2020-08-13 00:56

Guvernul modifică Legea votului prin corespondență

 |  21:20
Guvernul modifică Legea votului prin corespondență

Guvernul va modifica, prin ordonanţă de urgenţă, Legea votului prin corespondenţă. Anunţul a fost făcut de vicepremierul Vasile Dîncu, transmite Digi24. Asta după ce liberalii au cerut luni adoptarea unui ordonanţe de urgenţe pe această temă.

"Îmi pare rău că o lege nouă care a fost făcută printr-un anumit consens politic are asemenea deficiențe. Se lucrează la un draft privind o ordonanță de urgență pentru votul prin corespondență și pentru alegerile din diaspora. Se lucrează în acest moment și cred că se va pune în dezbatere publică în foarte scurt timp, probabil că săptămâna asta. Deci, se lucrează în regim de urgență", a declarat Vasile Dîncu la Palatul Parlamentului, scrie Agerpres.

Informaţii despre conţinutul ordonanţei de urgenţă care va modifica Legea votului prin corespondenţă vor fi făcute publice miercuri, în şedinţa de Guvern, a spus vicepremierul Vasile Dîncu. Zilele trecute, premierul Dacian Cioloş ar fi vorbit cu liderii politici despre această schimbare. Luni, PNL a cerut simplificarea procedurii de înregistrare. Mai exact, liberalii vor ca cererile de înregistrare ale celor care vor vota prin corespondenţă să poată fi trimise prim email ambasadelor şi consulatelor României din străinătate.

Marți, copreşedinţii ALDE, Călin Popescu Tăriceanu şi Daniel Constantin au spus că discuţiile avute de premier au fost doar de faţadă. Cei doi susţin că decizia de modificare a legii ar fi deja luată şi nu ar putea fi influenţată de nimic din ce ar propune liderii partidelor parlamentare.

Până acum, doar 2.913 români care locuiesc în afara ţării au depus cereri pentru a vota prin corespondenţă, în condiţiile în care termenul limită este 31 august.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-07-26Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz