2019-07-20 13:16

Guvernul anunţă instituirea unui mecanism de economisire pentru copii! Se vor deschide conturi pentru cei sub 18 ani

 |  14:04
Guvernul anunţă instituirea unui mecanism de economisire pentru copii! Se vor deschide conturi pentru cei sub 18 ani

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat că, în şedinţa solemnă de Guvern de joi, de la Alba Iulia, se va institui un mecanism de economisire pentru copii - Contul de economii Junior Centenar, iar statul va deschide la Trezorerie, pentru fiecare copil sub 18 ani, un cont în care părinţii pot depune bani. Statul contribuie cu o primă anuală, în 2019 ea urmând să fie în valoare de 600 de lei anual pentru suma minimă de 1.200 de lei depusă anual.

"Instituim astăzi un mecanism de economisire pentru copii - Contul de economii Junior Centenar - care să faciliteze accesul la educaţie şi să acopere lipsa de venituri. Toţi copiii din România vor fi incluşi, până la vârsta de 18 ani, într-un mecanism activ de economisire. Concret, statul va deschide la Trezorerie, pentru fiecare copil în vârstă de până la 18 ani, un cont special de economisire. În acest cont, părinţii sau reprezentanţii legali ai copilului pot depune bani, iar statul contribuie cu o primă anuală. Astfel, începând cu 2019, pentru o sumă minimă de 1.200 de lei depusă anual de părinte sau, în cazul copiilor din sistemul de protecţie socială, de stat, în contul special de economisire, statul contribuie cu o primă de 600 de lei anual", a afirmat premierul Dăncilă.

Ea a spus că banii economisiţi prin acest instrument pot fi retraşi după împlinirea vârstei de 18 ani pentru finanţarea studiilor universitare sau pentru a acoperi, la momentul respectiv, lipsa de venituri.

"Banii astfel economisiţi nu se impozitează şi primesc de la buget o dobândă anuală de 3%, dobândă stimulativă şi constantă", a mai spus Dăncilă.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-11-29Parerea ta...

INCA O HOTIE MARCA PSD.
29 Noi 2018

Conturile se deschid la trezorerie pentru ca banii fraierilor sa fie folositi de MAFIA PSX IN POMENI ELECTORALE, PENSII SPECIALE SI PRIME IN SISTEMUL BUGETAR CONTROLAT DE MAFIA PSD.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


loading...


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray