2020-02-16 20:42

Guvernarea Băsescu-Boc, cea mai slabă după ‘89

 |  18:51
Guvernarea Băsescu-Boc, cea mai slabă după ‘89

Actualaconducere politică a ţării a bătut recordul deţinut de guvernarea ţărănistă înprivinţa celei mai proaste administrări a ţării. Acest lucru reiese dint-ocercetare realizată de Institutul de Cercetare a Calităţii Vieţii de pe lângăAcademia Română.

Potrivitsondajului ICCV, percepţia populaţiei în ceea ce priveşte calitatea vieţiipolitice şi a modului în care este condusă ţara a scăzut semnificativ de-alungul timpului, ajungând în 2010 la cele mai scăzute cote din istoriaulrimilor 20 de ani. Creşterea “abruptă” a proporţiei celor nemulţumiţi s-aînregistrat în ultimii patru ani. 87% dintre persoanele care au participat lacercetare au spus că sunt nemulţumite şi foarte nemulţumite de viaţa politicădin ţară. Marea majoritate a populaţiei, adică 80%, consideră că ţara este guvernatărău sau foarte rău. Ca tendinţă, creşterea proporţiei nemulţumiţilor faţă deviaţa politică este asemănătoare cu cea înregistrată în perioada 1996-1999 pevremea când la putere era PNŢCD, partid care, după guvernarea sa dezastruoasă,nu a mai reuşit să intre în Parlament. Doar 16% dintre cei ce au răspunsîntrebării au fost de părere că ţara este condusă satisfăcător şi 4% că ţaraeste condusă bine. Pe de altă parte, potrivit cercetării, doar 2% dintre românisunt mulţumiţi de viaţa politică din ţară, iar 11% nu sunt nici mulţumiţi, nicinemulţumiţi.

Viaţa e multmai grea decât anul trecut

Condiţiilede viaţă din România sunt mai proaste sau mult mai proaste decât cele de anultrecut au spus 72% dintre cei intervievaţi. Doar 23% dintre români au condiţiide trai la fel ca cele de anul trecut şi 4% trăiesc mai bine. Aproximativ otreime dintre cei intervievaţi s-au declarat mulţumiţi de viaţa de zi cu zi,iar 78% dintre ei sunt de părere că au posibilităţi scăzute şi foarte scăzutede a obţine un loc de muncă pe măsura intereselor şi capacităţilor lor. Cea maimare teamă a românilor este că vor creşte preţurile, urmată de frica de impozite,de criminalitate, de conflicte sociale şi de şomaj. Pentru 31% din populaţiaţării veniturile nu ajung nici pentru asigurarea strictul necesar traiului dezi cu zi, pentru 34% abia ajung banii pentru strictul necesar, 26% au venituripentru un trai decent, dar fără obiecte scumpe, 9% reuşesc să cumpere obiectescumpe, dar cu eforturi şi nimeni din România nu reuşeşte să aibă tot ce îitrebuie fără mari eforturi. Cercetarea “Calitatea vieţii 2010” a fost realizatăde Insitututul de Cercetare a Calităţii Vieţii pe un eşantion reprezentativ lanivel naţional de 1.162 de persoane, în perioada 25 iunie-10 iulie 2010, iareroarea de eşantionareeste de plus/minus 3%.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638939-08-09

Mai multe imagini:
Guvernarea Băsescu-Boc, cea mai slabă după ‘89
zoom
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine