2020-01-25 12:31

Habemus Congres PSD! Înscăunarea oficială a lui Dragnea, în octombrie, dacă scapă de Dosarul Referendumului

 |  21:01
Habemus Congres PSD! Înscăunarea oficială a lui Dragnea, în octombrie, dacă scapă de Dosarul Referendumului

Grea naşterea… Aşa se spune uneori prin maternităţile patriei şi cam aşa a fost şi cu fixarea datei Congresului PSD. Prima oară a fost 16 noiembrie, apoi au fost avansate perioadele cuprinse între 15 octombrie-1 decembrie şi sfârşit de ianuarie-început de martie, dar în cele din urmă s-a decis. În sfârşit, avem o dată câştigătoare: 11 octombrie. Astfel, preşedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a anunţat marţi data decisă de majoritatea organizaţiilor judeţene social-democrate. „La finalul discuţiilor s-a convenit să propunem Comitetului Executiv Naţional să se organizeze Congresul pe data de 11 octombrie, duminică, şi sperăm să fie liberă Sala Palatului, să putem organiza acolo”, a afirmat Dragnea la finalul şedinţei Biroului Permanent Naţional (BPN) al PSD. Totodată, lunea viitoare va fi convocat Comitetul Executiv Naţional (CExN) şi se vor stabili principalele propuneri de modificare a statutului, modalitatea de alegere a structurilor de conducere şi aprobarea regulamentului de alegere a preşedintelui PSD, pentru că în statut există o prevedere care stipulează că preşedintele trebuie să fie votat de toţi membrii de partid.

La marea întrebare, „va candida sau nu va candida Dragnea la o funcţie de conducere“, acesta a precizat că îşi va anunţa decizia lunea viitoare, după ce data Congresului va fi stabilită în Comitetul Executiv Naţional. El a adăugat că amână hotărârea nu pentru că ar avea vreo problemă cu judecarea apelului în dosarul Referendumului ci singura motivaţie este că i se „pare corect şi onest faţă de toţi colegii mei din partid să îmi anunţ sau nu o candidatură în momentul în care se stabileşte în mod formal data Congresului”.

Ponta vrea mesaj clar la Congres

Frământat de o chestiune de care depinde viitorul formaţiunii pe care o reprezintă, premierul Victor Ponta a lansat un mesaj-provocare pentru colegii săi social-democraţi. „Eu vreau un singur lucru la Congres, la care spun, încă o dată, că nu candidez la nici o funcţie, dar cu siguranţă e important ca la Congresul PSD, dincolo de alegerea conducerii, să se dea un mesaj clar dacă se doreşte continuarea guvernării sau dacă PSD decide altfel, să treacă în opoziţie, ca să ştim şi noi, cei de la Guvern, ce facem”, a spus Ponta, la începutul şedinţei Biroului Permanent Naţional al PSD. La provocarea lui Ponta, prietenul său Liviu a declarat că „toată lumea vrea la guvernare, tot partidul”, dar dacă premierul vrea, „să formalizeze” printr-o hotărâre a Congresului, se va face şi asta. Dragnea a precizat că „nu va fi nici o emoţie în acest sens”, pentru că nu există nimeni în partid care să nu dorească rămânerea la guvernare cu actualul prim-ministru.

În rest, liderul Executivului nu are nici o obiecţie în ceea ce priveşte deciziile interne luate sub comanda preşedintelui interimar, Liviu Dragnea. Cel puţin, asta a reieşit când a fost întrebat dacă este de acord cu o eventuală devansare a Congresului partidului, moment în care premierul a răspuns: „Sigur că da, cum decid cei de aici e foarte bine”. În ceea ce priveşte rezoluţia care viza integritatea membrilor de partid adoptată de Consiliul Naţional, Ponta a precizat că „la Congres se decid toate lucrurile importante”, potrivit Agerpres.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-09-15Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine