2020-02-24 07:49

Geoană, despre guvernul alternativ al PNL: O formă de canibalism politic la nivelul opoziţiei

 |  19:11
Geoană, despre guvernul alternativ al PNL: O formă de canibalism politic la nivelul opoziţiei

PreşedinteleSenatului, Mircea Geoană, a declarat, vineri, la Braşov, că prezentarea decătre liderul PNL a unui Cabinet alternativ al liberalilor reprezintă o"formă de canibalism politic la nivelul opoziţiei".

MirceaGeoană a afirmat, la întâlnirea regională a Departamentului Naţional deSănătate al PSD, că ceea ce a făcut PNL, care, în opinia sa, a prezentat"prematur guvernul din umbră", reprezintă "o formă de canibalismpolitic la nivelul opoziţiei".

"Ceea ce a făcut PNL este prematur şi reprezintă o formă de canibalismpolitic la nivelul opoziţiei. Nu este normal aşa ceva. Noi vorbim şiîncercăm şi chiar şi eu am avut o dispută la nivelul conducerii partidului,pentru că am crezut şi cred în continuare că avem o obligaţie morală faţă deromâni, să dăm acest guvern jos cât mai repede posibil", a spus MirceaGeoană.

Geoană a apreciat că pringestul liderului liberal opoziţia nu face altceva decât să se descalifice,precizând că singurul lucru la care aceasta trebuie să se gândească este demitereaGuvernului Boc.

"Trebuie să venim cu o alternativă şi principala noastră prioritatetrebuie să fie să obţinem cele 237 voturi în Parlament pentru moţiunea decenzură. Nu facem altceva decât să ne descalificăm dacă nu încercăm lamodul serios să spunem că venim cu o alternativă şi cred că dintr-un anumitpunct de vedere este un semn prost pentru opoziţie în ansamblu. Nu trebuie săne gândim decât la un singur lucru, că pe român îl interesează un singur lucru,iar acela este «când pică guvernul Boc?». Asta trebuie să ne intereseze şi penoi, ceea ce interesează pe toată lumea", a spus Mircea Geoană.

El a adăugat că guvernul PDL nuar trebui să se bazeze pe gradul mare de suportabilitate al românilor, cu atâtmai mult cu cât "se anunţă o iarnă grea şi oricând spiritele se potinflama".

"Din păcate pentru români,se anunţă poate cea mai grea şi dificilă iarnă din ultimii ani şi nu poţi ştiniciodată ce se întâmplă. Românul este plin de surprize şi nu putem spune mereucă lasă că mămăliga nu explodează şi că românul suportă oricum. Există o limităa suportabilităţii pentru oricine şi nu trebuie să se bazeze nimeni că românulva suporta la nesfârşit, astfel că guvernarea trebuie să se aştepte şi laproteste. Oricând o scânteie poate aprinde un spirit inflamat. Nici nu vreau sămă gândesc cum se va descurca românul de rând să treacă peste iarna grea carese anunţă", a spus Geoană.

De asemenea, el a afirmat căeste o "jignire adusă femeii din România" decizia privind creştereavârstei de pensionare până la 65 de ani.

"Este ireal aşa ceva, nueste posibil, în Franţa s-a ajuns la proteste de stradă pentru o trecere de la60 la 62 ani. Să scoţi femeia din România la pensie la vârsta de 65 de ani mise pare jignitor de-a dreptul pentru ea şi acest lucru trebuie schimbat",a spus Geoană.

Preşedintele PNL, CrinAntonescu, ,format din 11 ministere, printre cei desemnaţi pentru aceste portofoliinumărându-se Teodor Meleşcanu, Andrei Marga, Mariana Câmpeanu, Victor Paul Dobre, Mircea Diaconu, Eduard Hellvig. Crin Antonescu amenţionat că îşi asumă conducerea acestei echipe.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638942-09-28Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine