2019-10-17 13:30

Grindeanu o DEMITE pe Hăineală din Oficiul pentru Combaterea Spălarii Banilor

 |  16:08
Grindeanu o DEMITE pe Hăineală din Oficiul pentru Combaterea Spălarii Banilor

Guvernul discută în şedinţa de vineri o Hotărâre privind demiterea Oanei Schmidt-Hăineală din Oficiul pentru Combaterea Spălării Banilor, funcţie în care fosta şefă CSM a fost numită de Cabinetul Cioloş marţi.

Guvernul Grindeanu are pe ordinea de zi o hotărâre pentru abrogarea Hotărârii Guvernului nr. 1019/2016 privind numirea unui membru al Plenului Oficiului Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor (ONPCSB), prin care fosta şefă a CSM, Oana Schmidt Hăineală a fost numită de premierul Cioloş în această instituţie.

Noul Executiv va numi pe altcineva la ONPCSB, dar nu a anunţat încă pe cine.

Fosta şefă a CSM, Oana Schmidt-Hăineală, a fost numită în funcţia de membru al Plenului Oficiului Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor (ONPCSB) în 29 decembrie, decizia fiind publicată marţi în Monitorul Oficial, scrie news.ro.

 Schmidt-Hăineală ar fi fost reprezentanta Ministerului Justiţiei în Plenul ONPCSB pentru un mandat de 5 ani, care ar fi trebuit să înceapă de pe 7 ianuarie.

Decizia Executivului vine după ce, în urmă cu o zi, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a hotărât detaşarea procurorului Oana Schmidt-Hăineală în cadrul Ministerului Justiţiei, scrie Știripesurse.ro.

Actualizare:

Guvernul a abrogat, astăzi, Hotărârea Guvernului nr.1019/2016 privind numirea doamnei Oana–Andrea Schmidt-Hăineală ca membru al Plenului Oficiului Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor, pentru evitarea incidenței, începând cu data de 7 ianuarie 2017, a unei stări de incompatibilitate cu calitatea de magistrat, anunță Biroul de Presă al Executivului, într-un comunicat. Demersul este întemeiat pe cererea expresă a doamnei Oana–Andrea Schmidt-Hăineală formulată la data de 5 ianuarie 2017 și adresată Ministerului Justiției. Tot astăzi, Guvernul a aprobat numirea domnului Constantin Cătălin Radu, pentru o perioadă de cinci ani, membru al Plenului Oficiului Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor. În acest sens, a fost adoptată o Hotărâre de Guvern.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-01-06Parerea ta...

BERCEA MONDIAL BULIBASA STANES
06 Ian 2017

si pe noi cine ne protejeaza,tovarasa Haineala cui ne lasi
ANONIM
06 Ian 2017

Sa remarcam totusi atitudinea profesionista a doamnei Haineala de la aparitia dumneaie in "linia de avangarda" a justitiei ? Considerati ca ministru Florin Iordache are totusi nevoie de sprijin calificat la Ministerul Justitiei , dumnealui parand ceva mai priceput la scris idei sub forma de texte de legi si parand a fi ceva mai putin priceput la punerea in practica a ceea ce scrie dumnelui ca texte de legi ?
ANONIM
06 Ian 2017

Considerati totusi ca doamna Haineala ar trebui numita totusi Ministru al Justitiei in locul parlamentarului Florin Iordache ?
ZICI CĂ-I
06 Ian 2017

MORTICIA ADAMS din Familia Adams! Doamne Ferește!
DUMNEZEUL VOSTRU
07 Ian 2017

POATE LA GASIT PE PATRICIU SI GASCA PETROM - ROMGAZ MEDIAS ? SAU COCOS - VINTU - COLDEA - BASESCU - CIOCIOLINA DE PLESCOI ???????????
ANONYMOUS
09 Ian 2017

Acolitii epocii Baisexu se retrag in functii mai putin importatnte pentru a li se pierde urma,dar lumea nu ii uita cum arata si cine au fost si nu ii iarta.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray