2020-08-13 00:21

Gabriela Firea vorbeşte despre un viitor premier din afara PSD

 |  08:45
Gabriela Firea vorbeşte despre un viitor premier din afara PSD

Gabriela Firea a declarat, duminică seara, că PSD ar putea accepta să fie parte a unui guvern în care funcția de premier să revină unui om din afara partidului.

"Pentru binele nostru, al României, și pentru dezvoltarea acestei țări ar fi potrivit să avem un guvern PSD-ALDE și dacă dorește și UDMR să intre în coaliția majoritară cu premier din cadrul acestei coaliții politice, PSD ne-am dori sau ALDE, nu vrem să fim lacomi să se considere că PSD vrea să dea toate funcțiile importante", a afirmat Gabriela Firea, potrivit Agerpres.

Chestionată dacă PSD va accepta un premier care să nu vină din rândul partidului, primarul general al Capitalei a spus că acest lucru este posibil dacă persoana ar face parte din rândul aliaților PSD.

"Dacă este un om potrivit pentru această funcție și este din rândul aliaților noștri, cu siguranță da, răspunsul este ferm da. (...) În acest moment cel mai potrivit pentru a fi prim-ministru este domnul Liviu Dragnea, dar este o opțiune personală, nu știu dacă își va dori acest proiect, deocamdată pregătim alegerile parlamentare", a scompletat social-democrata.

Întrebată dacă există vreo probabilitate ca PSD să îl sprijine pe Dacian Cioloș în funcția de premier după alegerile parlamentare, Gabriela Firea a spus: "Nu știam că domnul Cioloș s-a înscris în PSD. Îmi dați o știre?".

"Eu știam că democrația spune că partidele se înscriu în alegeri, participă la alegeri generale, parlamentare. Există un rezultat al scrutinului și partidele fac o majoritate parlamentară care propun președintelui un prim-ministru. În forurile de conducere ale PSD până acum s-a afirmat, și nu văd motive pentru a schimba această decizie, ca PSD să propună un prim ministru ori din rândurile sale, ale PSD, ori din rândurile partidelor aliate cum ar fi ALDE, nu din afara partidelor care vor forma majoritatea parlamentară", a subliniat Gabriela Firea. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-08-22Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz