2020-08-13 00:57

Gyorgy Frunda: UDMR a luat o decizie greşită prin ieşirea de la guvernare

 |  12:32
Gyorgy Frunda: UDMR a luat o decizie greşită prin ieşirea de la guvernare

Gyorgy Frunda, consilier onorific al premierului Victor Ponta a declarat, luni, că ”UDMR a luat o decizie greşită” prin ieşirea de la guvernare, deoarece a renunţat la instrumentul cel mai eficace de a-şi găsi aliaţi printre partidele româneşti.

”În conjunctura actuală, ieşind de la guvernare, după părerea mea, UDMR-ul a luat o decizie greşită, pentru că a renunţat la instrumentul cel mai eficace, cel mai puternic de a-şi găsi aliaţi printre partidele româneşti cu care să-şi promoveze proiectele de lege în Parlamentul României şi a renunţat la mijloacele administrative pe care le ai dacă eşti la guvernare, pentru a ajuta comunitatea maghiară din România”, a afirmat Gyorgy Frunda la RFI.

Acesta a mai spus că „liderii UDMR vor încerca să reconstruiască UDMR-ul”.

”Nu uitaţi, UDMR-ul a scăzut în ultimii ani constant ca număr de voturi, Kelemen Hunor a luat cel mai mic număr de voturi al candidaţilor UDMR, care au candidat vreodată la Preşedinţia României, avem mai puţini parlamentari în Parlamentul European, avem mai puţini parlamentari în Parlamentul României. Deci UDMR-ul trebuie să găsească mijloacele de a se apropia de comunitatea maghiară de care s-a depărtat foarte mult în ultimii doi-trei ani”, a spus el.

Fiind întrebat care este obiectivul fundamental al comunităţii maghiare din România în 2015, Gyorgy Frunda a afirmat că scopurile comunităţii maghiare din România sunt aceleaşi, din 1918 încoace, şi anume ”să trăiască ca cetăţean egal cu vecinul său român, să nu fie discriminat, să nu fie cetăţean de rangul doi, să fie respectat şi să respecte şi el românul şi statul român”.

”Acesta este idealul ungurului din România. Cum va reuşi UDMR-ul să găsească mijloacele politice, aceasta este o altă întrebare", a completat Gyorgy Frunda. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-01-05Parerea ta...

CRAIOVEANUL
05 Ian 2015

Gyorgy Frunda nu stiu de ce mai este membru UDMR, ideile lui sunt ideile liderilor PSD de acum si a celor din PSDR!De fapt este un fel de Tariceanu al UDMR si la fel ca Tariceanu mai important decat partidul (si etnia cazul lui Frunda) este pozitia personala obtinuta de la PSD..
ROMANUL ,ROMAN
12 Ian 2015

Mai,vere Frunda,te-am crezut un jurist destept al nationalistilor vostri,dar constat ca esti un prost prin parerea ca Udmr,a gresit iesind de la guvernare,dar nu ai dreptate,a gresit total,cand s-a nascut,si au gresit toti care i-au lasat sa si-o ia in cap,pe acesti nemernici.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz