2020-07-08 18:08

Guvernul de tehnocraţi, la jurământ la Cotroceni

 |  19:08
Guvernul de tehnocraţi, la jurământ la Cotroceni

Rând pe rând, miniştrii cabinetului Cioloş au depus jurământul de credinţă în faţa Preşedintelui Iohannis, a lui Valeriu Zgonea, Călin Popescu Tăriceanu şi Valeriu Zegrean.

Cu voce tremurândă, mulţi dintre ei au fost vizibili emoţionaţi în momentul în care au jurat cu mâna pe Biblie la preluarea mandatului.

O treime dintre membrii noului Cabinet sunt femei.

De la Palatul Cotroceni, membrii Executivului se vor deplasa la Palatul Victoria unde vor ţine prima şedinţă de Guvern. Apoi, fiecare dintre ei va merge către Ministere pentru a-şi prelua mandatul.

Guvernul Cioloş a primit, marţi, votul de încredere al Parlamentului, cu 389 de voturi pentru, 115 împotrivă şi două abţineri.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat la finalul jurământului: "Societatea românescă s-a schimbat, de astăzi are alte aşteptări decât acum 25 de ani. Societatea se schimbă şi se schimbă aşteptările faţă de clasa politică. Mulţi au vorbit în aceste zile despre criza în care ne aflăm, puţini au definit-o. Avem cea mai gravă formă de criză: de încredere a cetăţeanului faţă de politicianul pe care l-a ales să-i reprezintele interesele. Această criză ne-a adus în situaţia care suntem acum. Am vorbit mult cu ldierii politici, cu oamenii din stradă, cu reprezentanţii societăţii civile: protestatarii vor altă clasă politică, politicienii mi-au spus că au înţeles, dar politică fără partide nu se poate - e adevărat - . Constatăm o înstrăinare între alegător şi clasa politică. Aşa s-a făcut că niciun partid nu a propus un politician pentru prim ministru.

Acest guvern este o şansă pentru România, fiindcă în timp ce va guverna, partidele politice vor avea ocazia să se reconecteze la alegători. Ar fi excepţional dacă partidele ar folosi această oportunitate pentru a-şi defini programe atractive, astfel încât să avem o clasă politică care reprezintă alegătorii fără discuţie şi care va continua să contruiască România puternică şi prosperă pe care ne-o dorim cu toţii. "


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-11-17Parerea ta...

ANONIM
18 Noi 2015

NICI UNUL DIN ACEASTA ADUNATURA, denumita impropriu GUVERN, alcatuita numai din OPORTUNISTII IMPOSTORI SI SUBMEDIOCRI ori MAFIOTI ai capitalismului salbatic instalat dupa 1990 in Ro, nu au DEMNITATEA si CARACTERUL cuvenit unui DEMNITAR de STAT sau a unui om de ELITA VERITABIL.
CROCODILUL FLAMAND
18 Noi 2015

GUVERNUL PONTA DEVENISE O GRUPARE PENALA SEPARATISTA.....FACEAU TOT CE LE TRECEA PRIN CAP,FARA SA SE CONSULTE CU PRESEDINTELE...GUVERNAU PRIN ORDONANTE...ORICUM IGNORAU ATAT PRESEDINTELE CAT SI PARLAMENTUL SAU JUSTITIA SA SPERAM CA NOUL GUVERN ISI VA ACHITA OBLIGATIILE DE TEHNOCRATI CARE SA GESTIONEZE SITUATIA PANA LA URMATOARELE ALEGERI ...JOHANNIS I-A LUAT PE RASPUNDEREA LUI...E CLAR CA SUNTEM INTR-O SITUATIE DEOSEBITA....CORUPTIE GENERALIZATA SI LIPSA DE INCREDERE IN PARTIDE
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz