2020-07-11 16:36

Guvernul ia în calcul VOTUL electronic sau prin corespondență

 |  23:38
Guvernul ia în calcul VOTUL electronic sau prin corespondență

Ludovic Orban a anunţat că alegerile locale nu vor fi amânate pentru anul viitor și dacă vom scăpa de epidemie la începutul lunii iulie, atunci alegerile vor putea avea loc în septembrie. În privința parlamentarelor, o variantă ar fi vorul prin corespondență sau electronic, potrivit Mediafax.

„Dacă primul val de epidemie se va stinge la 1 iulie, prognozele făcute de epidemiologi sunt că un al doilea val va fi posibil după luna octombrie, cred că am putea organiza alegerile locale în septembrie. Părerea mea e că trebuie organizate cât mai repede”, a spus premierul Ludovic Orban, la B1.

Deoarece epidemiologii spun că ar putea veni un al doilea val în toamnă, premierul spune că variante pentru alegerile parlamentare ar putea fi votul prin corespondenţă sau votul electronic.

„Vom vedea ce se va întâmpla în decembrie. În mod normal, alegerile parlamentare trebuie organizate pe data de 6 decembrie. Sigur, în cazul în care va veni al doilea val în toamnă, ne va găsi mult mai bine pregătiţi şi eu cred că dacă luăm măsuri corecte aşa cum am luat şi acum, răspândirea virusului nu va fi atât de mare şi dacă adăugăm şi câteva modalităţi de vot, votul prin corespondenţă înclusiv în ţară sau votul electronic bine securizat, putem asigura o prezenţă la vot semnificativă", a mai spus Orban.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-04-23Parerea ta...

PARAIPAN
24 Apr 2020

Jigodiile,...pregătesc deja sa fure voturile pe față
VIOREL
24 Apr 2020

Votul electronic este ideal! Nu poate fi falsificat .Pe data ce au inregistrat CNP ul votezi o data si gata ,nivelul de securizare este ca la banca deci foarte ridicat. Votul prin corespondenta duce la pierderi si intarzieri etc .
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz