2020-06-04 08:50

Germania ridică nivelul de alertă. Posibile atentate la sfârşitul lui noiembrie

 |  17:28
Germania ridică nivelul de alertă. Posibile atentate la sfârşitul lui noiembrie

Germaniaa crescut nivelul de alertă, inclusiv pentru gări şi aeroporturi, ca răspuns launele indicii concrete privind posibile atacuri teroriste care ar fi plănuitepentru sfârşitul acestei luni, a anunţat miercuri ministrul german de interneThomas de Maiziere.

"Situaţiasecurităţii din Germania s-a agravat. Avem indicii concrete despre o serie deatacuri plănuite pentru sfârşitul lunii noiembrie", a declarat Thomas deMaiziere într-o conferinţă de presă. Informaţia privind posibile atacuri ar fi fost obţinută după interceptarea adouă colete capcană trimise din Yemen către SUA, unul dintre ele trecândprintr-un aeroport din Germania înainte de a fi descoperit în Marea Britanie.Complotul din Yemen relevă “adaptabilitatea şi persistenţa teroriştilor în a-şiurma scopurile” şi subliniază de asemenea “seriozitatea unor piste”, a mai spusDe Maiziere, fără a da informaţii suplimentare. El a afirmat că Germania are propriile sale informaţii privind “eforturi susţinute”din partea grupărilor extremiste de a plănui atacuri în Germania. De Maiziere aexplicat că actualul nivel de risc este comparabil cu cel de dinainteaalegerilor din Germania de anul trecut.

De Maiziere a mai precizat că se poate vorbidespre o situaţie nouă în Germania, în ceea ce priveşte ameninţările teroriste.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638949-01-17Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine