2020-07-03 17:01

UPDATE. Ședința de Guvern anunțată pentru luni a fost amânată și va avea loc marți, 12 martie

 |  09:15
UPDATE. Ședința de Guvern anunțată pentru luni a fost amânată și va avea loc marți, 12 martie

UPDATE Şedinţa de Guvern programată pentru luni, la ora 11:00, în care Guvernul ar fi urmat să adopte o Ordonanţă de Urgenţă pentru aprobarea plafoanelor unor indicatori specificaţi în cadrul fiscal-bugetar pentru 2019, a fost anulată și va avea loc marți, 12 martie, cel mai probabil de la ora 14.00. OUG era necesară după ce Curtea Constituţională a admis sesizarea preşedintelui Klaus Iohannis pe această temă. Liderul PSD, Liviu Dragnea, a anunţat că, odată rezolvată această problemă, bugetul va fi repede votat, întrucât nu consideră că sunt necesare modificări.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Guvernul se reuneşte în şedinţă, luni, de la ora 11.00, şi ar putea adopta o Ordonanţă de Urgenţă pentru aprobarea plafoanelor unor indicatori specificaţi în cadrul fiscal-bugetar pentru 2019 după ce Curtea Constituţională a admis sesizarea preşedintelui Klaus Iohannis pe această temă. Liderul PSD, Liviu Dragnea, a anunţat că, odată rezolvată această problemă, bugetul va fi repede votat, întrucât nu consideră că sunt necesare modificări. Bugetul ar putea fi trimis din nou către Cotroceni, până la finalul săptămânii.

Pe ordinea de zi anunţată se află un proiect de Ordonanţă de Urgenţă pentru modificarea şi completarea prevederilor privind Programul de stimulare a cumpărării de autoturisme noi, un proiect pentru o Hotărâre de Guvern (HG) privind darea în administrarea Curţii de Conturi a unui imobil situat în judeţul Prahova, dar şi o HG referitoare la domeniul public al judeţului Bihor.

Totuşi, Executivul ar putea adopta şi o OUG pentru aprobarea plafoanelor unor indicatori specificaţi în cadrul fiscal-bugetar pentru acest an.

. Actul normatv este necesar după ce CCR a admis sesizarea preşedintelui Klaus Iohannis privind specte de neconstituţionalitate prevăzute de Legea pentru aprobarea plafoanelor unor indicatori specificaţi în cadrul fiscal-bugetar pe anul 2019.

Legea a fost modificată, la scurt timp după adoptare, pentru a permite ajustarea deficitului pentru anul 2019 de la 2,55%, cât a fost prevăzut iniţial, la 2,76% cât a crescut în urma adoptării în plenul Parlamentului a amendamentului privind majorarea alocaţiilor pentru copii.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat, sâmbătă, la Slobozia, că ”bugetul a fost construit foarte bine şi foarte riguros” şi nu este nevoie de modificări aşa cum a cerut preşedintele Klaus Iohannis. Dragnea preciza că, dacă Guvernul va adopta o ordonanţă pentru aprobarea plafoanelor, va fi aprobat şi retrimis la Cotroceni bugetul pentru anul 2019.

”Dacă Guvernul va adopta ordonanţă de urgenţă pentru legea pentru aprobarea plafoanelor bugetare, atunci săptămâna viitoare vom adopta bugetul şi vom retrimite la Cotroceni acestui domn, dacă îl găsim acolo, să semneze şi să promulge, să se publice, pentru ca milioane de copii din România să beneficieze de alocaţii şi programele de investiţii să înceapă să se deruleze în forţă”, a spus, sâmbătă, Liviu Dragnea.

Duminică, la Călăraşi, liderul social-democrat a afirmat că "teoretic" miercuri ar trebui să aibă loc o şedinţă a plenului reunit al Parlamentului "pentru a-i trimite din nou bugetul leneşului de la Cotroceni, poate găseşte pe cineva să-i ia mâna să semneze".

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, vineri, Parlamentului cererea de reexaminare a legii bugetului de stat pe 2019, apreciind că acest lucru este necesar întrucât alocarea resurselor bugetare este, pe de o parte, fundamentată pe o prognoză nerealistă, iar pe de altă parte, nu asigură o reală funcţionare a unor instituţii publice cu rol esenţial în societate.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-03-11Parerea ta...

REVOLT
11 Mar 2019

ce tupeu de borfasi au criminalii astia sa vina sa ceara voturi dupa ce si-au batut joc de romani.supraaciza la benzina introdusa in bataie de joc a distrus stabilitatea preturilor si a marit pretul la benzina impreuna cu mafia petro.ca sa vedeti o comparatie un litru de benzina costa aproximativ 3,5 ron /l.in romania pretul a ajuns la 5,4 ron/l.jaf pe fata.apoi groparul romaniei isarescu a devalorizat leul fara nici un motiv.consecinta preturi prohibitive .primarii au marit impozitele locale ca sa fure .autostrazi zero barat neaga de la cnair este in functie cu toate ca trebuie scos in suturi afara impreuna cu gasca de hoti.au acaparat tv slugi inclusiv digi 24 .ungurul imputit tzerari asa zisul patron digi a marit preturile si multi vor pleca de la aceasta companie mafiota.acesti monstri trebuiesc luati in suturi pe unde ii vedeti.criminali nenorociti.
REVOLT
11 Mar 2019

pretul la benzina in sua aprox 3,5 ron/l
ANONIM
11 Mar 2019

Parca un individ spunea ca va participa la toate ședințele de guvern....sau aplica vorba porcului...il mănânc nu mai pe asta ca este cald ...SICTIR PTR UN ASTFEL DE INDIVID
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz