2020-04-05 17:40

Gheorghe Piperea anunță o nouă criză economică mondială. De ce e catastrofală alianța Isărescu-Iohannis-Orban

 |  10:00
Gheorghe Piperea anunță o nouă criză economică mondială. De ce e catastrofală alianța Isărescu-Iohannis-Orban

Gheorghe Piperea, profesor la Facultatea de Drept a Univeristăţii Bucureşti, prezice un "cocktail contra poporului român" prin alianţa Isărescu-Iohannis-Orban, generat de o criză economică globală, care va avea ca efect adoptarea unor noi măsuri de austeritate.

"Daca va fi criza economica globala si, mai ales, daca tari ca Rusia, China si Germania vor trece, asa cum intuiesc eu, la sistemul financiar al etalonului aur, inlocuind sistemul etalonului dolar*, cel mai “bun” coktail contra poporului român si a economiei României va fi alianța de “dreapta” intre guvernatorul Isarescu, presedintele Johannis si premierul Orban. Consecintele crizei vor fi puse, ca de obicei, in sarcina populatiei si a IMM-urilor, prin reduceri ale prestatiilor sociale, taieri de salarii si cresteri de taxe (mai ales taxe indirecte, ca tva - ul sau accizele, care impoziteaza consumul si, deci, nu se “vad”). Corporatiile vor fi protejate, iar bancile salvate, caci sunt prea mari sa fie lasate sa falimenteze. Adica, austeritate pentru căței si vacanțe de lux pentru dulăi, că așa-i în neo-liberalism.

Dovada alianței - Johannis tocmai ce a trimis legea repatrierii aurului la re-examinare, in Parlament, desi CCR a declarat legea conforma cu Constituitia (ceea ce demonstreaza “respectul” deosebit al lui Johannis pentru Constitutie).

Dovada “contaminarii” economiei României cu criza economica cu entuziasm alimentata de Câțu, Alexandru, Turcan si Orban însuși - inflația in crestere accelerata, cursul leu - euro in crestere inexorabila catre 5,2-5,5 lei in martie 2020 si revenirea tsunami-ului de falimente de mari intreprinderi publice";, scrie Piperea pe Facebook.

Gheorghe Piperea anticipează însă că în lanţul efectelor vor cădea victime, în final, şi statul şi marile companii, inclusiv băncile.

"Doar ca :

- Isarescu e ca șarpele mamba, îți urcă în pat și te mușcă fatal în timp ce dormi;

- falimentul consumatorilor si al IMM-urilor va reduce consumul, numarul de locuri de munca, banii de care oamenii pot dispune fara sa se imprumute, adica reducerea drastica a turatiei motorului economic, ceea ce se va transforma, prin acumulare treptata, dar implacabila, in dificultati de plata ale statului si in reducerea drastica a lichiditatilor marilor companii, inclusiv banci, adica faliment sistemic.

Neo-liberalii si libertarienii va vor explica “beneficiile” libertatii pietei - mana invizibila, solutia magica a tuturor problemelor. Doar ca intr-un sistem neo-feudal, cu faraoni si vatafi la butoane, mana invizibila lucreaza pentru stapani, si nu pentru iobagi.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-11-21Parerea ta...

SABOTAJ
21 Noi 2019

Ba tea mirlit Vasilica si acum te dai mare . Mai bine intreaba pe Isarescu de ce a dat rapoarte false a gestionari finantelor si bani tarii . Sa dea acum situatia reala a finantelor , nu false
ROMA
21 Noi 2019

isarescu trebuia arestat demult.cat timp va sta la bnr saracirea romanilor va fi clara.asta este scopul acestui bandit tradator de tara.o grava greseala numirea lui isarescu la bnr.numai mesaje negative si demente care induc o stare de stres.un nenorocit ordinar.plus mafia bancilor plus catu plrins in flagrant manipulind cursul la ing bank orban un nenorocit habarnist parazit ca si fratele lui consilier pe la cotroceni.singura realizarea este cresterea euro.o sa aduca psd la guvernare prin prostia lor dovedita.
ANONIMUS
21 Noi 2019

Aparitia crizelor este data de razboaiele comerciale dintre marile puteri. La noi batjocura cheltuirii banilor publici , coruptia va face sa resimtim mai tare criza. Nu au stiut sa sprijine mediul privat si productia Dovada, luam tramvaie de la turci in loc sa le facem noi, mere din Polonia, etc.Ce sustine Piperea este o prostie, dovada ca nu are adevarata cultura economica, doar ce prinde din zbor.
CALATORUL
21 Noi 2019

Acest Isarescu, pensionar de multa vreme, uitat de guvernantii Romaniei in functia prea importanta pentru el, de Guvernator al Bancii Nationale a Romaniei, trebuie indepartat de urgenta si adus un tanar care sa spuna lucrurilor pe nume pentru a se putea merge in perioada urmatoare!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine