2020-07-11 01:29

Guvernul vine miercuri în faţa Parlamentului. Va urma moţiune de cenzură?

 |  10:05
Guvernul vine miercuri în faţa Parlamentului. Va urma moţiune de cenzură?

Guvernul îşi angajează miercuri răspunderea în faţa Parlamentului. Până atunci însă, partidele mai au o zi la dispoziţie pentru a depune amendamente.

Luni este ultima zi în care parlamentarii pot depune amendamente la proiectul transmis de Guvern. Amendamentele vor ajunge pe marți, la Palatul Victoria, urmând a fi discutate în ședința de Guvern.

USR cere eliminarea restricțiilor impuse alegătorilor care obțin viză de flotant cu 90 de zile înainte de data alegerilor.  Premierul Orban afirmă că un astfel de demers ar încuraja turismul electoral.

Un alt amendament depus de USR vizează reducerea numărului de semnături necesare pentru înscrierea în cursa electorală.

La rândul său, Pro România vrea ca preşedintele Consiliului Judeţean să fie ales prin votul majoritatii consilierilor alesi.

PSD și UDMR nu vor depune amendamente, dar pregătesc o moțiune de cenzură.  Ambele partide sunt dezavantajate de revenirea la alegerea primarilor în două tururi, iar reprezentanţii lor susțin că legislația electorală nu poate fi modificată cu patru luni înainte de organizarea alegerilor.

Conform Constituției, introducerea unei moţiuni de cenzură şi adoptarea acesteia, cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor, au ca efect demiterea Guvernului.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-01-27Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz