2020-07-06 23:41

Guvernul vrea să schimbe ALEGERILE. Decizia lui Orban pune pe jar PSD

 |  21:44
Guvernul vrea să schimbe ALEGERILE. Decizia lui Orban pune pe jar PSD

După sfaturile președintelui Iohannis, la presiunea altor partide politice aliate, Guvernul Orban pregătește decizia privind alegerea primarilor în două tururi. Schimbarea modului de alegere a edililor locali nu este deloc pe placul PSD care amenință cu moțiune de cenzură.

Surse politice citate de posturile de televiziune de știri susțin că cele mai multe șanse pentru alegerile în două tururi le are o Ordonanță de Urgență în Guvern.

De altfel, premierul Ludovic Orban a declarat miercuri seara, la Ateneul Roman, ca „este posibil” ca in sedinta de joi a Guvernului, programata pentru ora 14.00, să se ia o decizie finala privind calea de urmat in privinta alegerii primarilor in doua tururi de scrutin. 

„Suntem in curs de analiza”, a zis Orban. El a indicat ca variante pentru doua tururi „dezbaterea parlamentara, angajarea raspunderii sau OUG”. „Cand vom lua o decizie, o vom anunta”, a spus Orban. „Suntem intr-o analiza serioasa, OUG se da doar daca exista un temei extrem de solid. Evident ca si OUG e in discutie”, a adaugat premierul. Intrebat daca decizia finala o sa vina in sedinta de guvern de joi, premierul a raspus: `Este posibil'.

Subiectul a fost discutat la Cotroceni de președintele Iohannis și premierul Orban. Social democrații declară că nu sunt împotriva ideii de alegere a primarilor în două tururi, dar li se pare nepotrivit momentul în care se modifică legea. Nu e de mirare dacă luăm în considerare faptul că, prin acest sistem de alegeri, partidul ar putea pierde foarte mulți primari.

PSD are de gând să facă tot posibilul, inclusiv prin depunerea unei moțiuni de cenzură, pentru a împiedica demersul guvernului.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-01-16Parerea ta...

ION
16 Ian 2020

“PARTIDU” sa se mai duca si dracului!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz