2020-07-10 04:10

Guvernul aprobă studiul de fundamentare al proiectului Autostrăzii Tg Neamţ - Iaşi. Costul e estimat la 1,2 miliarde euro

 |  10:47
Guvernul aprobă studiul de fundamentare al proiectului Autostrăzii Tg Neamţ - Iaşi. Costul e estimat la 1,2 miliarde euro

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, vineri, că se aprobă în şedinţa de Guvern studiul de fundamentare al proiectului Autostrăzii Târgu Neamţ - Iaşi, ”vital pentru regiunea Moldovei”. Autostrada va avea 68 de kilometri, iar investiţia, care se va realiza în parteneriat public - privat, este estimată la 1,2 miliarde de euro, potrivit news.ro.

"Aprobăm astăzi studiul de fundamentare al proiectului strategic de investiţii în parteneriat public privat autostrada Târgu Neamţ-Iaşi, de asemenea vital pentru regiunea Moldovei. (...) Aşa cum am menţionat, voi monitoriza cu prioritate ca şi la acest obiectiv toate procedurile să se realizeze cu rapiditate”, a declarat Viorica Dăncilă, în deschidere şedinţei de Guvern de vineri.

Potrivit acesteia, valoarea totală a investiţiei este estimată la 1,2 miliarde de euro, iar perioada de proiectare şi realizare a autostrăzii este de 48 de luni.

Proiectul are în vedere realizarea a 68 de km de autostradă, urmând ca şoseaua să se racordeze la drumul de mare viteză Bucureşti-Suceava, aflat în pregătire la Ministerul Transporturilor.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-03-29Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz