2020-06-04 08:45

Geoană, luat la pumni din toate direcţiile. Ponta şi Sârbu îl acuză că îşi face imagine pe spatele partidului

 |  18:43
Geoană, luat la pumni din toate direcţiile. Ponta şi Sârbu îl acuză că îşi face imagine pe spatele partidului

Scaunullui Mircea Geoană de la Senat este ameninţat din nou atât de propriu-i partid,cât şi de cei din arcul guvernamental. Preşedintele Senatului a ajuns ciucabătăilor în PSD, Victor Ponta servindu-i câteva scatoalce că vorbeşte gura fărăel, dar şi în PDL, care caută pretexte să-l suspende din funcţie.

Scandalul Ponta-Geoanăa înregistrat ieri un nou episod, după ce vineri preşedintele PSD declara înexclusivitate pentru „Puterea” că Geoană nu vorbeşte niciodată în numelepartidului”. Liderul PSD l-a acuzat ieri, în cadrul şedinţei conduceriisocial-democraţilor, pe Mircea Geaoană că-şi face imagine pe spatele partiduluişi nu respectă deciziile luate în Kiseleff. Scandalul dintre cei doi a fostdeclanşat la finele săptămânii trecute, când preşedintele Senatului a declaratcă este posibil ca PSD să-şi retragă semnăturile de pe moţiunea de cenzurăprivind Legea educaţiei. Afirmaţia lui Geoană l-a enervat pe Victor Ponta, carei-a spus că „ar fi mai bine să se abţină de la astfel de declaraţii”. În cadrulBPN al PSD, Ponta şi-a întrebat colegii „ce poziţii au faţă de procedura cetrebuie urmată în privinţa acestei legi”. După ce vicepreşedintele EcaterinaAndronescu şi-a terminat pledoaria, Mircea Geoană a încercat să ia cuvântul. Înmomentul acela, liderul PSD a izbucnit şi i-a spus pe un ton nervos lui Geoanăcă „s-a săturat să vadă cum acesta duce o campanie personală de imagine,neţinând cont de strategia partidului”. Socrul lui Ponta, Ilie Sârbu, a săritşi el la gâtul lui Geoană, criticându-l pentru declaraţiile făcute. Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, AdrianNăstase, a jucat rolul înţeleptului şi a susţinut că de la ultima şedinţă aconducerii partidului au apărut anumite schimbări, făcând referire la deciziajudecătorilor Curţii Constituţionale. Cu toate acestea, Victor Ponta s-a ţinuttare pe poziţie, precizând că Mircea Geoană a greşit. Deşi era pornit să-lsancţioneze încă o dată pe Geoană, care a primit în luna august o interdicţiede a mai vorbi despre strategia partidului, Ponta s-a mulţumit ca partidul să-isusţină punctul de vedere: „Parlamentarii PSD nu-şi retrag votul de pe moţiuneade cenzură”. Întrebat de „Puterea” dacă este mulţumit de activitatea lui MirceaGeoană în fruntea Senatului, Ponta a refuzat să dea un răspuns clar, explicândcă este mulţumit de activitatea senatorilor PSD.

Un croşeu şi dela dreapta

ŞiPDL i-a pus gând rău lui Mircea Geoană şi a ameninţat că va iniţia un nou demersde suspendare a sa din funcţie dacă se opune trimiterii spre promulgare a Legiieducaţiei. Vicepreşedintele PDL, Cristian Boureanu, a anunţat că acest demersar putea avea loc în cazul în care Geoană nu va ţine cont de decizia BirourilorPermanente în privinţa Legii educaţiei. Boureanu a mai adăugat că Geoană esteîncurajat să blocheze Legea educaţiei de unii colegi de-ai săi de partid caredoresc să-l înlăture din funcţia de şef al Senatului. Preşedintele CamereiDeputaţilor, Roberta Anastase, l-a acuzat pe Geoană că a săvârşit un abuzsupunând la vot în şedinţa Birourilor Permanente reunite de ieri retrimitereaLegii educaţiei la Guvern, acest demers fiind doar o “părere” a membrilorconducerii Parlamentului, suveran fiind doar plenul.

Legeaeducaţiei rămâne mărul otrăvit

Legea educaţiei rămâne în continuare un măral discordiei între parlamentarii Puterii şi cei ai Opoziţiei. În timp ce PSDşi PNL au reuşit să se impună la vot în Birourile Permanente reunite şi săvoteze pentru trimiterea actului legislativ înapoi la Guvern, PDL şi UDMRconsideră mai departe că CCR le-a dat dreptate, iar asumarea răspunderiitrebuie să meargă mai departe deşi moţiunea de cenzură a fost retrasă. ParlamentariiPuterii sunt de părere că Birourile Permanente nu pot hotărî ca Legea educaţieisă fie retrimisă la Guvern, singurul care poate face acest lucru fiind plenulreunit. Numai că următorul plen reunit va avea loc peste două săptămâni, iarpână atunci versiunea la Legea educaţiei care se află acum la plenul Senatuluiar putea fi adoptată. Şi pentru ca nebunia să fie completă, după ce PSD şi-afăcut un Birou Permanent al Camerei Deputaţilor din umbră, acum vrea să construiascăun proiect de buget pe anul viitor alternativ celui propus de Guvernul Boc. “Vafi un buget bazat pe cifrele actuale macroeconomice în care să arătăm că baniicare se duc de exemplu în mod strict clientelar către ministerul doamnei Udreaar trebui să fie realocaţi exact în zonele educaţiei şi sănătăţii de la careGuvernul Boc taie cel mai mult anul viitor”, a afirmat liderul PSD, VictorPonta.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638949-06-05Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine