2020-08-08 06:31

Guvernul a simplificat procedurile de achiziții publice prin OUG

 |  10:00
Guvernul a simplificat procedurile de achiziții publice prin OUG

Şeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă, a declarat joi că Guvernul a adoptat o ordonanţă de urgenţă prin care sunt simplificate procedurile de achiziţii publice.

"Un alt act normativ adoptat în şedinţa de guvern din această seară este o ordonanţă de urgenţă în domeniul achiziţiilor publice. Aceasta a fost adoptată în prima lectură în şedinţa de guvern anterioară, ca urmare a declarării neconstituţionale a Ordonanţei 23/2020 în privinţa unor aspecte legate de funcţionarea unor instanţe chemate să judece contestaţii la proceduri de achiziţii publice. Ca urmare a deciziei Curţii Constituţionale, noua ordonanţă de urgenţă în domeniul achiziţiilor publice pune în acord textul actului normativ cu decizia CCR şi, în acelaşi timp, adoptă soluţiile pentru accelerarea şi simplificarea procedurilor de achiziţii publice. Au fost stabilite termene fixe de evaluare a ofertelor detaliate pe diverse tipuri de proceduri, a fost redus timpul controlului ex ante prin digitalizarea acestui control şi, de asemenea, prin aplicarea unui mecanism informatic pentru proceduri simplificate în evaluarea ofertelor", a spus Dancă la Palatul Victoria, după şedinţa de guvern.

El a adăugat că acest act normativ este extrem de important în vederea simplificării procedurilor de achiziţii publice.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-07-10Parerea ta...

CACARAU
10 Iul 2020

IN AFARA DE AFACE TOT FELUL DE "MANARII" SI DISTRUGE TARA ASA ZISA CLASA POLITICA DE DUPA 1989 MAI STIE SA FACA CEVA.....????
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz