2019-09-23 02:05

Gata și cu fuziunea între PNL și UNPR. Liberalii merg singuri la parlamentare

 |  19:35
Gata și cu fuziunea între PNL și UNPR. Liberalii merg singuri la parlamentare

Liberalii au hotărât luni, în Biroul Politic Național, ca partidul să meargă singur în alegeri, fără alianțe și, se pare, fără fuziuni. Decizia a fost luată cu unanimitate. Astfel, dispare și subiectul discutat în ultimul timp în public despre o posibilă fuziune cu progresiștii. UNPR este un partid făcut de parlamentari plecați din alte formațiuni și care lăsat din brațe de PSD, cu principalii doi lideri cu mari probleme în justiție - Oprea și Onțanu, foarte probabil va dispărea.

„În unanimitate, colegii au votat propunerea pe care am făcut-o eu și dl Blaga, care constă în traiectoria PNL singur în alegerile parlamentare. (...) Suntem un partid cu blazon, puternic, singurul partid din România care poate câștiga alegerile fără să aibă nevoie de o asociere, colaborare cu un alt partid, altă structură”, a anunțat copreședintele PNL Alina Gorghiu.

Vasile Blaga a arătat că eventualele protocoale de colaborare parlamentară se vor realiza după alegeri: „Vedem cine intră în Parlament, care este scorul fiecăruia. (…) PNL merge singur în alegeri”. La rândul ei, Gorghiu a declarat că vor „avea colaborări punctuale la nivel parlamentar pe sesiunea din toamnă, dar în alegeri” vor merge singuri: „Sunt convinsă că acest dialog va continua, în ciuda disperării liderilor de stânga, care s-au apucat să colecteze la bucată parlamentari”, a explicat Gorghiu.

În opinia lui Blaga, PNL a pierdut alegerile locale, dar există o bază foarte puternică pentru câștigarea alegerilor generale.

Acesta a mai anunțat că BPN al PNL a votat luni președinți unici în 12 organizații - 11 județe și diaspora. „Dorim ca săptămâna viitoare să încheiem practic procesul de fuziune la nivelul organizațiilor județene și astăzi am votat președinți unici în 12 organizații — 11 județe și diaspora, respectiv Bacău, Caraș-Severin, Cluj, Dâmbovița, Giurgiu, Gorj, Harghita, Ialomița, Prahova, Sălaj și Teleorman”, a spus Blaga. El a precizat că aceia care au ocupat funcții de copreședinți vor fi prim-vicepreședinți coordonatori în organizația respectivă.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-07-04Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray