2019-05-26 02:58


Gorghiu: Pentru a-l putea acuza pe preşedintele Iohannis de înaltă trădare, PSD are nevoie de votul a două treimi din Parlament

 |  12:57
Gorghiu: Pentru a-l putea acuza pe preşedintele Iohannis de înaltă trădare, PSD are nevoie de votul a două treimi din Parlament

PSD are nevoie de votul a două treimi din Parlament ​pentru a-l putea acuza pe preşedintele Klaus Iohannis de înaltă trădare, iar competenţa de judecată aparţine instanţei supreme, explică la RFI senatoarea PNL Alina Gorghiu, care califică anunţatul lui Liviu Dragnea pe această temă drept o diversiune.

Alina Gorghiu comentează intenţia PSD de a-l acuza pe preşedintele Klaus Iohannis de înaltă trădare, după ce şeful statului a spus că România nu este pregătită să preia preşedinţia Consiliului UE: „Mi se pare o diversiune. Tonul acesta antieuropean şi antidemocratic folosit aseară de majoritatea parlamentară PSD-ALDE (...) îmi arată că problema politică centrală este legiferarea acestei amnistii şi graţieri, iar atacurile la adresa preşedintelui Klaus Iohannis trebuie privite strict ca o diversiune”.

Conform lui Gorghiu, prevederile constituţionale referitoare la acuzarea preşedintelui de înaltă trădare sunt foarte clare.

„Să fim serioşi, Constituţia este foarte clară cu privire la înalta trădare şi sunt vorbe pe care al treilea om în stat, cel care ocupă efemer funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor nu le poate arunca aşa, de parcă nu ar avea greutate. Îi rog pe toţi cei care au auzit această declaraţie a lui Liviu Dragnea de ieri să se uite la Constituţie, la articolul 96, care prevede întreaga procedură pentru realizarea, concretizarea acestui demers, ca să înţeleagă că este doar o diversiune”, declară senatoarea PNL.

Alina Gorghiu explică şi procedura în cazul înaltei trădări.

„În plen, Camera Deputaţilor şi Senat, într-o şedinţă comună, cu cel puţin două treimi din numărul deputaţilor şi senatorilor pot hotărî această acuzare a preşedintelui pentru înaltă trădare (...). Competenţa de judecată pe o asemenea sesizare aparţine Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, deci ne-a ferit Constituţia de judecăţi în Parlament, din punctul acesta de vedere. Parlamentul în plenul său, repet, cu două treimi, ceea ce Dragnea nu a avut nici la momentul la care a intrat în Parlament cu tot cu ALDE, apăi acum. Parlamentul doar poate hotărî punerea sub acuzare a preşedintelui. Această punere sub acuzare trebuie adusă la cunoştinţa preşedintelui României neîntârziat, pentru a putea da explicaţii cu privire la faptele care i se impută de către Parlament şi competenţa de judecată pe acest aspect aparţine instanţei supreme, ÎCCJ, preşedintele fiind considerat, potrivit Constituţiei, demis de drept de la data rămânerii definitive a hotărârii de condamnare”, afirmă ea.

Liderul PSD le-a cerut, duminică, social-democraţilor Mircea Drăghici şi Florin Iordache, ca, după Anul Nou, să depună plângere pentru înaltă trădare împotriva preşedintelui Klaus Iohannis care a susţinut că nu suntem pregătiţi pentru a prelua preşedinţia Consiliului Uniunii Europene.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-12-17

TAGURI: Alina Gorghiu, PSD, iohannis
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ANONIM
17 Dec 2018

STAI DREAQ ACASA SI STERGE-TI PLOZII LA CUR NESIMTITO SI NU-MAI LINGE BOASELE SASULUI. ADICA DACA SPUI CA ROMANII SUNT TRATATI DE OCCIDENTALI CA CETATENI INFERIORI,DE MANA A DOUA INSEAMNA CA ESTI ANTIEUROPEAN.ITI PERMITI VACO SA MUGESTI CA TU NU MANANCI GUNOAIELE DE LA SUPER-MARKET PE CARE LE MANANCA COPIII NOSTRI CRAPATI-AR PLOZII SA-TI CRAPE SA AI DE CE GRIJI NU SA MINTI LUMEA IN FATA CU NERUSINARE
ANONIM
17 Dec 2018

Si vom avea nu 2 treimi vom avea 3 patrimi ,poate si mai mult zgripturoaica ce esti Va aparati privilegiile Sasul isi apara ce a furat de la romani Va e frica de o justitie adevarata asa este ,boaitelor!
Random imageUltimele stiri


STARBAG