2020-02-17 23:14

Geoană: Mandatul meu a fost «productiv» pentru Ponta şi familia sa - doi miniştri şi un eurodeputat

 |  19:36
Geoană: Mandatul meu a fost «productiv» pentru Ponta şi familia sa - doi miniştri şi un eurodeputat

PreşedinteleSenatului, Mircea Geoană, a declarat, joi, că atacul la adresa sa lansat deactualul lider al PSD, Victor Ponta, este unul lipsit de colegialitate şi bunsimţ, el arătând că mandatul său a fost unul productiv pentru Ponta şi familiaacestuia, care a avut doi miniştri şi un eurodeputat.

Declaraţielui Mircea Geoană vine după ce actualul preşedinte al PSD, Victor Ponta, adeclarat, într-un interviu publicat de "Evenimentul Zilei", că fostullider PSD este pentru social-democraţi "imaginea eşecului, acompromisului, a înfrângerilor şi a umilinţelor". Ponta mai susţine că, înperioada în care PSD era condus de Geoană, influenţa "mogulilor" înpartid era 100%. În ceea ce priveşte datoriile partidului, Victor Ponta susţinecă nu era plătită chiria pentru sediul partidului, în schimb era achitatăchiria pentru casa RA-APPS în care locuieşte Mircea Geoană. Preşedintele PSDprecizează că datoriile candidatului la alegerile din 2009 trebuie plătite decel care le-a făcut. Ponta mai apreciază că în cazul lui Mircea Geoană nu sepoate vorbi despre diplomaţie, ci despre "un compromis, o băltealăveşnică". "În PSD se va vorbi de Iliescu, Năstase, Ponta şi cine vaveni după mine. Nu ştiu cine... Va fi ca la blocurile americanilor, ştiţi că einu au etajul 13. De la 12 se sare la 14. Aşa va fi şi în PSD...", a maispus Ponta.

În replică,Mircea Geoană a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că "era Geoană" dinPSD a fost extrem de productivă pentru Victor Ponta.

"EraGeoană a fost o eră extrem de productivă pentru domnul Ponta şi pentru apropiaţiidomniei sale. În era Geoană a ajuns vicepreşedinte al partidului, practic fărăcompetiţie, printr-o funcţie de vicepreşedinte pe probleme juridice pe care eui-am creat-o, pentru a putea să-i asigurăm o funcţie în conducerea partidului,în condiţiile în care partidul nu l-ar fi votat în acel moment. Este vorbadespre o situaţie unică în istoria partidului, când trei membri ai aceleiaşifamilii au ocupat simultan poziţii - doi de miniştri şi unul deeuroparlamentar. Dacă asta este o perioadă grea în era Geoană, cred că avemcriterii de măsurare diferite", a spus Geoană.

Fostulpreşedinte al PSD a apreciat că atacul actualului lider al social-democraţilorla adresa sa este motivat de o criză de legitimitate.

"Credcă este o criză de identitate şi legitimitate la domnul Ponta. Probabil că estegreu să asigure conducerea partidului după ce am reuşit să obţin peste cincimilioane de voturi şi să construiesc o reputaţie publică şi o carieră publicăîn ani mulţi de muncă, în interiorul partidului şi într-o echipă din care şidomnul Ponta a făcut parte. Cred că este un atac prin care se doreşte proprialegitimare. Cred că este un atac profund greşit, incorect şi lipsit decolegialitate şi bun simţ", a adăugat Geoană.

El aprecizat că atacul la adresa sa este, de fapt, unul la adresa întregiiconduceri a partidului din perioada mandatului său.

"Evident,după lupta în interiorul opoziţiei, domnul Ponta, în mod greşit în opinia mea,decide să deschidă un nou front în interiorul partidului, de această dată.Continui să cred că unitatea partidului este lucrul cel mai important, căunitatea opoziţiei e lucrul cel mai important şi că, până la urmă, cu mai multăexperienţă şi înţelepciune decât domul Ponta, va trebui să rezolvăm acest lucruîn interiorul partidului, şi nu prin presă", a conchis Geoană.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638939-05-20Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine