2020-02-25 21:30

Geoană a dat ţeapă la o nuntă de pesedişti

 |  19:17
Geoană a dat ţeapă la o nuntă de pesedişti

Geoană a ratat ocaziade a ţopăi din nou. De data aceasta, la nunta la care ar fi trebuit să fie naş.Toma Betea, candidatul PSD la alegerile din nou-înfiinţata comună Racşa, şi-amăritat sâmbătă fiica într-o nuntă ca în basmele lui Petre Ispirescu. Fata afost condusă la altar de 11 perechi de naşi. Cea de-a douăsprezecea pereche arfi trebuit să fie soţii Mircea şi Mihaela Geoană, însă ei şi-au anulat prezenţaîn ultimul moment. Au trimis, în schimb, darul de nuntă.

MirceaGeoană a absentat de la o nuntă gigant dintr-o micuţă localitate. Deşi ar fitrebuit să fie naş, Geoană şi-a anulat prezenţa în ultimul moment. Peste 2.000de invitaţi, printre care importanţi lideri ai PSD, au participat sâmbătă searăla cea mai mare nuntă a anului din Ţara Oaşului, la Racşa, în judeţul SatuMare. Fiica lui Toma Betea, candidatul PSD la alegerile de duminică dinnou-înfiinţata localitate Racşa, a fost mireasa. Mirele, fiul preotului dinlocalitate. Naşii au fost mai mulţi. Însă cel mai aşteptat a fost în zadarpreşedintele Senatului, Mircea Geoană.

“M-asunat pe la patru şi mi-a spus că era încă în aeroport în America cu copiii. Şin-ar fi avut timp să ajungă la Satu Mare. Ne-a trimis darul, dar încă nu amapucat să vedem ce este. E împachetat, nu l-am despachetat încă”, ne-a declaratToma Betea, socrul mic.

Cutoate că Geoană nu i-a putut încânta cu prezenţa, nuntaşii au avut printre eimai mulţi pesedişti de seamă. Tinerii miri, Maria (21 ani) şi Gabriel Măgurean(21 ani), au fost conduşi la altar de 11 perechi de naşi, printre care şieuroparlamentarul Ioan Mircea Paşcu, şi deputatul PSD de Satu Mare GheorgheCiocan, conform Mediafax. Printre invitaţi s-au aflat şi europarlamentarulAdrian Severin, invitat să ia loc la masă în locul naşului absent MirceaGeoană, dar şi alţi lideri judeţeni ai PSD, printre care senatorul ValerMarian, preşedintele organizaţiei municipale Satu Mare a PSD, Dorel Coica, şi omulţime de aleşi locali social-democraţi din judeţ.

Ce a ratat Geoană

Cei2.000 de invitaţ i-au aşteptat pe miri cu sare, pâine, pălincă, dar şi cu unspectaculos foc de artificii. Mireasa a purtat o rochie cu cristale Swarovski,cumpărată din Timişoara cu 1.000 de euro, şi pantofi cu cristale de aceeaşimarcă achiziţionaţi din Ucraina. Mirele şi-a achiziţionat costumul cu 3.000 delei, de la o cunoscută firmă de confecţii din Piatra Neamţ. Nuntaşii au fostîmbrăcaţi şi ei în haine care de care mai elegante, singurii care au purtatstraiele tradiţionale oşeneşti fiind bătrânii satului.

Întotal, 80 de bucătărese pricepute au preparat cele mai bune mâncăruritradiţionale, printre care un aperitiv tradiţional bogat, boace (sarmaleoşeneşti) cu costiţă de porc afumată, ciorbă de burtă, friptură de porc, viţelşi pui la tavă. Toate acestea au fost servite oaspeţilor de 80 de ospătariveniţi din tot judeţul.

Pelângă nunta fastuoasă pe care le-a oferit-o mirilor, socrul mic, candidatul lafuncţia de primar Toma Betea, le-a făcut tinerilor şi un dar generos. “Cadoulnostru este o casă, pe care le-o fac în Racşa, şi o maşină de lux”, a spusmândru Toma Betea, încrezător că duminică seara va câştiga al patrulea mandatde primar.

Geoană a semnatpentru înfiinţarea comunei

Dupătrei mandate la cârma comunei Oraşu Nou, socrul mic Toma Betea a candidat dinnou la primărie duminică, de data aceasta în comuna pentru care “s-a bătut” maibine de cinci ani să o înfiinţeze. Printre cei de a căror aprobare a avutnevoie pentru înfiinţarea comunei se numără chiar absentul naş, Mircea Geoană.Racşa este o comună înfiinţată foarte recent. Ea s-a desprins de comuna OraşuNou în primăvara acestui an, după ce Senatul a aprobat înfiinţarea noii comune.Cetăţenii de aici votaseră încă din 2007 separarea de centrul de comună, OraşuNou. Între votul cetăţenilor şi votul parlamentarilor, la Racşa s-a construitdin fonduri guvernamentale sediul Primăriei, al Poliţiei şi o sală de nunţi.Noua comună Racşa numără aproximativ 3.000 de locuitori şi este considerată afi un fief al PSD, partidul obţinând aici la ultimele alegeri peste 90 la sutădin voturile cetăţenilor.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638942-07-20Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine