2019-12-06 05:51

Guvernul a aprobat un memorandum de înţelegere pentru construcţia a două noi poduri peste Dunăre

 |  09:59
Guvernul a aprobat un memorandum de înţelegere pentru construcţia a două noi poduri peste Dunăre

Guvernul a aprobat semnarea unui memorandum de înţelegere cu autorităţile bulgare pentru implementarea studiilor de fezabilitate privind construcţia a două noi poduri peste Dunăre, şi anume Silistra-Călăraşi şi Nikopol-Turnu Măgurele.

Construcţia celui de-al treilea pod peste Dunăre va costa 200-270 de milioane de euro, potrivit studiilor de fezabilitate efectuate.

Cele patru variante de amplasare a podului sunt Oriahovo-Bechet, Silistra-Călăraşi, Ruse-Giurgiu şi Nikopol-Turnu Măgurele, declara în vara acestui an Elean Gagov, expert în Ministerul Dezvoltării Regionale din Bulgaria, potrivit digi24.ro.

Elean Gagov a mai spus că în a doua fază a studiilor de fezabilitate urmează să fie discutate posibilitatea construcţiei unei linii de cale ferată, precum şi preţul ţintă al proiectului de construcţie a podului.

Oficialul bulgar a mai precizat că Transproiect 2001, compania românească angajată să realizeze studiile de fezabilitate pentru viitorul pod, a redactat câte trei opţiuni de poduri pentru fiecare pereche de oraşe, cu excepţia Silistra-Călăraşi, pentru care sunt două opţiuni.

Elean Gagov a afirmat că pentru construcţia celui de-al treilea pod peste Dunăre se va solicita co-finanţare din partea Uniunii Europene, după stabilirea amplasamentului.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-10-22Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray