2020-04-07 00:00

Gheorghe Piperea, anunț îngrijorător: Euro ajunge la 5,5 lei

 |  10:49
Gheorghe Piperea, anunț îngrijorător: Euro ajunge la 5,5 lei

Avocatul Gheorghe Piperea susține că în sistem cunoscătorii au început deja să fugă de leu și în perioada imediat următoare este așteptată o adevărată explozie a monedei euro, care ar putea ajunge la 5,5 lei.

Tara fierbe la focul devalorizarii intentionate a cursului leu - euro*, sub loviturile de ciocan ale tiribombistului de la MF, care forjeaza cand un deficit bugetar artificial, cand o realocare de bani de la educatie si infrastructura catre aparare si serviciile secrete, cand un imprumut la banci cu dobanzi de trei ori mai mari decat dobanzile la depozit, si sub asaltul “economistilor” de carton care cer amanarea majorarii pensiilor, iar dl Vasilescu se razboieste cu legea darii in plata. 

Sa ii spuna cineva venerabilului ca aceasta lege a fost neutralizata pe cale jurisprudentiala. 

Ar face mai bine venerabilul daca le-ar atrage atentia bancilor asupra urgiei care vine - cresterea cursului la 5,2-5,5 lei/euro, cresterea cu 3-4 pct a dobanzii (care, oricum, e deja la 5-7%, in valori reale) si cresterea inflatiei la 5% va determina un nou tsunami de supra-indatorare si faliment ale consumatorilor si ale IMM-ilor. Provizioanele necesare vor curati, in sfarsit, piata financiara de cei 10-12 zombies bancari.

*Degeaba a cheltuit BNR 600 mil euro pentru stabilizarea cursului. Cand “profeti” ca Ionut Dumitru (fost sef al Consiliului fiscal si economist al raivarzan) sau ca Vasile Câtu au peronuntat “curs 5,2”, deja lumea a inceput sa fuga de lei, creand penurie de euro. Cand o marfa e cautata si putina, e scumpa.”, scrie Gheorghe Piperea.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-11-29Parerea ta...

ADEVAR
29 Noi 2019

Nu va îngrijorați din ceea ce a mai rămas sau va rămâne din LEU. Priviți mai atent către EURO ! Renunțați la LEU si lansați-va pe moneda unica europeana. Teama si refuzul este pentru miliardari de carton care nu vor EURO nici 2030
HAHALERE
30 Noi 2019

Tu vorbesti . Tia dat Vasilica cu chiloti pe la nas comunistule . Ciolat afumat
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine