2020-07-04 12:57

Guvernul vrea să SCHIMBE o lege importantă. Cum va afecta un celebru DOSAR

 |  21:05
Guvernul vrea să SCHIMBE o lege importantă. Cum va afecta un celebru DOSAR

Guvernul vrea să schimbe legea privind controlul finanțării partidelor politice, după ce DNA a început anchetarea trezorierului PSD, Mircea Drăghici, care este acuzat că a folosit subvenția în interes personal.

În actuala formă a legii, controlul subvențiilor primite de partide de la bugetul de stat se face simultan de Autoritatea Electorală Permanentă și de Curtea de Conturi. În varianta propusă pentru Ordonanța de Urgență, dispare termenul simultan și se prevede că în viitor controlul privind subvențiile de la bugetul de stat va fi efectuat de AEP și „de Curtea de Conturi”.

La începutul acestui an, PSD a cerut blocarea controlului efectuat de AEP. Social-democrații au considerat că el se desfășoară în mod nelegal, deoarece nu are loc simultan cu cel al Curții de Conturi.

DNA a început o anchetă privind modul în care au fost cheltuiți de PSD banii primiți de la bugetul de stat, după ce Newsweek România a dezvăluit că trezorierul PSD, Mircea Drăghici, a folosit aceste sume pentru a-și cumpăra o mașină de lux, dar și pentru a închiria un imobil, pe care ulterior dorea să îl achiziționeze. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-05-01Parerea ta...

ANONIM
01 Mai 2019

se joaca cu legile tarii
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz