2020-01-29 13:26

Georgian Pop anunţă dacă SRI are ofițeri acoperiți în instituțiile în care legislația interzice acest lucru

 |  12:33
Georgian Pop anunţă dacă SRI are ofițeri acoperiți în instituțiile în care legislația interzice acest lucru

Georgian Pop, președintele Comisiei parlamentare pentru exercitarea controlului activității SRI, a precizat luni, într-un comunicat de presă, că Serviciul Român de Informaţii nu are ofițeri acoperiți în instituțiile în care legislația interzice expres acest lucru.

''Orice politician sau orice cetățean, dacă are elemente concrete privind posibile ilegalități referitoare la activitatea SRI, este așteptat la comisie pentru a sesiza personal orice astfel de faptă și, în consecință, controlul de legalitate va fi declanșat imediat. Pe fondul campaniei electorale, fiecare om politic este liber să declare ceea ce dorește (libertatea de expresie este garantată). Dar, pe lângă simple declarații politice, orice politician sau orice cetățean care are date sau elemente concrete este așteptat să le pună imediat la dispoziția comisiei'', a precizat deputatul PSD.

Referitor la tema posibililor ofițeri acoperiți ai SRI, acesta precizează că a verificat constant respectarea legislației pe acest subiect.

''Concret, documentele oficiale rezultate în urma controalelor efectuate probează faptul că nu există incompatibilități legale în Parlament, Guvern sau partide politice, adică SRI nu are ofițeri acoperiți în instituțiile în care legislația interzice expres acest lucru. Totuși, dacă cineva are elemente concrete că între timp au apărut încălcări ale legii în această privință în ceea ce privește activitatea SRI este invitat la comisie pentru a prezenta datele pe care le deține și a aduce toate clarificările necesare. Întrucât referirile din spațiul public se fac la serviciile de informații, fac precizarea că, potrivit legislației, competențele comisiei noastre vizează exclusiv controlul parlamentar asupra activității SRI, controlul parlamentar asupra celorlalte servicii de informații fiind exercitat de alte comisii parlamentare'', a subliniat Georgian Pop.

Deputatul a mai afirmat că ''serviciile secrete trebuie ținute în afara jocurilor politico-electorale, conform legii”.

„Dar repet: orice cetățean care deține date/ elemente/ informații privind posibile ilegalități referitoare la activitatea SRI este invitat la comisie pentru a le prezenta'', a completat președintele Comisiei permanente a Camerei Deputaților și Senatului pentru exercitarea controlului activității SRI.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-04-25Parerea ta...

TOBA DE ESAPAMENT
25 Apr 2016

Il joaca pe degete Serviciile, pe acest putoi belit.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine