2019-10-14 13:56

Gorghiu a găsit soluția pentru PENITENCIARE: o comisie parlamentară

 |  18:36
Gorghiu a găsit soluția pentru PENITENCIARE: o comisie parlamentară

Senatorul liberal Alina Gorghiu a declarat vineri, la Timişoara, că va propune săptămâna viitoare constituirea unei comisii parlamentare speciale pentru penitenciare şi a prezentat câteva măsuri alternative de executare a pedepselor privative de libertate, care să diminueze supraaglomerarea penitenciarelor.

Gorghiu a afirmat că PNL a depus anul trecut un proiect care conţine măsuri pentru diminuarea suprapopulării penitenciarelor, la baza căruia a stat un studiu comparat cu Italia, Franţa, Olanda, Belgia şi Cehia. ''Cele trei măsuri care ar trebui adoptate printr-un proiect de lege sunt executarea pedepsei la domiciliu cu supraveghere prin brăţară electronică, executarea fracţionată a pedepsei în perioada de weekend, sâmbătă şi duminică, în centre de detenţie special create în acest scop, executarea pedepsei în echivalent de zile de muncă în folosul comunităţii şi executarea pedepsei în regim mixt echivalent zile de muncă în folosul comunităţii cu zile de detenţie în weekend în centre de detenţie speciale'', a declarat Alina Gorghiu, într-o conferinţă de presă. Senatorul PNL susţine că Ministerul Justiţiei trebuie să achiziţioneze brăţări electronice pentru a se putea implementa măsura executării condamnării la domiciliu dar şi alte măsuri care presupun şi impact bugetar. Pe de altă parte, Alina Gorghiu a subliniat că nu şi-ar fi dat girul pentru un proiect de ordonanţă privind graţierea, precum este cel aflat acum pe masa guvernanţilor, întrucât este genul de proiect care ''curmă cariere politice''. ''Momentul critic referitor la acest subiect nu cred că a trecut. Dacă aş fi făcut parte dintr-un Cabinet căruia i s-ar fi pus pe masă un asemenea proiect de ordonanţă, nu aş fi dat girul meu; cred că este genul de proiect care curmă cariere politice'', a afirmat Alina Gorghiu.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-01-20Parerea ta...

TRADATOARE.
20 Ian 2017

LA LEGEA CARE PREVEDEA DEPOLITIZAREA. SISTEMULUI DE SANATATE A VOTAT INPOTRIVA ALATURI DE MAFIA P.S.D. SA-TI FIE RUSINE.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray