2020-02-23 03:19

Grecia se revoltă din nou

 |  16:33
Grecia se revoltă din nou

Problemele din Grecia sunt departe de a se fi rezolvat.Măsurile de austeritate ale Guvernului Papandreou aduc din nou sindicatele înstradă. Manifestaţiile organizate azi în nordul ţării au pus autorităţile înalertă prin luarea unor măsuri excesive.

Peste4.000 de poliţişti veniţi de la Atena şi din alte departamente îi vor escortape manifestanţi, care urmează să defileze în centrul oraşului în timpul unuidiscurs al premierului Georges Papandreou, marcând reluarea activităţiipolitice şi sociale, cu ocazia inaugurării celei de-a 75-a ediţii a ForulInternaţional de la Salonic. După 11luni la putere, remanierea anunţată luni a fost prezentată ca o modalitate derelansare a economiei în faţa crizei, menţinând în acelaşi timp măsurile deausteritate, prin păstrarea în funcţie a ministrului finanţelor. Măsurile deausteritate, reducerea beneficiilor pentru funcţionari, reforma pensiilor,creşterea taxelor au fost decise în schimbul unui împrumut de 110 miliarde deeuro pe trei ani, acordat de Uniunea Europeană şi FMI.

Vineridimineaţă, mai mulţi militanţi comunişti au amplasat pentru câteva minute opancartă pe Turnul Alb din Salonic, principalul monument din oraş, chemândcetăţenii să “lupte” împotriva măsurilor antipopulare impuse de Guvern pentru acombate efectele crizei.

Manifestaţiileviolente soldate cu victime care au avut loc de la începutul anului în Grecia împotrivamăsurilor de austeritate au pus pe jar Europa, amintind că sistemul financiareuropean ar putea afecta puternic restul lumii. Pieţele mondiale au înregistratpierderi importante pe fondul unor temeri puternice legate răspândirea crizeiîn Spania şi în Portugalia. Urmarea a fost luarea unor măsuri de ajutorare aGreciei, după lungi controverse.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638942-06-27Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine