2020-08-04 20:30

Guvernul adoptă o OUG care va permite suplimentarea secțiilor de vot pentru românii din diaspora

 |  11:29
Guvernul adoptă o OUG care va permite suplimentarea secțiilor de vot pentru românii din diaspora

Premierul Dacian cioloş a declarat, luni, că Guvernul va adopta o OUG care va permite, într-un anumit cadru bine definit, suplimentarea secțiilor de vot pentru românii din diaspora.

"Vom adopta în această săptămână o ordonanță de urgență care va permite, într-un anumit cadru bine definit, și suplimentarea secțiilor de vot pentru românii din diaspora", a spus Dacian Cioloș, la Reuniunea Anuală a Diplomației Române, vorbind despre desfășurarea alegerilor parlamentare din acest an.

Premierul a mai precizat că alegerile parlamentare vor marca pentru prima oară posibilitatea ca românii să voteze și altfel decât erau obișnuiți.

"Mă refer aici la cetățenii români care trăiesc în străinătate. S-a introdus votul prin corespondență și sperăm ca un număr cât mai mare dintre ei să aleagă această modalitate de vot", a completat Dacian Cioloș.

Prim-ministrul a mai spus că OUG care va permite suplimentarea secțiilor de vot pentru românii din diasporă va fi adoptată pentru a exista asigurarea că niciunui român nu i se va nega dreptul de vot.

"Sunt convins că misiunile diplomatice, responsabilii de organizarea secțiilor de votare pentru cetățenii români din străinătate cu drept de vot vor depune și în acest an eforturile necesare pentru a pregăti în cel mai bun mod cu putință organizarea secțiilor de votare și pentru a oferi, astfel, posibilitatea cetățenilor români de a-și exercita dreptul fundamental la vot", a susținut Dacian Cioloș.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-08-29Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz