2020-07-02 13:51

Guvernul-copiuţă: Blaga îi şopteşte lui Boc

 |  20:14
Guvernul-copiuţă: Blaga îi şopteşte lui Boc

Premierul Emil Boc are nevoie de ajutor. După ce arecunoscut că intervenţia preşedintelui Traian Băsescu l-a scos din impas îndiscuţiile cu oficialii FMI, acum a fost salvat de fostul ministru de Interne Vasile Blaga.

Scena ruptăparcă din amintirile noastre din şcoală, când şoptitul ne salva de nota 4, s-apetrecut în timpul unei declaraţii de presă susţinută de premier. Vasile Blagal-a ajutat şoptindu-i câteva date despre misiunile comisiei ce evalueazăîndeplinirea condiţiilor de aderare la spaţiul Schengen. Emil Boc şi-a începutdiscursul pe un ton ferm, ca apoi să ceară ajutor în jurul său. “Am discutat calendarul Schengen, îndeplinireaobiectivelor tehnice pe care România le are, din perspectiva vizitei comisieitehnice în 15-17 noiembrie, dacă nu greşesc...”, a spus Boc, la PalatulCotroceni, întorcându-se cu un ton nesigur şi scăzut spre Vasile Blaga.“Reevaluarea....”, i-a spus de peste umăr acesta. “Reevaluarea pe Schengen” arevenit şefului Executivului. “4-8 decembrie, ultima vizită...”, a continuatsă-i şoptească lui Boc fostul ministru de Interne. “Ultima vizită, astfel încâtRomânia din punct de vedere tehnic să-şi îndeplinească toatecondiţionalităţile, iar din punct de vedere politic, aşa cum am declarat demulte ori, să nu existe nici un fel de legătură politică între Schengen şi alteelemente, pentru că acest obiectiv al României de integrare în Spaţiul Schengenîn 2011 nu trebuie să fie conexat cu nici un alt obiect de altă natură”, acontinuat apoi premierul, fără a mai avea nevoie de ajutor.

Un episodsimilar s-a produs nu cu mult timp în urmă, când ministrul educaţiei,Daniel Funeriu,le-a vorbit jurnaliştilor despre desfăşurarea examenului de bacalaureat. Dupăce a anunţat că toţi elevii ar trebui să participe la examen, indiferent degreva profesorilor, ministrul a părut să se blocheze. El a reuşit să încheieconferinţa doar cu ajutorul şoaptelor secretarului de stat Oana Badea, plasatăstrategic la dreapta sa.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638948-07-27Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz