul Dvs? D.P.: Un efort fantastic și pe care l-a răsplătit Dumnezeu...cărțile m-au salvat de la a fi prin metrou și spectacolele pe care le-am făcut non-verbale, putând să mă duc singur în străinătate de unul singru și care mi-au ridicat la decență! Mi-am ajutat mama pensionară, mi-am îngropat membrii familiei, că nici bani de înmormântare n-am avut, doamnă! Reporteră: Dar pot să vă întreb de când ați început să trăiți? D.P.: De când am căștigat cu cărțile! Iar tovarășii de la Revista Capital au zis că câștig 7.000 de euro pe lună. N-au înțeles cum pot eu, din banii mei să întrețin trupele-alea, că am dat bani la Aiud, la copiii orfani, nu! Ei fiind de o anumită factură sufletească, trebuie să compromită! Le-am și spus-o pe post! Și veți mai auzi multe! Ei trebuie să compromită oamenii de valoare dar, cum POPORUL ROMÂN ARE BUN-SIMȚ, NU PREA S-A PRINS! Dar pe ticălos nu poți să-l oprești! E vorba unui monah moldovean: NU SUFLA ÎN TĂCIUNII TICĂLOSULUI, CĂ SE APRINDE! LĂSAȚI-I CĂ MOR PE MÂNA LOR!
REPORTERă:
13 Dec 2018

Chiar ultima întrebare: Ce-ați vrut să spuneți ”De profesie, OM”, că sunt sigură că Dvs.ați ales titlul pentru aceste întâlniri. D.P.: Nu, nu l-am ales eu...titllul a fost pur ca o provocare, evident...eu am spus că Omul, nu poate fi de ”profesie” om! Este ca și cum eu aș fi de ”profesie”, îndrăgostit! Te îndrăgostești, te înnomenești! Hristos când a venit pe pământ, Grigore Palama a spus ”nu S-a întrupat, S-a înnomenit! Eu nu-mi propun să mă îndrăgostesc, eu m-am născut îndrăgostit! Dragostea...nu te duci la școală...am văzut o chestie în Elveția, profesorul chinez ”cum să ne mângâiem partenerele de viață”...vă dați seama? Vă dați seama? Vine și te ”învață”! Este ceva...o aberație! Uitați-vă la doinele noastre, la poezia noastră de dragoste...Eminescu a coborât ca un vultur și a ales un vers teribil din poporul ăsta: ”suferă și pătimește și-ai s-auzi iarba cum crește...”. Iarba nu se-aude...dar când suferi și ești îndrăgostit, O SIMȚI! Vă dați seama ce popor avem? ȘI NE ÎNVAȚĂ PE NOI DERBEDEII ĂȘTIA CE ESTE TOLERANȚA! NOI ÎNVĂȚĂM ÎNGĂDUINȚA CREȘTINĂ. S-a făcut un workshop și am ieșit la primul loc la mitocănie, în Europa. E posibil să se fi mitocănizat populația asta, de suprafață, dar niciodată sufletul interior, cu tandrețea și candoarea acestui neam în care EU CRED pentru că eu mă întâlnesc cu el! ”Sfârșit.
OPAREA
14 Dec 2018

LEVST. iar nu si-a luat pastilele.
ANONIM
14 Dec 2018

Ce-nseamnă să ai creierii spălați! Maestrul Puric, când l-a întrebat fie-su dacă omul se trage din maimuță, i-a zis că NU , dar sunt specimene bipede care se TRAG din ea!
Random imageUltimele stiri


STARBAG